Wat zijn de beste boeken over HSP, oftewel hoog-sensitiviteit? Wij hebben de beste aanraders hier op een rijtje gezet. Deze boeken bevatten vaak praktische handvatten om te leren leven met HSP, inclusief tests en tips. Hierdoor kun je hoog-sensitiviteit als kracht gaan zien. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over HSP raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor positiviteitLeven met hooggevoeligheid – Susan Marletta-Hart: Dit boek beschrijft hoe hooggevoeligheid als een kracht kan worden gezien in plaats van een zwakte. Door de spirituele benadering onderscheidt het de positieve eigenschappen van de mogelijke uitdagingen die het met zich meebrengt. Wij vinden dit boek verhelderend en zeer interessant om te lezen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kinderenSurvivalgids – Wat als je hoogsensitief bent? – An Michiels: An Michiels beschrijft op een toegankelijke manier de dagelijkse uitdagingen die hoogsensitieve kinderen kunnen ervaren. Het helpt kinderen en hun verzorgers om deze uitdagingen beter te begrijpen en ermee om te gaan. We vinden deze gids bijzonder nuttig en herkenbaar. >> Check laagste prijs
Beste praktische leidraadEventjes tijd voor je hoogsensitiviteit – Esther Bergsma: Esther Bergsma biedt een waardevolle handleiding voor zowel ouders als professionals. We waarderen haar praktische en wetenschappelijke benadering van het onderwerp. >> Check laagste prijs

Bekijk onze lijst van beste boeken over HSP (hoogsensitiviteit)

Voor iedereen die meer te weten wil komen over hoogsensitiviteit, hebben wij een lijst opgesteld van de beste boeken over HSP (hoogsensitiviteit).

1. Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta-Hart

Dit eerste boek op onze lijst van beste boeken over HSP (hoogsensitiviteit) is het werk van Susan Marletta-Hart. Zij bespreekt hoe ze haar hooggevoeligheid ziet als een kracht in plaats van een last. Door de aandoening van een spirituele kant te belichten, weet ze de positieve eigenschappen te onderscheiden van de problemen die het veroorzaakt. Dit alles maakt het boek tot zeer interessant leesvoer.

2. Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven – Ilse Sand

Een gids voor hoogsensitieve personen en mensen met een gevoelige aard.

3. De hoogsensitiviteit survivalgidsen van An Michiels

An Michiels weet op een toegankelijke en herkenbare manieren de dagelijkse problemen van mensen met HSP uit te leggen. Dit maakt het voor kinderen makkelijker om hiermee om te gaan.

4. Hoogsensitieve kinderen – en de andere boeken van Esther Bergsma

Dit boek van Esther Bergsma is een praktische leidraad voor ouders en professionals. We kunnen dit boek sterk aanbevelen. Inmiddels is ook haar derde boek “Eventjes tijd voor je hoogsensitiviteit” verschenen. Ook haar wetenschappelijk georiënteerde boek “Het Hoogsensitieve Brein” raden we aan, is erg populair in Nederland en is na een kleine twee jaar al toe aan zijn vijfde druk.

5. Eerste hulp bij hoogsensitiviteit – Elke van Hoof

Ondanks het feit dat er steeds meer mensen gediagnosticeerd worden met hoogsensitiviteit bestaan er nog steeds veel misverstanden en vooroordelen. Het feit dat de aandoening over het algemeen niet van buiten te zien is, maakt het er daarnaast niet makkelijker op. Om wat meer duidelijkheid te geven over HSP en wat dit allemaal met zich meebrengt, heeft Elke van Hoof al het wetenschappelijke onderzoek op dit gebied verzameld. Dat maakt dit een absolute aanrader voor iedereen de geïnteresseerd is in dit onderwerp.

6. Aandachtig leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta-Hart

Oefeningen en meditaties.

7. Hoogsensitieve personen – Elaine N. Aron en Marja Waterman

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt.

8. Hoogsensitiviteit professioneel gezien – Annek Tol

Sensitiviteit als verklaring onder psych(osomat)ische klachten.

9. Werkboek hooggevoeligheid + mindfulness – Carolina Bont

Carolina Bont is een expert op het gebied van hooggevoeligheid en heeft dan ook al veel succesvolle boeken geschreven. Daar is dit er ook één van. Het Werkboek hooggevoeligheid + mindfulness behandelt oefeningen die je kunt gebruiken om beter om te leren gaan met HSP. Met name mindfulness speelt hierin een belangrijke rol.

10. Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid – Antoine van Staveren

Therapeut Antoine van Staveren richt zich op de dagelijkse bezigheden van mensen met hooggevoeligheid. Aan de hand van gesprekken met talloze ervaringsdeskundigen, bespreekt hij wat je kunt doen om jouw lasten als gevolg van deze aandoening te verminderen.