Wat zijn de beste boeken over sektes en het leven in een sekte? In deze lijst met aanraders vind je verschillende waargebeurde verhalen over sektes – overal op de wereld. Lees verder…

Een overzicht van de tien beste boeken over sektes

Hier vind je een lijst van de tien beste, Nederlandstalige boeken over sektes.

1. De sekte – Mariette Lindstein

In deze prachtige roman vertelt Mariette Lindstein het verhaal van Sofia Bauman, die gefascineerd raakt door de charismatische Franz Oswald. Hoewel ze een idyllische zomer beleeft, valt ze hierna al gauw van de roze wolk. Ze realiseert zich te laat waar ze in terecht is gekomen en gaat op zoek naar een manier om terug te keren naar haar oude leven. Maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. Dit boek heeft alles wat je van een goede roman verwacht: spanning, angst en interessante personages. Het hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over sektes.

2. Onorthodox – Deborah Feldman

Deborah Feldman vertelt haar persoonlijke verhaal over haar leven in een gesloten Satmargemeenschap.

3. Zwemmen of verdrinken – Marielle Lucas en Natasja Lucas

Zwemmen of verdrinken beschrijft het waargebeurde verhaal van twee jonge meisjes die van jongs af aan in een evangelische sekte leven. Van de dagelijkse gebeurtenissen tot de geïndoctrineerde denkwijzen: in dit boek wordt het allemaal besproken.

4. In de ban van een sekte – Hugo Stamm

Intimidatie en dwang in nieuwe religieuze bewegingen.

5. Wat is scientology? – Signo Publications

Dit boek bevat een uitgebreide geschiedenis van de scientology religie, die in de afgelopen decennia enorm veel aan populariteit heeft gewonnen.

6. Ik was gek van geluk – Carine Damen

Carine Damen heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het leven in een sektarische beweging. Op basis getuigenissen van ex-leden en met behulp van deskundigen geeft ze een duidelijk overzicht van wat een sekte nu eigenlijk is.

7. Vlucht uit het land van de vrijheid – Anna Meijerink

Mijn leven in een rechts-religieuze sekte.

8. Sektes – Vincent Dumas

In Sektes bespreekt Vincent Dumas de meest spraakmakende sektes van de afgelopen decennia. Het boek gaat dieper in op de achtergrond van leiders als David Koresh en de aanleiding van de massamoord in Jonestown. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die meer wilt weten over deze bizarre bewegingen en wat de drijvende kracht hierachter is.

9. Mijn leven met Charles Manson – Dianne Lake

Iedereen kent de naam: Charles Manson. Hij leidde de leden van de commune die eind jaren ’60 een aantal gruwelijke moorden pleegden. In dit boek vertelt Dianne Lake over haar ervaringen als lid van de sekte, waar ze zich al op 14-jarige leeftijd bij aansloot.

10. Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasner

Tien jaar gevangen in een sekte in Midden-Amerika.