Top 10 boeken over onzekerheid

Onzekerheid is iets wat iedereen heeft en daar moeten we mee leren leven. Sommige mensen kunnen met onzekerheid heel goed omgaan en sommige mensen hebben er wat meer moeite mee. In dit lijstje vind je boeken over onzekerheid. Deze boeken laten je zien wat onzekerheid precies is en hoe je ermee kunt omgaan.

Snel overzicht: Deze boeken over onzekerheid raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor praktische toepassingHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek biedt een praktische aanpak om met onzekerheid om te gaan met behulp van de NLP-methode. Het geeft je handvatten om beter te communiceren en met meer zekerheid in het leven te staan. Dit boek raden we aan voor mensen die zoeken naar praktische hulp bij het omgaan met onzekerheid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor diepere inzichtenUit de kluwen (Anna van der Kaaden-Bouman): Dit autobiografische boek biedt een intrigerend inzicht in het leven van een kind in een onveilige gezinssituatie. Het behandelt thema’s als onzekerheid, moed, doorzettingsvermogen en de mogelijkheid om je leven om te draaien. We raden dit boek aan voor mensen die zoeken naar diepere inzichten en emotionele connecties bij het thema onzekerheid. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor poëzieliefhebbersVerdwaalde gedachtes (Myrthe van Ruiten): Voor liefhebbers van poëzie is dit de ideale keuze. De bundel bevat gedichten die gaan over het leven en de verdwaalde gedachten van de auteur. Ze raken onderwerpen als onzekerheid, liefde en verdriet. De warme en dromerige sfeer van de gedichten maakt dit boek volgens ons een prachtige keuze voor wie de thematiek van onzekerheid in poëzievorm wil ontdekken. >> Check laagste prijs

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek

De beste manier om onzekerheid op te lossen? De praktische NLP-methode. Toevallig is dit NLP Doe-Boek de beste keuze als je dit wilt leren. Ben je op zoek naar meer zekerheid, maar ook meer variatie in je leven? Zit je in een sleur en loopt je relatie niet lekker? Het NLP Praktijk Doe-Boek geeft jou handvatten voor deze problemen. Je merkt dat je na het lezen van het NLP Praktijk Doe-Boek beter en vlotter gaat communiceren en daardoor beter in het leven kom te staan. Niet te tevreden over dit boek betekent geld terug en het boek houden. Ik vind het één van de beste boeken om je onzekerheid tegen te gaan. Kopen dat boek.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

2. De kracht van onzekerheid (Paul Dijkman)

Wij willen zekerheid in ons leven, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Onzekerheid is onderdeel van ons en het vormt ons. Onzekerheid maakt het leven levendig en avontuurlijk. In dit boek van Paul Dijkman wordt er beschreven hoe culturen worden geboren. Geboren vanuit avontuurzin, controledrift, idealisme en zinnelijke overgave. Paul Dijkman beschrijft het op zo’n manier dat het uitdagend, toegankelijk en met een dosis humor wordt beschreven. De kracht van onzekerheid geeft duidelijk aan hoe onzekerheid een deel van ons is en hoe de menselijke cultuur er door gevormd wordt.

3. Uit de kluwen (Anna van der Kaaden-Bouman)

Dit boek is een autobiografie en leest op een intrigerende wijze hoe het is voor een kind in een niet veilige gezinssituatie. Anne groeit op in een Christelijke gezin waar het niet lekker loopt. Anne voelt zich onbegrepen door haar ouders en kan geen verklaring vinden voor de waanzin die ze iedere dag meemaakt. Dit boek gaat over onzekerheid, maar ook over moed, doorzetten en de kansen om je leven te keren. Anna van der Kaaden-Bouman heeft voor dit boek voornamelijk haar dagboekfragmenten als inspiratie gebruikt. Een geweldig meeslepend verhaal en zonder twijfel aan te raden als je van dit soort thematiek houdt.

4. Verdwaalde gedachtes (Myrthe van Ruiten)

Als je van poëzie bent dan is deze gedichtenbundel van Myrthe van Ruiten iets voor jou. Het zijn gedichten die gaan over het leven. De gedichten in Verdwaalde gedachtes zijn ook werkelijk verdwaalde gedachtes van Myrthe van Ruiten. Het kunnen dingen zijn die je laat op avond pas realiseert of naderhand past beseft. Naast dat dit een fantastische gedichtenbundel is over onzekerheid komen er ook onderwerpen zoals liefde en verdriet voor. Juist, zoals waar je in het leven zoal mee te maken krijgt. Myrthe van Ruiten weet haar gedichten op zo’n manier te brengen dat het ontzettend dromerig en warm aanvoelt. Goede tip voor poëzie fanaten.

5. De keiharde waarheid van het leven (Marcel Hittinger)

Marcel Hittinger beschrijft op indrukwekkende en onafhankelijke wijze hoe het het leven is. Het boek is soms emotioneel, soms humoristisch, soms filosofisch en soms provocerend. Dit boek begint bij de geboorte en eindigt in de kist zoals dat in het leven gaat. En wat daartussen allemaal gebeurt wordt beschreven in De keiharde waarheid van het leven. Zo komt onzekerheden ter sprake, maar ook thematiek zoals drank, huwelijk, vriendschappen en je kindertijd. Voornamelijk schrijft Marcel Hittinger vanuit een autobiografisch perspectief dus er zullen veel dingen je bekend voorkomen.

6. Vast en onzeker (Alfons Vansteenwegen)

Dit boek gaat over de onzekerheden van het leven, maar vooral ook over vertrouwen. Vertrouwen is namelijk overal in het leven aanwezig. Alfons Vansteenwegen ziet het vertrouwen als een soort van bodem waarover je loopt zonder het op te merken. Vertrouwen is nodig in alle domeinen van het leven. Vertrouwen is gaan van het bekende naar het onbekende, het onzekere. Dit is een aanvaarding dat het leven zinvol maakt. Klinkt allemaal wat zweverig, maar wil je meer verdieping hebben over dit soort thematiek dan kun je zonder twijfel Vast en onzeker aanschaffen.

7. De verborgen wijsheid van spanning, stress, zorgen en onzekerheid (Sheryl Paul)

Dit speciale boek brengt je naar de bron van je angsten. Tevens laat het je compassie met jezelf voelen. Auteur Sheryl Paul leert hoe je om moet gaan met je angsten, onzekerheden en problemen. Dit is een boek dat erg diepgaand is, maar tegelijkertijd ook erg praktisch. Ze geeft je oefeningen voor wanneer er acute angst bij je optreedt en helpt jou diepere lagen van angst te ontdekken. Het levert allemaal inzichten op om niet meer langer bang te zijn voor je eigen angsten en onzekerheden. Naar mijn mening een boek waar veel mensen waardevolle informatie uit kunnen halen.

8. Ontsokkeld leiderschap (Robert Mentink)

Wil je meer weten over leiderschap in het onderwijs? Dit boek van Robert Mentink zorgt ervoor dat je je eigen inzichten over leiderschap leert te onderzoeken en geeft je bepaalde richting aan de ontwikkeling van je leiderschap. Ontsokkeld Leiderschap is een avontuur waar leiderschap zich op moet richten in deze tijden van onzekerheid. Mentink stelt namelijk dat traditionele standbeeld leiderschap niet meer werkt en dat leiders zich beter kunnen richten op zinvol leiderschap. Uitermate interessant boek voor mensen in het onderwijs. Er komen voor thema’s aanbod zoals de morele dimensie van leiderschap, leiderschapsontwikkeling vanuit zelfbewustzijn en waartoe van onderwijs.

9. Ontdek het geheim van bewust ademhalen (Brian Kersbergen)

We leven in onzekere tijden. Vastgeklampt aan onze telefoons en altijd maar “aan” staan. Over alles een mening moeten hebben, alles groter moet zijn en de perfecte partner vinden. Veel mensen zoeken hierin een balans en een boek zoals Ontdek het geheim van bewust ademhalen kan hierbij helpen. Want dit boek van Brian Kersbergen geeft je inzicht waar het daadwerkelijk allemaal omdraait. Klinkt mooi niet? Kersbergen is een deskundige op het gebied van ademhalen. Hij zorgt ervoor dat de complexiteit uit deze handeling wordt gehaald en zorgt ervoor dat hij het terug brengt naar de essentie. Schaf je dit boek aan dan kun je uitgaan van heldere en praktische benaderingen over ademhalen.

10. Zekerheid over onzekerheid (J. Keij)

In dit boek van J. Keij worden concrete vragen in de hulpverlening behandeld, zoals is ethiek wel mogelijk? En is dit het geval welk mensbeeld wordt dan verondersteld? Wat is de betekenis van menselijk genieten en lijden? En vooral: wat is het menselijk leven? Dit boek zal voor iedere hulpverlener een geweldige leeservaring zijn. Het kan zelfs soms confronterend en schokkend overkomen.

11. Onzekerheid (Dirk Geldof)

Dit is het perfecte boek om meer te weten te komen over onzekerheid. Onze maatschappij kent een ongekende welvaart, maar toch is er bij de beste mensen een bepaalde onzekerheid te bespeuren. Hoe ga je om met veranderingen, hoe zit het met de groeiende risico’s en wat leert dat allemaal over de samenleving waarin we ons bevinden? Het zijn allemaal basisvragen die in dit boek Onzekerheid van Dirk Geldof wordt uitgelegd. Je leert in dit boek de samenhang te vinden tussen veranderingen en wat het effect daarvan is op ons leven. Wil je de wereld beter begrijpen dan is dit boek van Dirk Geldof een pareltje en niet te missen. Naar mijn mening een van de beste boeken over het thema onzekerheid.