Wat zijn de beste associatiekaarten en beeldkaarten die je bijvoorbeeld kunt inzetten voor coaching? In dit overzicht vind je onze beste aanraders als het gaat om associatiekaarten, zodat je lekker aan de slag kunt met goede werkvormen voor coaching. Lees verder…

Een overzicht van de beste associatiekaarten

Als je op zoek bent naar een overzicht van de beste associatiekaarten, ben je hier aan het juiste adres.

1. De coachkaarten van Het NLP Doe-Spel

nlp doe kaarten

De beste coachkaarten vinden we dit NLP Doe-Spel. Er zitten namelijk 100 kaarten in, wat veel meer is dan de meeste andere coachspellen. Iedere kaart bevat een grote of kleine techniek die van pas kan komen in je coaching. Erg leuk geïllustreerd en uitnodigend om verschillende werkvormen ermee te gaan ontdekken en toepassen. Aanrader! Deze leuke kaartenset is hier verkrijgbaar >>

2. Coachkaarten – Hellen Overduin

Met deze set heeft Hellen Overduin zichzelf als doel gesteld mensen te helpen bij het uitdrukken van emoties en associaties. Het doosje bevat 60 coachkaarten, waarop op de voorzijde een inspirerende foto en op de achterzijde een eigenschap gedrukt staat. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je beide kanten van de kaarten gebruikt.

3. Picture this! – Espérance Blaauw

Dit is een set van maar liefst 54 unieke associatiekaarten. De afbeeldingen op de kaarten zijn zeer veelzijdig en nodigen de kijker uit om erover te praten. Dat is dan ook de reden dat ze een uitstekend hulpmiddel vormen voor het bespreken van emoties en belevingen. Het grote voordeel van deze set is het feit dat de foto’s actueel zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere soortgelijke producten op de markt. Dat maakt dat Picture this zeker op de lijst van beste associatiekaarten moet staan.

4. Geïllustreerde coachkaarten/associatiekaarten – Ontwikkelzin

Deze associatiekaarten onderscheiden zich van de andere kaarten door het feit dat ze met de hand geïllustreerd zijn. In plaats van foto’s kijkt u naar tekeningen. Dit kan weer een compleet ander effect hebben en in die zin geschikter zijn voor specifieke doelgroepen. Daarnaast bevat de verpakking ook 12 vragenkaarten om de sessie op gang te brengen.

5. Coachkaarten voor kinderen, jongeren en volwassenen

De 45 kaarten in deze set zijn geschikt voor veel verschillende doelgroepen. Ze kunnen worden ingezet voor zowel jonge kinderen, jongvolwassenen als volwassenen, zodat jij er optimaal van kunt profiteren.

6. Kernwaarden en foto-associatie

De JUMP-coachkaartenset gaat uit van het gezegde: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat is dan ook precies wat deze kaarten zo’n goed hulpmiddel maakt voor coachingsessies en trainingen. De foto’s zijn relatief ruw en eenvoudig, zodat het makkelijk is om ze te associëren met een gevoel of beleving. Bovendien staat er vrijwel geen tekst op de afbeelding, waardoor echt alleen het deel van je brein wordt aangesproken dat zich bezighoudt met verwerking van visuele input.

7. Associatiekaarten – Rene Dommisse

Op deze associatiekaarten staan allerlei verschillende thema’s uitgebeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s gerelateerd aan sport, gezondheid, liefde, dieren, vriendschap en natuur. De veelzijdigheid van de kaarten maakt het een geschikte set voor het bespreken van een groot scala aan emoties. De associatiekaarten van Rene Dommisse zijn in de praktijk getest en dus 100% betrouwbaar.

8. Vision Boarding Kaarten – 110 kaarten – Vragen voor coaching, journaling, planning – Odder Being

Dit is de ultieme kaartenset voor coaches, omdat het zich echt richt op doelen, vision boarding, kritische coachingsvragen en journaling. Coaches die het deck tot nu toe hebben besteld, waren enthousiast en volgens mij past het goed in het rijtje. Wij kunnen dit deck sterk aanbevelen voor iedere coach.