Top 10 boeken Geweldloos communiceren

Geweldloze communicatie is een model dat zich concentreert op hoe je je voelt, wat je behoeften zijn, wat je graag zou willen en wat je waarneemt. Het model legt de focus op communicatie vanuit behoeften en gevoelens van jezelf zonder dit van een andere te interpreteren. Uiteindelijk is het doel van geweldloze communicatie verbinding te maken met jezelf en de ander. Een top 10 boeken geweldloos communiceren uitgelicht.


Snel overzicht: Deze boeken over geweldloze communicatie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor BeginnersGeweldloze communicatie (Marshall B. Rosenberg): Dit boek helpt je op een geweldige manier om beter en krachtiger in het leven te staan. Het helpt je om beter te communiceren met jezelf, maar ook met anderen. Marshall B. Rosenberg is de bedenker van geweldloos communiceren en bracht de eerste editie in 2011 uit. We vinden dit boek bijzonder nuttig voor mensen die net beginnen met het concept van geweldloze communicatie. >> Check laagste prijs
Beste Keuze voor NLP TechniekenHet NLP Praktijk Doe-Boek: Geweldloze communicatie zit diep verweven in NLP. Dit boek van Rubin Alaie is volgens ons de beste keuze voor degenen die hun NLP-technieken willen verfijnen. Met heldere beschrijvingen en waardevolle lessen is dit een essentiële gids voor het verbeteren van uw communicatie en het opbouwen van waardevolle relaties. >> Check laagste prijs
Beste voor MedidatieMediation met geweldloze communicatie (Liv Larsson): Auteur Liv Larsson combineert geweldloze communicatie met meditatie in dit praktische boek. Met Larsson’s jarenlange ervaring en talrijke praktische voorbeelden is dit de perfecte keuze voor degenen die geïnteresseerd zijn in de toepassing van geweldloze communicatie in conflictbemiddeling. >> Check laagste prijs

1. Geweldloze communicatie (Marshall B. Rosenberg)

Dit boek helpt je op een geweldige manier om beter en krachtiger in het leven te staan. Het helpt je om beter te communiceren met jezelf, maar ook met anderen. Marshall B. Rosenberg is de bedenker van geweldloos communiceren en bracht de eerste editie in 2011 uit. Je leert op een wijze communiceren dat erg effectief is en ik raad iedereen aan dit boek aan om te schaffen. Dit is zo’n type boek dat je tijdens je schoolperiode al moet hebben gelezen en verrijkt je leven en de communicatie met andere mensen.

2. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Geweldloos communiceren zit diep verweven in NLP. Je leert met NLP namelijk om zintuiglijk en feitelijk te communiceren wat je waarneemt en je leert naar de intentie van iemands boodschap te vragen. Dit zijn cruciale elementen van geweldloos communiceren. Dit specifieke NLP-boek van Rubin Alaie is het beste in onze beleving. Wil je niet meer slap communiceren en geweldige relaties opbouwen, dan is het NLP Praktijk Doe-Boek perfect geschikt voor jou. Je leert om meer variatie in je leven te brengen en ben je inmiddels een ervaren NLP’er dan zul je al veel herkennen. Alle technieken en theorieën worden in dit boek heel helder beschreven en zijn waardevolle lessen. Het is een feit dat NLP de sleutel is naar een leven met veel experimenten en hele mooie relaties. Heb je daar interesse in dan moet je voor het NLP Praktijk Doe-Boek kiezen.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

3. Mediation met geweldloze communicatie (Liv Larsson)

Dit is een boek dat op een uitstekende manier leert hoe je mediator kan worden. Het maakt niet uit wie of wat je bent, auteur Liv Larsson laat met dit boek je stap voor stap zien hoe. Dit doet ze allemaal op basis van de aanpak Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Larsson weet haar jarenlange ervaring als mediator op fantastische wijze neer te pennen op papier en geeft je veel praktische voorbeelden. Het is daarom het perfecte boek om zelf aan de slag mee te gaan. Interesse in mediation in combinatie maar geweldloze communicatie dan is dit boek een dikke aanrader.

4. Je hond opvoeden met de connectiemethode (Geert de Bolster)

Wil je een diepere connectie hebben met je hond hebben? Overweeg dit boek eens aan te schaffen. Heb je het probleem dat je hond te veel blaf, constant aan de riem trekt of een hond die steeds op springt? Dat is natuurlijk niet wenselijk en daar is wat aan te doen. Met het boek Je hond opvoeden met de connectiemethode heb je de oplossing. Je leert met dit boek op een geweldloze manier communiceren met je hond. Je krijgt naast hoe je geweldloos communiceert met je hond ook praktische tips op het gebied van opvoeding en hoe je omgaat met probleemgedrag.

5. Gelijk hebben of gelukkig zijn (Marshall B. Rosenberg)

In dit geweldige boek gaat de Duitse journaliste Gabriele Seils in gesprek met Marshall B. Rosenberg. Rosenberg is de bedenker van geweldloze communicatie. Je krijgt alles te weten over dit onderwerp en het zal je verbazen, ontroeren, inspireren en vooral motiveren. Dit is naar mijn mening een boek uitermate geschikt voor mensen die meer willen te weten komen over geweldloze communicatie. Het dialoog is heel helder beschreven en zowel Gabriele Seils als Marshall B. Rosenberg laten hun licht heel duidelijk schijnen over geweldloze communicatie.

6. Waarom wandelen als je ook kunt dansen? (Anne van Stappen)

Dit is niet een typisch boek over geweldloze communicatie, maar behandelt het onderwerp wel op een hele luchtige manier. Waarom wandelen als je ook kunt dansen is een roman waarin geweldloze communicatie wordt behandeld. Het gaat over de 32-jarige Sophie en e is erg succesvol in het leven. Toch mist er iets volgens haar en ze heeft een onvervuld gevoel. Ze besluit om op reis te gaan en de dans van het leven te ontdekken. Erg boeiend geschreven door Anne van Stappen en volgens mij is dit een mooie manier om geweldloze communicatie te leren kennen.

7. Wij dragen de kroon (Leo Van der Linde)

Dit is een interessant boekje waarin geweldloze communicatie wordt verbonden met het werk van ondernemingsraden. Hoe kan geweldloze communicatie ondersteuning bieden bij ondernemingsraden? Je leest er in Wij dragen de kroon alles over en verschaft veel duidelijkheid binnen dit thema. Het laat je inspireren en motiveren om tot een krachtigere, maar ook stoutmoedige, ondernemingsraad te komen. Spreekt deze thematiek je aan dan mag Wij dragen de kroon van Leo Van der Linde niet in je boekenkast ontbreken.

8. Geweldloze communicatie praktisch toepassen (Nathalie Achard)

Geweld is nooit een oplossing. En dat terwijl geweld tegenwoordig de wereld domineert. Meer dan ooit zijn we stug en houden aan onze eigen denkbeelden vast. Dit zorgt ervoor dat elk dialoog wordt uitgesloten. Maak daarom de keuze om dit boek over geweldloze communicatie van Nathalie Achard aan te schaffen. Met dit boek wordt direct duidelijk gemaakt dat je de ander niet moet beschouwen als vijand. Je moet de ander zien als partner met het belang dat iedereen moet samenwerken met elkaar. Dit boek van Nathalie Achard worden er punten aangereikt om gehoord te worden, maar ook oprecht te leren luisteren naar elkaar. Geweldig verfrissend boeken over geweldloze communicatie.

9. Luisteren en spreken vanuit het hart (Hedwig Berghmans)

Dit is een feel-good boek over geweldloze communicatie. Het nodigt de lezer uit om vreugdevol en bewust in het leven te staan. Ondanks dat het leven uiteraard ook z’n mindere kanten kent. Kijk je met liefde naar jezelf dan kun je jezelf ook op een liefdevolle manier openstellen voor een ander. In dit boek over geweldloze communicatie van Hedwig Berghmans leer je verantwoordelijkheid te nemen over je gevoelens en behoeften. Ook leer je op een empathische manier te luisteren naar anderen. Fantastisch boek naar mijn mening en biedt praktische voorbeelden en oefeningen geschikt voor jongeren.

10. Werkboek geweldloze communicatie (Lucy Leu)

Dit boek van Lucy Leu over geweldloos communiceren is ontzettend duidelijk en helder beschreven. Het geeft je vooral veel ondersteuning bij het boek Geweldloze communicatie van de bedenker van dit thema Marshall B. Rosenberg. Werkboek geweldloze communicatie geeft je op een verfrissende, maar ook praktische manier hoe geweldloze communicatie toe te passen in je eigen leven. En is dit niet iets wat we allemaal willen? Juiste richtlijnen, duidelijke regels en een erg krachtige suggesties maken dat je dit werkboek niet mag missen.