Top 10 zelfhulpboeken voor vrouwen

Ben je op zoek naar een goede zelfhulpboek dan ligt de basis bij wetenschappelijke theorieën. Het legt op een goede wijze uit waar de oorzaak van het probleem ligt en confronteert de lezer. Confronteert op een manier zodat de lezer zelf inzichten krijgt in het aandeel van de klachten. Daarnaast biedt een goede zelfhulpboek praktische oefeningen. Je kunt het zogezegd zien als een therapeut. Een top 10 van zelfhulpboeken voor vrouwen.

Snel overzicht: Deze zelfhulpboeken voor vrouwen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor persoonlijke groeiHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek is een uitstekende bron voor iedereen die geïnteresseerd is in Neurolinguïstisch programmeren (NLP). Het stelt je in staat om een beter begrip te krijgen van jezelf en anderen. Wij geloven dat dit boek ideaal is voor vrouwen die op zoek zijn naar persoonlijke groei en verbeterde communicatievaardigheden. Het is overzichtelijk, gemakkelijk te volgen en de technieken kunnen direct in de praktijk worden toegepast. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor overgangsperiodeOok leuke meisjes worden 50 (Maaike de Vries): Dit is een geweldig boek voor vrouwen die zich in de overgang bevinden. Met een lichte toon en nuttige adviezen, helpt het boek vrouwen om de symptomen en veranderingen die optreden tijdens deze periode te begrijpen. We vinden het bijzonder nuttig vanwege de gedetailleerde beschrijvingen van hormonale veranderingen en de impact op het lichaam. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gezondheid en voedingEnergieke vrouwen 1 – Voeding & Hormonen (Marjolein Dubbers): Dit boek is een must-read voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun energieniveau en welzijn door middel van voeding. Marjolein Dubbers legt op een toegankelijke manier uit hoe voeding de vrouwelijke hormonen beïnvloedt. Dit boek is, volgens ons, de beste keuze voor vrouwen die meer energie willen door het maken van de juiste voedingskeuzes. >> Check laagste prijs

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek

9 op de 10 NLP-liefhebbers is vrouw. Waarom? Vrouwen houden van mensen, en NLP is de #1 methode om mensen te snappen en te beïnvloeden. Laat dit nou precies datgene zijn waar vrouwen zo op kicken. Het beste NLP-boek vinden wij het NLP Doe-Boek van Rubin Alaie. Last van een vervelende sleur in je leven en merk je dat de communicatie met familie en vrienden niet lekker verloopt? Dan raad ik Het NLP Praktijk Doe-Boek ten zeerste aan. Dit boek krijgt overal positieve recensies en ik begrijp helemaal waarom. Dit is zo’n boek wat je maar door wilt lezen en niet weg wilt leggen. En voor je het weet is het zo uit en lees je het opnieuw. Daarnaast kun je de teksten heel goed in de praktijk brengen. Ideaal zelfhulpboek voor de vrouw, maar ook voor de man.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

2. Ook leuke meisjes worden 50 (Maaike de Vries)

Dit is een boek speciaal geschreven voor vrouwen die in de overgang zitten. Je kent het wel, opvliegers, aankomen in gewicht, nachten niet kunnen slapen en geen zin in seks hebben. Dit zijn allemaal symptomen die te verwachten zijn als je in de overgang zit. Maar het kan anders laat het boek Ook leuke meisjes worden 50 zien. Je leest in dit boek alles over hoe het lichaam in elkaar zit en wat er met je hormonen gebeurt. Het boek is lekker luchtig geschreven door Maaike de Vries met allerhande voorbeelden en tips. Vrouwen met problemen in de overgang mogen dit boeken absoluut niet missen.

3. Het energieke vrouwen voedingskompas (Marjolein Dubbers)

Wil je als vrouw inzicht krijgen hoe je hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk gezond kunt blijven? Marjolein Dubbers heeft er een prachtig boek over geschreven genaamd Het energieke vrouwen voedingskompas. Hormonen zijn onzichtbaar, maar hebben invloed overal in ons lichaam. Hormonen zorgen voor je vitaliteit, humeur en gezondheid in het algemeen. En juist voeding heeft een enorme invloed op vrouwelijke hormonen. Dit boek laat op geweldige wijze zien hoe je door je voedingspatroon aan te passen je hormonen verandert. Er worden door Marjolein Dubbers concrete handvatten gegeven.

4. Energieke vrouwen 1 – Voeding & Hormonen (Marjolein Dubbers)

Een ander zeer boeiend zelfhulpboek voor vrouwen van Marjolein Dubbers. In dit boek gaat Dubbers speciaal in op vragen zoals “voel je je niet fit?” en “slaap je slecht?”. Wil je antwoord op deze vragen hebben dan ligt het antwoord met name bij je voeding. Ze gaat dan ook tot detail in op de invloed van voeding op vrouwelijke hormonen en wat voor invloed voeding heeft op je energieniveau. Zoals Marjolein Dubbers kennende schrijft ze op een hele toegankelijke manier en is het allemaal heel makkelijk te volgen. Ze kan gezien worden als één van de beste auteurs over dit onderwerp en dit boek is daar wederom het bewijs van.

5. Kom je ook? (Lottelust)

Laura Hiddinga vertelt in dit boek alles over het vrouwelijke orgasme. Je vindt over dit pikante onderwerp alles wat je moet weten en is zowel voor de vrouw als de man. Het motto van Kom je ook? is oefening baart kunst. Dit boek is zeer praktisch ingesteld en staat vol met allerlei tips. Tips om alleen toe te werken naar een beter orgasme of dat samen met je partner te doen. Laura Hiddinga is naast auteur van boeken ook schrijfster over online magazine Lottelust. Je kunt haar zien als kenner over onderwerpen zoals vrouwen en seks.

6. De meeste mensen deugen (Rutger Bregman)

Vroeger waren koningen er heilig van overtuigd: de mens is een beest. Priester zagen de mens als een zondaar. De boekhouders vond de mens een egoïst. Rutger Bregman laat zien dat deze statements niet helemaal kloppen met zijn boek De meeste mensen deugen. Hij laat op een zeer duidelijk manier nieuwe inzichten zien op het gebied van archeologie, biologie, economie en psychologie. Dit boek herschrijft op een verbazingwekkende manier de geschiedenis en schets een nieuw licht op de toekomst. Rutger Bregman heeft het perfecte zelfhulpboek geschreven voor zowel vrouwen als mannen waar al jouw prangende levensvragen worden beantwoord.

7. De wijsheid van de heks (Susan Smit)

Susan Smit is een van de bekendere vrouwelijke auteurs in Nederland. Met De wijsheid van de heks laat ze zien hoe oude natuurreligie kan helpen bij het omgaan van emoties. Daar komt in dit boek heel duidelijk terug hoe je je levensenergie op peil houdt, hoe het benutten van je creativiteit en te zorgen voor de aarde. Waar het op neer komt in dit boek is hoe “hekserij” je leert hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden te bieden hebben. Susan Smit weet dit soort thematiek op een hele luchtige en slimme manier aan de lezer over te brengen. Volop genieten van dit boek.

8. Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn (Marjolein Berendsen)

Veel vrouwen, maar ook man, zijn bezig met vragen zoals hoe het leven in het hier en nu. En onderwerpen zoals verbinding en verdieping met jezelf. In dit special multifunctionele boek van Marjolein Berendsen vind je allerlei oefeningen, opdrachten, meditaties en visualisaties om gelukkig te worden. Je wordt door actief met de stof bezig te gaan geprikkeld tot zelfonderzoek te doen. Dit hand- en werkboek kan gezien worden als een inspirerend en verrijkend product. Marjolein Berendsen is eigenaar en founder van ZoMa opleidingen en heeft zelf een holistische levensvisie. Haar jarenlange ervaring en kennis vertaalt ze naar dit speciale boek Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn. Geweldig om eens uit te proberen voor gelukzoekers.

9. De Poepdokter (Nienke Gottenbos)

Nienke Gottenbos vertelt in haar boek De Poepdokter op een heel luchtige manier over darmen en de darmflora. Ze geeft antwoord op de vraag hoe je je bacteriën in je lichaam tevreden stelt. In je darmen leven namelijk miljarden bacteriën. Zij reizen mee van je geboorte tot aan je dood. Op een overzichtelijke manier maakt Nienke Gottenbos duidelijk dat bacteriën onder andere je helpen aan energie, goed werkend immuunsysteem en een gezond gewicht. Darmklachten komen bij Nederlanders steeds vaker voor en dat is niet zo vreemd als je ziet wat we onze darmen zoal aandoen. De Poepdokter is een zelfhulpboek voor vrouwen met handige tips, recepten en voedings / poep dagboek om je darmen tevreden te houden. En ja, lekker luchtig geschreven.

10. Ben je ongesteld of zo? (Honorata van den Akker)

Om dit lijstje mee af te sluiten een zelfhulpboek over menstruatie. Je krijgt hier door auteurs Honorata van den Akker en Lieke Smets praktische tips over menstruatie. Er wordt bijvoorbeeld antwoord gegeven op vragen zoals “is bruin bloed normaal?” en “hoor je tampons te verstoppen?”. Je leest op een heel eenvoudige manier alles over menstruatie. Van den Akker en Smets vertellen hun persoonlijke verhalen, maar delen ook verhalen van andere vrouwen over menstruatie problemen.

11. Binnenin vind je jezelf (Judith Lanting)

Dit is voor mij persoonlijk het beste zelfhulpboek voor vrouwen. Dat komt omdat je jezelf echt laat terugvinden tot de kern. Lees je dit boek op de juiste manier dan ontdoet het zich van alle lagen. Judith Lanting schrijft op een zeer prettige manier en behandelt onderwerpen zoals mindmapping, meditatie en andere creatieve methoden. Doordat onze samenleving allerlei dingen van een persoon verwacht kan je jezelf verliezen. Met het boek Binnenin vind je jezelf vind je waar je daadwerkelijk echt gelukkig van wordt.