Wat is het beste boek over effectief beïnvloeden dat wij aanraden? Op deze pagina geven we de beste aanraders over dit thema. Het gedrag en de stijl van communiceren bepaalt hoeveel je bij een ander voor elkaar krijgt. Maar ben je wel bewust van je eigen communicatiestijl? En op wat voor manier vergroot je je invloed? Hoe krijg je mensen sneller met je mee? Hoe win je vertrouwen van mensen? In dit lijstje over effectief beïnvloeden een aantal boeken die daar antwoord op kunnen geven.

Snel overzicht: Deze boeken over effectief beïnvloeden raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest praktische gidsHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek biedt een schat aan tools om mensen in beweging te krijgen, te motiveren en te beïnvloeden. We waarderen de hands-on benadering en de focus op het verbeteren van relaties en persoonlijkheidsontwikkeling. Dit is ons aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar een praktische handleiding voor effectieve invloed. Dit boek is onze absolute nummer 1. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor inzicht in menselijk gedragEffectief beïnvloeden (Jan van der Vurst): Als je wilt begrijpen hoe mensen werken en hoe je overkomt, dan is dit het boek voor jou. We vinden het nuttig voor iedereen die zijn overtuigingskracht wil vergroten en weerstand wil verminderen. Dit boek raden wij aan voor diegenen die zich willen verdiepen in de menselijke psychologie en het effectief beïnvloeden daarvan. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor harmonieuze interactiesActie is reactie (Bert van Dijk en Marie José Cremers): Als je op zoek bent naar meer harmonie in je interacties met anderen, dan is dit boek de beste keuze. Het biedt tal van tips en instructies om je invloed tijdens gesprekken te vergroten, en het introduceert ook het instrument Roos van Leary. We waarderen de constructieve benadering van het boek en de inspanningen om het materiaal levendig en interessant te houden. >> Check laagste prijs

Top 10 boeken effectief beïnvloeden:

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Wij raden dit boek op #1 aan omdat het letterlijk 139 verschillende tools biedt om mensen in beweging te krijgen, te motiveren en te beïnvloeden. Je kunt dure seminars volgen, je kunt dure cursussen aanschaffen, maar je kunt ook het boek Het NLP Praktijk Doe-Boek in huis halen om alle technieken te leren rondom effectief beïnvloeden en voor een beter leven. Beter leven in de zin dat je relaties veel beter worden en je een veel sterkere persoonlijkheid krijgt. Dat is uiteindelijk het resultaat als je de theorie van dit boek in de praktijk gaat brengen. Twijfel je of dit het zoveelste boeken is met mooie beloftes? Niet doen, Het NLP Praktijk Doe-Boek is een eye-opener en helpt je verder in je leven. Mooie relaties en een sterke persoonlijk wil toch iedereen?

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

2. Effectief beïnvloeden (Jan van der Vurst)

Stel dat je een heel mooi idee hebt en er de volle overtuiging over hebt. Maar plots is daar de ontgoocheling, men deelt je idee niet. Om jouw idee zo goed mogelijk te laten overkomen is het zaak om te begrijpen hoe de mens in elkaar zit. En het is belangrijk om van jezelf te herkennen hoe je overkomt. Het boek Effectief beïnvloeden is naar mijn mening perfect om dit soort obstakels te overwinnen en goed uit te voeren. Ik raad dit boek van Jan van der Vurst aan wil je meer overtuigingskracht hebben, voor een beter draagvlak te zorgen en je weerstand van anderen wilt verminderen.

3. Effectief communiceren en beïnvloeden (Natasja Loomans)

Besluitvorming doen we dagelijks. We hebben aankoop gesprekken, sollicitatiegesprekken en vergaderingen. Overal is er besluitvorming voor nodig. Op welke manier kun je de gesprekken beïnvloeden om jouw doel te bereiken? Effectief communiceren en beïnvloeden van Natasja Loomans geeft antwoord op deze vragen. En dat doet zij niet zomaar, maar op een hele overtuigende manier. Het is een uitdagend boek dat je laat experimenteren met je eigen gedrag. Je zult merken dat je beter wordt in gesprekken, omdat je leert je doel in gesprekken beter te bereiken. Loomans is naar mijn mening een van de beste auteurs op het gebied van effectief beïnvloeden en met dit boek bewijst ze dat met volle overtuiging.

4. Actie is reactie (Bert van Dijk en Marie José Cremers)

Is jouw doel om met meer harmonie om te gaan met anderen in jouw omgeving? Overweeg dan eens om Actie is Reactie aan te schaffen van Bert van Dijk en Marie José Cremers. Dit boek staat vol met allerlei tips en instructies die jouw invloed tijdens gesprekken met andere personen behoorlijk kan vergroten. Met het instrument Roos van Leary kun je op een constructieve manier gedrag inzetten en op deze manier ook het gedrag van anderen beïnvloeden. Van Dijk en Cremers zorgen er naar mijn mening voor dat het nergens te saai wordt en zetten door tot de kern van het onderwerp.

5. Manieren van bankieren (Raymond Zaal)

Dit boek van Raymond Zaal focust zich op twee punten bij financiële instellingen en bedrijven. Ten eerste kijkt het naar organisaties en managers. Gebruiken zij effectieve instrumenten om onethisch gedrag te verminderen? En ten tweede wordt er gekeken naar het beloningsbeleid in de bancaire sector. Kan er bewijs worden gevonden dat er door het beloningsbeleid negatieve effecten ontstaan? Raymond Zaal deed onderzoek naar de oorzaken van onethisch gedrag in de financiële sector. Hij is “research fellow” en verbonden aan het prestigieuze Nyenrode Business Universiteit. Het onderwerp in Manieren van bankieren wordt duidelijk uitgelegd met heldere analyses. Interesse in het bankwezen en met name het gedrag van bankiers dan is dit boek het aanschaffen waard.

6. Intermediair – Spreken met impact (Remco Claassen)

Dit is naar mijn mening het perfecte handboek voor effectieve (non) verbale beïnvloeding. Hoe bereik je wat je wilt en hoe komt het nu dat je bij de ene collega plots in slaap valt, terwijl de andere collega genoeg boeiends heeft te vertellen? Auteur Remco Claassen legt dit soort dingen haarfijn uit en elke zin in dit boek is doeltreffend. Claassen is niet zomaar iemand, maar een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Naast dit boek heeft hij best-sellers geschreven zoals Verbaal meesterschap, IK en WIJ. Wil je meer weten over effectief beïnvloeden dan ben je in goede handen bij Remco Claassen.

7. Doeltreffend beïnvloeden (Willem Verbeke, Lamar Qayoumi)

Veel mensen denken dat ze niet kunnen worden beïnvloed. Maar het is een feit dat je niet niet beïnvloed kunt worden. Iedere dag zijn we bezig om anderen te beïnvloeden of worden we beïnvloed door anderen. Veel mensen doen dit vanuit hun vak. Je kunt denken aan een docent. Ook zijn er genoeg mensen die andere mensen beïnvloeden, omdat ze iets gedaan willen krijgen van iemand anders. Willem Verbeke en Lamar Qayoumi geven zes verschillende bouwstenen waarmee je iedereen kunt beïnvloeden. Persoonlijk vind ik het een geweldig boek en laat allerlei praktische voorbeelden zien van hoe je een persoon of team effectief kunt beïnvloeden. De auteurs weten het zo te brengen dat je door wilt lezen en de opgedane kennis in praktijk wilt brengen.

8. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (Dale Carnegie)

Dit Engelstalige boek verscheen voor het eerst in 1936! Het is een tijdloze best-seller en vandaag de dag nog steeds erg belangrijk. Dale Carnegie heeft met dit boek miljoenen mensen geholpen en jij kan ook leren om het maximale uit jezelf te halen. Succes ontstaat door ideeën te uiten, andere mensen enthousiast te maken en het tonen van leiderschap. Carnegie laat in dit boek zien hoe je dit kunt bereiken. Er worden speciale technieken gegeven om je geliefd te maken en mensen te veranderen zonder ergernis van anderen op te wekken.


9. Gedraag je! (Gerald Morssinkhof)

Krijg je soms het gevoel dat je tegen mensen in je omgeving “gedraag je” wilt zeggen? Heel verstandig is dat soms maar gewoon te laten. Dit boek leert je op een geweldige manier om gedrag frustraties en ineffectieve gedrag om te zetten naar efficiënte handelingen en processen. Dit boek van auteur Gerald Morssinkhof legt uit hoe gedrag precies ontstaat en hoe het zich ontwikkelt op werkvloeren. Morssinkhof is een ondernemer, trainer en docent en helpt bedrijven organisaties om hun situaties te verbeteren.

10. Invloed & Overtuigingskracht: 101 Beïnvloedingstechnieken In 1 Boek

Laten we afsluiten met de beste aanrader over effectief beïnvloeden in e-boekvorm. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Invloed & Overtuigingskracht: 101 Beïnvloedingstechnieken In 1 Boek – Effectief Beïnvloeden, Overtuigen & Manipuleren Doe Je Zo – Het Ultieme Handboek”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes en voorbeelden over invloed bevat. Bekijk hem hier >>