Top 10 boeken die je aan het denken zetten

Ben je Netflix helemaal zat en ben je klaar om urenlang naar een schermpje te kijken? Pak er een boek bij die je aan het denken zet. Het kan nooit kwaad om er een beetje afwisseling in te houden. Lezen verrijkt je leven en als het even meezit kun je er ook nog wat van leren. Dat is toch veel beter dan de zoveelste nieuwe serie op Netflix? Een top 10 boeken die je aan het denken zetten.

Snel overzicht: Deze boeken die je aan het denken zetten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor persoonlijke ontwikkelingHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek zal je zeker aan het denken zetten. Het staat vol met praktische oefeningen en strategieën om je persoonlijkheid te versterken en je leven positief te veranderen. En dat allemaal met slechts enkele minuten lezen per dag. We vinden dit boek een uitstekende keuze voor degenen die bereid zijn om actief aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zelfreflectieHet 6 minuten dagboek (Dominik Spenst): Dit boek gebruikt de principes van positieve psychologie om je te helpen nieuwe gewoonten te ontwikkelen en je denkwijze te veranderen. Met slechts zes minuten per dag kun je reflecteren op je leven en je gedachten, waardoor je langzaam maar zeker positieve veranderingen zult opmerken. We waarderen hoe dit boek dagelijkse zelfreflectie bevordert en een positieve mindset stimuleert. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor mindfulnessMag ik even mijn aandacht (Inger Strietman): Dit boek zet je aan het denken over hoe je je tijd en aandacht besteedt in het dagelijks leven. Het moedigt je aan om gezond egoïsme te beoefenen, wat betekent dat je om jezelf en anderen geeft zonder jezelf te verliezen. We vinden dit boek vooral nuttig voor degenen die moeite hebben met het managen van hun tijd en aandacht. >> Check laagste prijs

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Ben je klaar met je slappe ongeïnspireerde persoonlijkheid, overweeg dan Het NLP Praktijk Doe-Boek aan te schaffen. Dit is typisch zo’n boek dat je echt aan het denken zet. Door de leerstof in de praktijk te brengen merk je dat je leven gaat veranderen op een positieve manier. Je relaties worden sterker en je gaat krachtiger in het leven staan. En dat bereik je al door een aantal minuten per dag door dit boek te bladeren en de theorie in je op te nemen en uiteindelijk in de praktijk te brengen.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

2. Het 6 minuten dagboek (Dominik Spenst)

Dit is een boek dat uitgaat van het positieve psychologie principe. Door dit boek te gebruiken ga je nieuwe gewoontes aanleren. Elke dag schrijf je dingen op die je bezighouden en denk je na over je dag. Je reflecteert op jezelf en zodoende ontstaan er positieve gedachten en gewoontes. Met allerlei instructies en informatie kan je dit dagboek op effectieve wijze invullen. Ben je eenmaal een aantal dagen begonnen met het schrijven van je dagelijks leven zul je snel genoeg positieve veranderingen gaan merken.

3. Mag ik even mijn aandacht (Inger Strietman)

Dit boek zet je goed tot nadenken. Tegenwoordig hebben bijna alle mensen een druk bestaan. Er moet in een dag van alles gebeuren. To do lijstjes moeten worden afgewerkt en er zit ook nog eens veel druk achter. Het boek Mag ik even mijn aandacht stelt voor jezelf centraal te zetten. Het gaat hier om gezond egoïsme. Geef om jezelf en tegelijkertijd om anderen. Ja, het is mogelijk en Inger Strietman liet zien hoe je dat bewerkstelligt. Dat doet ze op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Vind je dat je leven te haastig verloopt pak dan dit boek erbij.

4. Self Love Talk (Merel Theunis)

Dit is typisch zo’n boek dat je tot nadenken zet. Het gaat allemaal over zelfliefde. Wil je krachtiger en positiever in het leven staan dan is dit boek aan te raden om te lezen. Merel Theunis is een kenner op het gebied van zelfliefde en spreekt over dit onderwerp jaarlijks duizenden vrouwen. Met haar jarenlange ervaring geeft ze in dit boek allerhande tips en trucs om tot zelfliefde te komen. En je uiteindelijk te leiden naar een gelukkiger leven. Lekker open en vlot geschreven en naar mijn mening een van de betere boeken over zelfliefde.

5. De kracht van rust (Mirjam van der Vegt)

Het leven is voor veel mensen erg intens. De momenten waar er rust wordt gepakt vraag je je zelf af hoe je meer rust kunt krijgen. Maak je een reis naar je hart en kiest voor gezonde gewoontes dan krijg je direct meer kwaliteit en plezier in het leven. De kracht van rust zorgt ervoor dat je een nieuwe levenshouding ontwikkelt. Wat er vandaag op je pad komt is genoeg. Dit boek van Mirjam van der Vegt is lekker praktisch opgesteld en bevat veel oefeningen. Oefeningen waarbij je rust binnen je leven vindt. En is dat niet iets wat we allemaal nodig hebben?

6. Een pleidooi voor verveling (Manoush Zomorodi)

Manoush Zomorodi deed een test om met zijn tienduizenden luisteraars het telefoongebruik rigoureus te verminderen. Dit werd gedaan om weer verveeld te raken en zodoende meer creatief te worden. Dit experiment krijg een vervolg in de vorm van het boek Een pleidooi voor verveling. Het laat je vooral nadenken over de online wereld waarin we leven. Wil je weten wat je hersenen doen als je niets doet? Dit boek laat dat zien. Veel praktische stappen, leest lekker vlot en kan je leven veranderen op een zeer positieve wijze.

7. Gratis geld voor iedereen (Rutger Bregman)

Auteur Rutger Bregman stelt dat het probleem niet is dat wij het niet goed hebben, maar het probleem is dat we juist niet weten hoe het beter kan. Dit boek is een internationale best-seller en laat je zien hoe bepaalde ideeën de wereld kunnen veranderen. Je leest over utopieën. Zo zijn er vandaag de dag utopieën zoals een gratis basisinkomen en werkweken van 15 uur. We zijn nog niet zover, maar het kan in de toekomst wel gaan gebeuren. Rutger Bregman vertelt zijn verhaal over dit onderwerp op een hele kraakheldere en luchtige manier en daarnaast inspireert en zet het aan tot nadenken. Heerlijk boek.

8. Ananas (Lex Boon)

Dit verhaal mag niet in dit lijstje ontbreken en heeft mij enorm veel plezier en inspiratie opgeleverd. Het draait dus zoals de titel al doet vermoeden allemaal om de ananas vrucht. Journalist Lex Boon kreeg voor een afscheidscadeau een ananasplant van de IKEA. Hij krijgt er een fascinatie voor en gaat er meer over uitzoeken. Wat volgt zijn ontzettend grappige en interessante verhalen waar Boon de wereld rondreist op zoek naar ananas verhalen. Het resulteert in geestige, grappig en boeiende verhalen op een zeer toegankelijke manier op papier gezet.

9. Omdenken in opvoeding (Berthold Gunster)

Dit boek van Berthold Gunster is het broertje, of zusje, van de best-seller Omdenken. Omdenken in opvoeding prikkelt de lezer en zet tot nadenken. Het laat namelijk zien dat je omdenken kunt inzetten tijdens het opvoeden van je kinderen. Heb je te maken van kinderen in privé of werksfeer dan mag dit kleine boekje niet in je boekenkast ontbreken.

10. Moeder genoeg (Florine Duif)

Florine Duif leert moeders met dit boek zichzelf te blijven tijdens het moederschap. Ben je als moeder op zoek naar geluk, kracht en ruimte dan raad ik dit boek absoluut aan. Vrouwen, en voornamelijk moeders, leggen veel druk op zichzelf. Dat is begrijpelijk, maar je moet daarbij niet je eigen geluk vergeten. Florine Duif brengt met Moeder genoeg veel herkenbare verhalen voor moeders en helpt de moeder haar eigen geluk te vinden. Dat wordt bereikt door handige praktische tips en veel concrete tools.

11. Hoe overleef ik mijn eerste baan? (Rani Zuijdervliet)

Ben je met je eerste baan bezig dan is dat hard werken. Het geeft de meeste mensen direct spanning, avontuur en voldoening. Je wilt natuurlijk ook successen behalen, maar hoe doe je dat nu precies? Dit boek van Rani Zuijdervliet daagt je uit, opent je ogen en geeft een basis voor je eerste stappen in je werk carrière. Dat doet hij via de BAAS formule. Via deze formule vind je sneller een plek als zelfstandige professional. Het boek is geweldig informatief en laat je duidelijk zien om geen energie te verliezen en elke dag met alle positiviteit aan te pakken. En uiteindelijk om successen te behalen. Tip voor de startende professional, zonder twijfel.