Wat zijn de beste boeken over assertiviteit? Het is belangrijk om aan je assertiviteit te werken – zowel voor je zelfvertrouwen als voor je geluk. Zowel privé als op het werk is assertiviteit erg zinvol. Hoe word ik assertiever? Hier vind je onze boek-aanraders…

Een overzicht van de beste assertiviteit-boeken

Voor iedereen die wilt leren voor zichzelf op te komen, hebben wij een overzicht opgesteld van de beste assertiviteit-boeken.

1. Jezelf de baas – Marcel van Wiggen

Je hoort het zo vaak: het is jouw leven, doe wat je wilt. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe regisseer je nu echt je eigen leven? Marcel van Wiggen helpt je aan de hand van psychologische inzichten de eerste stappen in de juiste richting te maken. Zijn boek is overzichtelijk en toegankelijk, waardoor het zeker een plekje op deze lijst van de beste assertiviteit-boeken verdient.

2. Assertiviteit – Sue Hadfield

Leer opkomen voor jezelf in elke situatie en ga zelfverzekerd door het leven.

3. F*ck die onzekerheid – Vreneli Stadelmaier

Iedereen heeft wel eens last van een gebrek aan zelfvertrouwen. Hoewel dit voor sommigen een groter probleem is dan voor anderen, ontkomt niemand eraan. Vreneli Stadelmaier ging op onderzoek uit naar de oorzaak hiervan.

4. Stop met aardig zijn – Thomas d’ Ansembourg

Als jij het idee hebt dat je veel te vaak rekening houdt met de behoeften van anderen, ten koste van die van jou, dan is dit boek een absolute aanrader. Thomas d’ Ansembourg gaat in zijn boek Stop met aardig zijn in op de methode van geweldloze communicatie.

5. De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Leer hoe je doet wat jij wilt doen en vooral ook niet doet wat je niet wilt doen.

6. Mindful assertief – Riet Indigne

Voor iedereen die zich te vaak tot het uiterste laat drijven door de mensen om zich heen, is dit boek van Riet Indigne het handvat dat je nodig hebt. Door meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht en rust in je hoofd te krijgen, leer je voor jezelf op te komen en het heft in eigen handen te nemen.

7. Hoe word ik assertiever? – Carola van Dijk

Word assertiever door je onzekerheden te overwinnen en die drempel over te stappen.

8. IK2, de beste versie van jezelf – Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn introduceert het EFFECT-programma. Dit programma is gericht op het ontdekken van wat jouw hersenen allemaal kunnen. Profiteer van de inzichten en test jezelf aan de hand van praktische oefeningen.

9. Je bent niet jouw gedachten – Leen Ryckaert

Hoewel de meeste boeken in deze lijst ingaan op hoe je op kunt komen voor jezelf tegenover anderen, helpt Leen Ryckaert je bij het vinden van de rust in jezelf.

10. Vergroot je zelfvertrouwen – Christine Wilding

In 5 stappen naar minder negatieve gedachten en een beter zelfbeeld.

Bonustip: Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Hoe ben je echt assertief? Door de juiste dingen te zeggen – en dat is precies waar dit boek om gaat. Dankzij de 129+ doe-experimenten van dit doe-boek ga je op allerlei kleine en simpele maniertjes je communicatie verstevigen. Hierdoor heb je meer controle en invloed. Wij raden hem aan als leuke bonus!
Bestel dit leuke boek hier >>