Zoek je goede, inspirerende boeken om aan je mindset te werken? Bijvoorbeeld om je doelen makkelijker te halen, succesvol te worden, positiever te denken, jezelf terug te vinden, meer mentale rust te vinden, minder angst te voelen en gelukkiger te worden? Het is een goed idee om je mindset te veranderen, dus lees verder voor de beste mindset-boeken voor succes – en die je laten nadenken.

Hier vind je de beste boeken over mindset

Op zoek naar de beste boeken over mindset en over hoe je die bijvoorbeeld positiever maakt? Zoek dan niet verder!

1. Onze #1 mindset-tip: Het NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

De meest praktijkgerichte manier om aan je mindset te werken? Gewoon de kleine en krachtige NLP-foefjes doen. Toevallig is dit boek het meest praktische boek over NLP dat er maar is. Aanrader als je daadwerkelijk iets aan je mindset wilt doen, in plaats van alleen maar lezen en langdradig psychologiseren. Topper dus!
Bestel dit leuke boek hier >>

2. Mindset – Jackie C. Reardon en Hans Dekkers

Een mentale gids voor sport. We zien namelijk over de hele wereld dat topsporters die hun mindset inzetten, keer op keer veel verder komen dan hun concurrenten.

3. De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Ben jij het ook zat om continu maar met van alles rekening te moeten houden? Mark Manson vertelt je op een grappige manier hoe je leert vaker voor jezelf te kiezen. Kom je angsten onder ogen en voel je zelfvertrouwen groeien. En daar komt nog bij dat alle informatie in het boek een wetenschappelijke basis heeft.

4. Mindgym, sportschool voor je geest – Wouter de Jong

In 12 weken meer focus, rust en energie.

5. Happy life 365 – Kelly Weekers

Life- en businesscoach Kelly Weekers laat op eenvoudige wijze zien hoe jij elke dag kunt genieten van een geluksgevoel door je mindset te veranderen. Het boek staat vol met tips, voorbeelden, grappige anekdotes en stappenplannen. Kortom, meer dan genoeg informatie om jou een paar stappen vooruit te helpen!

6. Het lichaam is de geest: Herstel je hormonen in 10 stappen – Vivian Reijs

Veel vrouwen hebben, vaak zonder dat ze het weten, last van een schommelende hormoonbalans. Dit kan veel invloed hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Voedingscoach en hormoontherapeut Vivian Reijs vertelt je in tien stappen hoe je jouw hormoonbalans onder controle krijgt en je leefstijl kunt verbeteren.

7. Mindset – Carol S. Dweck

Verander je manier van denken om je doelen te behalen.

8. Master your mindset – Michael Pilarczyk

beste boek over mindset

Dit boek (met als ondertitel Leef je mooiste leven) is een meesterwerk van presentator Michael Pilarczyk. Hij neemt je mee op reis met persoonlijke groei als einddoel. De combinatie van persoonlijke anekdotes en een prettige schrijfstijl zorgt ervoor dat dit absoluut een van de beste boeken over mindset is. Dit rijk boeket aan mindset-lessen sprak ons op persoonlijk gebied én zakelijk gebied aan. Een terechte #1-positie. De nieuwste versie is hier verkrijgbaar.

9. Reset je mindset – Daan Jensen

Over de belangrijkste en minst gestelde vraag: “Wat gaat er goed?”

10. Eenvoudiger leven – Mark Verhees

Een boek over leven in een chaotische, drukke en altijd maar veranderende wereld. Mark Verhees helpt je te ontdekken hoe je de rust vindt en positieve energie creëert.

11. Think And Grow Rich

Dit boek bevat een aantal krachtige en inspirerende waargebeurde verhalen over doorzettingsvermogen, volharding en visie. Het kan soms wat taai zijn, maar het is een klassieker die je gelezen moet hebben. Wij raden deze Nederlandse versie van Invictus Library aan. Deze opnieuw uitgebrachte editie door Michael Pilarczyk is is meer dan 100.000 keer verkocht in de jaren 2017-2019. Bovendien is dit de enige versie die toestemming heeft van de Napoleon Hill Foundation;

12. The Power Of The Heart

De auteur – Baptist de Pape – gaf ons uit het niks zijn boek ‘The Power Of The Heart’, waarvoor hij extreem hard heeft gewerkt. Hij heeft namelijk een groot aantal vooraanstaande auteurs geïnterviewd over het volgen van je hart. Volg je je hart, dan is je mindset dik in orde. Dat is wat Baptist dan ook deed door zijn carrière als advocaat op te geven voor iets veel betekenisvollers.

13. De boeken van Byron Katie

Byron Katie was depressief. Zwaar depressief. Ze lag soms dagen op de grond zonder dat ze zichzelf kon optillen om bijvoorbeeld naar de badkamer te gaan. Hoe lang duurde het haar om te genezen? Een klein momentje maar, waarin het voelde alsof ze door een engel opgetild werd. Hoe kwam dat? Haar mindset veranderde gewoon: ze kreeg totale vrede met alles wat er zou gebeuren. Hoe deze vrede toegepast kan worden in de praktijk, vertelt ze in al haar boeken.

14. Mindset gesprekskaarten – Tamara Luijer

Hoewel de meeste boeken in deze lijst bedoeld zijn op volwassenen, is dit een optie die zich volledig richt op kinderen van basisschoolleeftijd. De mindset gesprekskaarten helpen jou de kinderen meer te leren over de groeimindset, die hen leert beter om te gaan met kritiek, positiever in het leven te staan en zichzelf te ontwikkelen.

Bonustips: goede videocursussen en premium e-boeken over mindset

Tot slot raden we je een aantal uitstekende videocursussen en premium e-boeken over mindset aan:

 • Gratis e-boek en audioboek over mindset
  Het Gratis e-book en audiobook over mindset zorgt er voor dat jouw kwaliteit van leven met sprongen vooruit gaat. Door meer te leren ontspannen en je immuunsysteem te verbeteren zal je zien dat je stukken beter in je vel komt te zitten. Hierdoor zal je meer controle over je leven krijgen en beter om kunnen gaan met kleine tegenslagen die ongetwijfeld in deze tijd je pad zullen kruisen.

  Het gratis e-boek en audioboek over mindset van Jia Ruan (mindset coach) helpen je jouw mindset te veranderen zodat de kwaliteit van je leven verbetert. Het behandelt onderwerpen als het loslaten van je ego, hersenspoeling door de media, mythes die je moet doorbreken, kritische vragen die je moet beantwoorden en een geheim van de Egyptenaren die je zelf ook toe kunt passen.
 • Videocursus NLP
  Door je nu aan te melden voor de online videocursus NLP krijg je levenslang toegang tot de ledensite. Daarnaast krijg je een handleiding en stappenplan die je op weg helpen en maar liefst 11 video’s waarin je leert om te gaan met frustraties en angst, hoe je je zelfbeeld kan verbeteren en hoe je het piekeren over onzinnige dingen achterwege kunt laten.

  De Online Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) cursus is een thuisstudie waarin verscheidene NLP technieken worden behandeld. Het wordt gegeven door Marco Honkoop, gecertificeerde NLP coach, die in deze online cursus de ervaringen deelt die hij in de praktijk tegenkomt. De cursus bestaat uit 11 video’s, handleidingen, stappenplannen en ontspanningsoefeningen en deelt 7 strategieën waarmee jij gelukkig, ontspannen en succesvol leeft.
 • De Sleutels Van Geluk En Succes
  Professional coach Frank de Moei schreef het e-book De Sleutels van Geluk en Succes waarin hij je uitlegt hoe je je doelen kan bereiken en succesvol en gelukkig kunt leven. De 21 hoofdstukken bevatten de informatie die je per onderwerp nodig hebt met aan het eind van ieder hoofdstuk een aantal vragen die je na laten denken over jouw leven. Echt aan te raden bij het bewust worden van jouw leven.

  Het e-boek De Sleutels van Geluk en Succes is een stappenplan waarmee jij elk doel in je leven kunt bereiken. Succesvol worden hoeft met dit boek geen jaren te duren en de methode is praktisch, effectief en resultaatgericht. Het bestaat uit 21 hoofdstukken waarin je leert verantwoordelijkheid te nemen, blokkades te verwijderen, relaties te ontwikkelen en weer te genieten van je leven.

Op jouw succes!