Wat zijn de beste boeken over loverboys? Het is belangrijk om bewustzijn op te bouwen over schadelijke mensen in de samenleving. Hier vind je daarom de beste Nederlandse boeken over loverboys.

De top 10 boeken over alles dat met loverboys te maken heeft

Serieuze boeken over persoonlijke ervaringen met loverboys, wat de aanleiding voor het in handen vallen van loverboys is geweest en hoe slachtoffers van een korte of lange periode met loverboys baat kunnen hebben bij behandeling van hun traumatische ervaring.

Snel overzicht: Deze boeken over loverboys raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest informatieve boekGedwongen liefde; loverboys, stalkers en seksslavinnen van Maria Genova: Dit boek duikt diep in de evolutie van de methoden die loverboys toepassen met de opkomst van technologie. We vinden dit boek essentieel omdat het belicht hoe niet alleen onzekere meisjes slachtoffer kunnen worden in deze digitale tijd. >> Check laagste prijs
Beste verhaal over verliefdheidGlazen hart van Femke Deen: Dit boek laat zien hoe een prille liefde kan transformeren naar een bron van pijn en verdriet. We waarderen hoe dit boek de complexiteit en kwetsbaarheid van jonge liefde onthult en hoe het kan worden uitgebuit. >> Check laagste prijs
Meest persoonlijke ervaringHoer tegen wil en dank van Frieda Willems: Dit is het aangrijpende levensverhaal van Frieda, waarin ze haar ervaringen met de schaduwkant van de samenleving deelt. We vinden het belangrijk dat dit verhaal wordt verteld, niet alleen als waarschuwing voor jonge vrouwen, maar ook voor ouders. Het biedt ook inzicht in de theorie achter loverboys en de beschikbare hulpverlening. >> Check laagste prijs

1. Gedwongen liefde; loverboys, stalkers en seksslavinnen van Maria Genova

Hoe heeft de ontwikkeling van de technologie er voor kunnen zorgen dat loverboys tegenwoordig anders te werk gaan dan vroeger? Je leest erover in dit boek, dat lang niet altijd meer ervan uitgaat dat alleen onzekere meisjes het slachtoffer kunnen worden.

2. Glazen hart van Femke Deen

Denk eens terug aan de eerste keer dat je verliefd was, de aandacht die je kreeg, maar tegelijkertijd ook de onzekerheid die het met zich meebracht. (Bijna) Niemand bereid je voor op verliefd zijn en als je jong bent, weet je lang niet altijd wanneer gevoelens van de ander oprecht zijn. Dit boek vertelt het verhaal van hoe een prille liefde zich kan ontwikkelen tot een hoop ellende en verdriet.

3. Hoer tegen wil en dank van Frieda Willems

Je leest in “Hoer tegen wil en dank; ik gebruik liever het woord pooier, want loverboy klinkt mij te lief” het persoonlijke levensverhaal van Frieda. Omstandigheden leiden ertoe dat ze terecht komt in een wereld waar ze je voor wil waarschuwen. Leer er zelf als jonge vrouw van, of houd dit verhaal in je achterhoofd als je kinderen hebt. In het boek word ook informatie met je gedeeld over de theorie achter loverboys en welke hulpverlening er mogelijk is.

4. Loverboys van Helen Vreeswijk

Met “Loverboys” word je direct gegrepen door hoe beïnvloedbaar je als tiener of twintiger bent. Je bent op zoek naar je plek in de wereld en als je wilt voldoen aan de verwachtingen van je omgeving en aardig gevonden wilt worden, ben je een makkelijke slachtoffer voor loverboys. In dit boek het verhaal van twee vriendinnen die tegen elkaar uitgespeeld worden door een jongen.

5. Stop stalkers snel !!! Dringende adviezen voor politiemensen, officieren van justitie, rechters, hulpverleners en slachtoffers

Wij vinden dit boek echt een van de beste in zijn genre, en dat zeggen we niet zomaar. Stel je voor, je leest een boek dat op zo’n manier de aanpak van stalkers aan de kaak stelt, dat je vanaf de eerste pagina geboeid bent. Dat is precies wat Klaas Schakel doet met zijn expertise en ervaring.

Waarom dit boek zo top is? Klaas is niet zomaar een auteur; hij heeft 34 jaar bij de politie gewerkt, waarvan 19 bij de recherche. Hij weet waar hij het over heeft, en dat voel je op elke pagina. Zijn achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog geeft hem een unieke kijk op de zaak, waardoor hij de problematiek op een dieper niveau begrijpt en kan uitleggen. Wij zijn er helemaal weg van, en we denken dat jij dat ook zal zijn.

6. Vluchten naar de hel van Annemarie de Leng

Dit verhaal is begonnen op tienjarige leeftijd. Het gaat om een wereld van drugs, geweld en seks, waar ouders en hulpverleners niet door hadden wat er speelde of geen effectieve hulp konden bieden. Uiteindelijk weet de hoofdrolspeelster (ze is dan bijna dertig) op eigen kracht uit haar ellende te komen.

7. En plotseling ben je van hem van Merel van Groningen

Er ontstaat een vriendschap tussen een zesentwintigjarige jongen en een vijftienjarig meisje. Ze wordt – vanwege ruzies thuis en slechte resultaten op school – naar het internaat gestuurd. Hier wordt de vriendschap tussen de twee alleen maar hechter, totdat het een grens overgaat en de hoofdrolspeelster alles moet doen om aan haar – inmiddels – loverboy te kunnen ontsnappen.

8. Verhandeld van Sophie Hayes

Je thuissituatie ontvluchten en vervolgens in een nog ergere situatie terecht komen, dat gebeurt Sophie in dit loverboyverhaal. In het buitenland en met een taal die ze niet spreekt wordt ze gedwongen om uiteindelijk voor zichzelf te kiezen, om ditmaal voor altijd naar veiligheid te vluchten.

9. Loverboys of modern pooierschap van F. Bovenkerk

In dit onderzoek lees je over wat loverboys eigenlijk zijn, hoe ze te werk gaan en of er werkelijk onderscheid is met wat men “pooier” noemt.

10. De kleine gids; Signalering en behandeling van slachtoffers loverboys van Ellen de Ruiter en Door van der Wiele

Wil je meer weten over hoe de loverboyproblematiek in Nederland aangepakt wordt? Lees dan dit boek dat voor elke beroepsgroep of ouder/familielid van een slachtoffer van loverboys de juiste handvatten biedt om uit de handen van een loverboy te geraken.

Bonustip: Man is stoer, vrouw is hoer door Maria Genova

Zelfs wanneer je ouder wordt, kun je in de handen van een loverboy vallen. Door de macht die de man heeft, kan de vrouw zelfs met hem trouwen en een hele lange periode bij hem blijven. Elke dreiging die geuit wordt om je leven te eindigen en het isoleren van het slachtoffer, leidt tot een langdurige acceptatie van de afschuwelijke werkelijkheid. Kom je als vrouw nog levend uit deze “relatie”? Of wordt zijn dreigement werkelijkheid?