Wat zijn de beste boeken waarmee je leert om uitstelgedrag af te leren en productiever te worden? Hier vind je onze 12 beste aanraders om uitstelgedrag te lijf te gaan met psychologie. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over uitstelgedrag & productiviteit raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest overzichtelijke aanpakEen einde aan uitstelgedrag – Petr Ludwig: Consultant Petr Ludwig biedt inzichtelijke tips en wetenschappelijk onderbouwde kennis over waarom wij uitstelgedrag vertonen en hoe we dit kunnen aanpakken. We waarderen vooral hoe duidelijk en praktisch dit boek is voor iedereen die zijn of haar uitstelgewoonten wil doorbreken. >> Check laagste prijs
Directe oplossing voor het probleemUitstelgedrag – Piers Steel: Dit boek gaat direct in op de kern van het probleem: waarom we taken voor ons uit schuiven en hoe we hier effectief mee om kunnen gaan. We zijn van mening dat dit boek een uitstekende gids is voor iedereen die deze slechte gewoonte wil aanpakken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor brein gezondheidOntketen je brein – Theo Compernolle: Neuropsychiater Theo Compernolle beweert dat ons brein in deze moderne tijd meer dan ooit onder druk staat. We vinden dit boek bijzonder waardevol, omdat het ons leert hoe we ons brein kunnen beschermen en optimaal laten functioneren, vooral in deze veeleisende tijden. >> Check laagste prijs

Ontdek de twaalf beste boeken over uitstelgedrag en productiviteit

Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste boeken over uitstelgedrag en productiviteit. Of het nu gaat om huiswerk, een groot project op je werk of huishoudelijke klusjes, er is altijd wel iets waar je geen zin in hebt. Om je te helpen jouw productiviteit te verbeteren, hebben wij een aantal aanraders op een rijtje gezet.

1. Een einde aan uitstelgedrag – Petr Ludwig

Consultant Petr Ludwig vertelt je aan de hand van handige tips en wetenschappelijke kennis waarom je uitstelgedrag vertoont en wat je hieraan kunt doen. Het is een zeer overzichtelijk boek dat dan ook zeker thuis hoort in de lijst van beste boeken over uitstelgedrag en productiviteit.

2. Dit boek komt er nooit – Florian Jacobs en Marthe Kerkwijk

De filosofie van uitstelgedrag.

3. Uitstelgedrag – Piers Steel

Waarom we lastige dingen voor ons uit schuiven en hoe we hiervan afkomen. Hét boek dat je van een nare gewoonte afhelpt.

4. Ontketen je brein – Theo Compernolle

Neuropsychiater Theo Compernolle is van mening dat ons brein in deze moderne tijden meer dan ooit onder druk staat. Dit kan funest zijn voor onze hersenen, maar in dit boek leer je hoe je hier aan kunt ontkomen.

5. Gewoon ademhalen – Dan Brulé

Verhoog je productiviteit, verminder stress en angst, en vind de weg naar een mindful leven.

6. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Covey heeft met zijn onderzoek naar effectief leiderschap miljoenen mensen geholpen productiever en met meer plezier aan het werk te gaan. In zijn boek legt hij stap voor stap uit hoe wat jij kan doen om ook jouw leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

7. Morgen begin ik eraan! – Vicky Feremans en Elke Schelfhout

Academisch uitstelgedrag begrijpen en aanpakken.

8. Studieontwijkend gedrag de baas! – Kinge Siljee

Dit boek is specifiek gericht op studenten die last hebben van studieontwijkend gedrag. Kinge Siljee legt uit waar dit gedrag vandaan komt en wat wel en vooral ook wat niet werkt om het tegen te gaan.

9. Eerste hulp bij uitstelgedrag – Tanja van Essen en Henri C. Schouwenburg

Eerste hulp bij uitstelgedrag zet praktische tips en eenvoudige oefeningen in om jou te helpen uitstelgedrag de baas te worden.

10. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie


Dit vonden we een fantastisch boek om uitstelgedrag tegen te gaan, omdat het 129+ kleine en simpele doe-experimenten bevat om jezelf in beweging te zetten. Dat kan via taal of fantasie. Leuk boek om mee te experimenteren!

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

11. The Power of Habit

The Power of Habit is echt zo’n boek dat opeens ontplofte qua populariteit. Het is een goed onderbouwd boek dat diep ingaat op hoe je gedrag kunt veranderen. Perfect voor uitstelgedrag!

12. Willpower Instinct

Wilskracht is makkelijk, zolang je maar de trucjes weet om het op een slimme manier voor jou te laten werken.

Bonustip: Getting things done – David Allen

Deze vertaling van het succesvolle boek van David Allen staat vol methoden om per direct productiever te worden. Allen heeft met name gewerkt vanuit het idee dat de bestaande tactieken niet langer aansluiten bij de snel veranderende wereld. Daar wil hij met zijn tips en tools verandering in brengen.