Zoek je inspirerende boeken die jou echt motiveren en in beweging zetten? Op deze pagina vind je onze beste aanraders qua inspirerende boeken die je aan het denken zetten en die je leven kunnen veranderen. De boeken uit deze lijst zijn geschikt voor zowel mannen als voor vrouwen. Lees verder voor inspirerende boeken, biografieën en romans voor iedere werknemer, student of ondernemer.

Ontdek hier de meest inspirerende boeken

Voor iedereen die op dit moment wel wat inspiratie kan gebruiken, hebben wij een overzicht gemaakt van de meest inspirerende en motiverende boeken van het moment.

1. Nice girls don’t get the corner office – Lois Frankel

We beginnen met een grote bestseller. In Nice girls don’t get the corner office geeft Lois Frankel advies over de fouten die vrouwen het meest maken in hun carrière en de gevolgen hiervan. Aan de hand van haar tips leer jij hoe je de volgende stap kan zetten en meer kunt profiteren van je harde werk. Dit boek hoort dus zeker thuis op de lijst van meest inspirerende en motiverende boeken.

2. De moed van imperfectie – Brené Brown

Je bent het waard. Dat is de boodschap die Brené Brown met haar boek wil overbrengen. Ze gaat in op de manieren waarop jij je perfectionisme kan laten varen en zo een gelukkiger en vooral ook rustiger leven kunt leiden.

3. Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

In 12 weken meer focus, rust en energie.

4. Inspirerende verhalen – Peter Stinckens

Was je op zoek naar inspirerende verhalen? Dan heb je ze gevonden. Peter Stinckens heeft 30 verhalen verzameld over concepten die we soms moeilijk kunnen bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het loslaten van mensen, time management en het verbeteren van je houding.

5. Happy life 365 – Kelly Weekers

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven.

6. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Volgens Mark Manson maken we ons veel te druk over wat anderen over ons denken. We wringen ons in allerlei bochten om iedereen tevreden te stellen, maar vergeten hierbij vaak aan onszelf te denken. Dat is na het lezen van dit boek verleden tijd.

7. Ikigai – Héctor Garcia

Hét Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven.

8. Johan Cruijff – Auke Kok

Deze prachtige biografie over een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gekend is voor velen een bron van inspiratie. Hij groeide van een klein jochie dat urenlang oefende op straat uit tot een wereldwijd fenomeen, waarmee hij liet zien dat werkelijk alles mogelijk is.

9. Ja-maar wat als alles lukt? – Berthold Gunster

Veel mensen laten zich in hun leven bijna dagelijks belemmeren door hun antwoord op een vraag te beginnen met ‘ja-maar’. Berthold Gunster leert je hoe je hier vanaf stapt en echt ten volle kan gaan leven.

10. De kracht van het NU – Eckhart Tolle

Gids voor een bewust en gelukkig leven… middels een uitgebreid stappenplan en how-to? Nee, want dat zou het punt van het hier-en-nu volledig voorbij gaan. Lees simpelweg de woorden en doe juist minder om het nu te betreden en Geïnspireerd te worden. Met een hoofdletter inderdaad: in het woordje Geïnspireerd zit het woordje Spirit. Essentieel boek dus.