Wat zijn de beste boeken over emoties en hoe je ermee omgaat? In deze boekenlijst vind je de beste aanraders om je emotionele intelligentie te verhogen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over emoties raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste gids voor rouwverwerkingHelpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse: Dit boek biedt inzichten over verdriet en hoe hiermee om te gaan. Het is geschreven met het oog op gezinnen en hulpverleners die omgaan met rouw. Wij vinden dit boek een essentiële gids omdat het ons en al veel mensen heeft ondersteund bij rouwverwerking. >> Check laagste prijs
Beste boek voor persoonlijke groeiSteeds leuker – Jelle Hermus: Geschreven in eenvoudig Nederlands, geeft dit boek inzichten over hoe je meer in contact kunt komen met je gevoelens. Jelle Hermus benadert zware onderwerpen op een luchtige en praktische manier. Wij waarderen hoe dit boek een pad toont naar een leuker en vreugdevoller leven. >> Check laagste prijs
Beste voor relatieadviesLiefdesbang – Hannah Cuppen: Dit boek belicht de uitdagingen van verlatings- en bindingsangst en hoe deze te overwinnen. Wij vinden het een waardevol boek voor iedereen die worstelt met deze gevoelens in relaties. Met de praktische tips van Hannah Cuppen geloven we dat lezers stappen kunnen zetten naar gezondere en gelukkigere relaties. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over emoties

Laten we beginnen met de beste aanrader over emoties in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Emoties Verwerken & Beter Begrijpen: Wat Moet Je Ermee? Doe-Boek Met De Beste Tools & Technieken Voor Jouw Emoties”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over emoties bevat.

Een lijst van de beste boeken over emoties en ermee leren omgaan

Wij hebben een lijst opgesteld van de beste boeken over emoties en ermee leren omgaan.

1. Helpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse

De eerste emotie die we in deze lijst bespreken, is verdriet. Dit boek van Manu Keirse over rouwverwerking is bedoeld voor gezinnen en hulpverleners die hulp nodig hebben met het omgaan met bepaalde emoties. Helpen bij verlies en verdriet heeft al talloze mensen geholpen en hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over emoties en ermee leren omgaan.

2. Steeds leuker – Jelle Hermus

Dit is een van de beste boeken voor Nederlanders om wat meer in contact te komen met hun gevoel. Waarom zetten we Jelle Hermus zo hoog in deze lijst? Omdat hij de niet-zo-nuchtere materie waar wij Nederlanders zo bang voor zijn, op een ongelooflijk luchtige en praktische manier weet te brengen. Geen Amerikaanse toestanden, maar gewoon simpel Nederlands. Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven.

3. Liefdesbang – Hannah Cuppen

Hannah Cuppen leert de lezer in dit boek hoe je verlatings- en bindingsangst kunt overwinnen. Deze twee veelvoorkomende problemen kunnen het soms erg moeilijk maken om een succesvolle relatie aan te gaan. Met de praktische tips uit Liefdesbang kan je echter een enorme stap vooruit zetten.

4. Uit de ban van emotie-eten – Joanna Kortink en Greta Noordenbos

In Uit de ban van emotie-eten omschrijven Joanna Kortink en Greta Noordenbos op overzichtelijke wijze de stappen die je kunt zetten om jouw haat-liefdeverhouding met eten te verbeteren. Aangezien alle informatie in dit boek gebaseerd is op wetenschappelijke bevindingen, is het een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

5. Omgaan met overweldigende emoties – Matthew MacKay, Jeffrey Wood

Dit boek is voornamelijk geschikt voor opleidingsdoeleinden. Het bevat alle informatie die je nodig hebt om meer inzicht te krijgen in het verwerken van bepaalde emoties. MacKay en Wood bespreken onder andere mindfulness, dialectische gedragstherapie, praktische oefeningen en frustratietolerantie.

6. De gelukkige piekeraar – Bart Verkuil

Waarom ieder mens weleens een nachtje wakker ligt (en waarom dat helemaal niet erg is).

7. De logica van geluk – Mo Gawdat

Mo Gawdat is de Chief Business Officer van Google en vertelt in dit bijzondere boek hoe hij, ondanks zijn goede gezondheid en rijkdom, diep ongelukkig was. Hij besloot het roer om te gooien en ging op zoek naar zijn eigen geluk. Hoewel dit op zich al moeilijk was, werd het een nog grotere uitdaging toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Je leest hier hoe Mo hiermee omging.

8. Verbonden – Amir Levine

Amir Levine helpt je te ontdekken wat jouw hechtingsstijl en die van je partner nu eigenlijk is, om jullie zo dichter bij elkaar te brengen.

9. Eenvoudiger leven – Mark Verhees

Mark Verhees brengt je 10 gelukzones in jezelf en dat doet hij op formidabele wijze.

10. Het geheim van levenskracht – Rajshree Patel

Je hebt het al, alleen weet je het nog niet.

Bonustip: Het NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie

Dit NLP-boek is briljant omdat het helemaal niet langdradig en diep ingaat op emoties, maar omdat het jou bij de hand neemt en praktische stapjes geeft om gewoon überhaupt leuke emoties op te wekken – bij jezelf en bij anderen – gewoon door je communicatie te veranderen en energieker te maken. Dit boek is een absolute NLP-topper!

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>


Op jouw succes!