Wat zijn de beste, meest gelezen sportboeken en sport-biografieën van sporters? In dit overzicht vind je onze aanraders met goede sportboeken met prachtige inspiratie uit bijvoorbeeld het wielrennen, de vechtsport en voetbal. Lees verder voor de beste en meest recente goede sport-biografieën en sportboeken, waaronder het sportboek van het jaar…

Ontdek de beste sportboeken en biografieën van sporters

Deze lijst van de beste sportboeken en biografieën van sporters is ideaal voor iedere sportliefhebber.

1. De man en zijn fiets – Wilfried de Jong

De man en zijn fiets is een verzameling van de mooiste wielerstukken die Wilfried de Jong schreef voor het NRC en De Muur. Het is een absolute aanrader voor alle wielerliefhebbers en hoort dan ook zeker thuis op deze lijst van beste sportboeken en biografieën van sporters.

2. Fernando Ricksen, de finale strijd – Vincent de Vries en Veronika Ricksen

Dit boek vertelt het bijzondere verhaal van Fernando Ricksen, een voormalig profvoetballer die werd gediagnosticeerd met de spierziekte ALS. Hoewel Ricksen te horen kreeg dat hij nog maar vier maanden te leven had, werd dit uiteindelijk zes jaar.

3. Lucia Rijker. Bokser en boeddhist. – Lucia Rijker

In deze autobiografie beschrijft Lucia Rijker de persoonlijke ontwikkeling die ze in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en die ervoor zorgde dat ze meerdere keren wereldkampioen kickboksen en boksen wist te worden.

4. My shredded lifestyle – Merijn Schoeber en Sander Roex

De ultieme gids naar jouw droomlichaam.

5. Het zeilboek – J. Peter Hoefnagels

Het zeilboek is een cursusboek dat gebruikt kan worden door zeilscholen, maar ook door individuele zeilers. Het bevat alle informatie die je nodig hebt om veilig het water op te gaan en alles uit je talent te halen.

6. De hardlooprevolutie – Stans van der Poel

Meer vet verbranden door training op hartslag en goed ademen.

7. LvG – Louis van Gaal en Robert Heukels

Wie kent hem niet? Louis van Gaal is een fenomeen geworden in de voetbalwereld. Lees hier zijn verhaal.

8. Formule 1 Grand Prix 1948-2020 Zandvoort – Charles Sanders

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor een F1-liefhebber? Of ben je juist zelf helemaal gek van deze sport? Dan is dit het boek voor jou. Kom alles te weten over het circuit in Zandvoort en de autosport in het algemeen, van de geschiedenis en unieke terugblikken tot de ontwikkeling van de autotechniek door de jaren heen.

9. Ik haat hardlopen – Hedwig van Bree

Hoe een thuisblijfmoeder in 3,5 jaar tienvoudig marathoner en six marathon majors finisher werd.

10. Sven – Johan Boef

Johan Boef laat op een bijzondere manier zien dat zelfs Sven Kramer, de man die alles kan, ook maar gewoon een mens is. Ontdek een nieuwe kant van deze gedreven topsporter en leer hem kennen aan de hand van gesprekken met de mensen die dicht bij hem staan.