Top 10 boeken over positieve psychologie

Het beste uit jezelf halen en veerkrachtig in het leven staan, dat wil iedereen. Om dit te bereiken lees eens boeken over positieve psychologie. Dit is het soort psychologie dat uitgaat van zoveel mogelijk welbevinden. Dit boekenlijstje is vooral erg interessanten voor organisaties, coaching, onderwijs en professionals in de GGZ.

Snel overzicht: Deze boeken over positieve psychologie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor zelfontplooiingHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek biedt 139 creatieve manieren om positieve psychologie in je dagelijkse leven toe te passen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die bereid zijn om veranderingen in hun leven aan te brengen en zichzelf te verbeteren. Het is helder geschreven en wordt door ons en vele tevreden lezers sterk aanbevolen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor het begrip van autisme en ADHDAnders gaat ook (Elise Cordaro): Dit boek is geschreven door iemand die op latere leeftijd werd gediagnosticeerd met autisme en ADHD. Het biedt inzicht in hoe je met deze aspecten kunt omgaan en geeft praktische tips. Het is luchtig geschreven en volgens ons zeer inspirerend. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor werkplezier107 losbrekers voor meer plezier op het werk (Jacky van de Goor): Dit praktische boek biedt eenvoudige, leuke manieren om de routine op de werkplek te doorbreken en plezier en positiviteit te stimuleren. Als je op zoek bent naar manieren om wat opwinding in je werkleven te brengen, dan is dit boek naar onze mening een geweldige optie. >> Check laagste prijs

1. Positieve psychologie in de praktijk (Frederike Bannink)

Positieve psychologie is een nieuw geluid in het vakgebied. In dit boek gaat auteur Frederike Bannink uitgebreid in op deze nieuwe vorm van psychologie. Dat doet ze op een geweldige toegankelijk manier voor iedereen te begrijpen. Je leest in het eerste deel van dit boek alles over onder andere optimisme, veerkracht, geluk, hoop en zelfrespect. In het tweede deel laat Bannink zien wat voor impact positieve psychologie kan hebben voor psychiatrie en psychotherapie. Erg lekker boek om te lezen en naar mijn mening absoluut niet te missen als je interesse hebt in dit onderwerp.

2. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Er is eigenlijk geen positiever en toegepaster boek dan dit NLP Doe-Boek, met 139 leuke, kleine manieren om positieve psychologie toe te passen in je dagelijks leven. Als je toe bent aan verandering in je leven en een ander mens wilt worden dan raad ik Het NLP Praktijk Doe-Boek aan. De missie die in dit boek wordt weergegeven om een ander, beter mens te worden bereik je al door een aantal minuutjes aandacht te besteden aan dit boek. Er zijn ontzettend veel tevreden mensen, nadat ze de stof in praktijk hebben gebracht. Ook ik heb Het NLP Praktijk Doe-Boek in de kast staan en heb delen van de leerstof in praktijk gebracht, met succes. Heel helder geschreven en ten zeerste aan te raden.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

3. Anders gaat ook (Elise Cordaro)

Elise Cordaro is een social media marketeer en heeft de diagnose autisme en ADHD. Dit heeft ze pas ontdekt toen ze 27 jaar was. Haar vraag om hulp wuifden de psychologen weg, want ze had in principe een heel normaal leven. Je leest in Anders gaat ook hoe ze omgaat met deze diagnoses. Het boek is heel luchtig geschreven en je leest het binnen een paar tellen uit. Daarnaast is dit boek heel handig voor mensen met autisme en ADHD, want ze geeft praktische tips mee en inspireert. Het lezen van dit boek heeft mij erg doen laten nadenken, op een goede manier.

4. 107 losbrekers voor meer plezier op het werk (Jacky van de Goor)

Het zal voor veel werkende mensen erg herkenbaar zijn. Elke dag hetzelfde liedje en dezelfde routine. Constant dezelfde mensen in de vergadering en dezelfde handelingen uitvoeren. Het wordt tijd om dit los te breken en Jacky van de Goor zorgt ervoor met dit boek. Scheur een willekeurige pagina uit dit boek en ga de opdracht doen. Garantie voor plezier en positiviteit. Dit boek is ontzettend praktisch en gebaseerd op positieve psychologie. Wil je wat reuring brengen binnen je bedrijf dat is dit boek zeker aan te raden.

5. Stop met aardig zijn (Thomas d’ Ansembourg)

Dit is een van mijn favoriete boeken en dat heeft zo z’n redenen. Het laat je namelijk helpen met wat je daadwerkelijk denkt. En welke tools je nodig hebt om gelukkig te zijn in het leven. Er wordt door auteur Thomas d’ Ansembourg heel duidelijk aangegeven dat als je niet aangeeft wat je voelt je niet krijgt wat je nodig hebt. Stapje voor stapje neemt dit boek je mee hoe je in de vorm van geweldloze communicatie dit kan aanpakken. Met een beetje humor en veel praktische tips is Stop met aardig zijn voor iedereen een must-have boek.

6. Eenvoudiger leven (Mark Verhees)

Het leven zit vol chaos, stress en onzekerheden. Dat maakt het zo mooi als de rust kunt vinden en de kracht uit het eenvoudige leven kunt halen. Vooral tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om zaken eenvoudig te houden. Mark Verhees neemt je in dit boek met veel optimisme en enthousiasme bij de hand en leid je naar het pad van eenvoudig leven. Lekker luchtig geschreven en naar mijn mening een van de betere boeken te koop als het gaat om positieve psychologie. En Mark Verhees kan het allemaal lekker positief brengen, je komt na het lezen direct in een positieve flow.

7. Stop burn-out (Luk Dewulf)

Heel veel mensen hebben tegenwoordig last van een burn-out. Ze ervaren daling in hun energie en kunnen niets meer. Stop burn-out van Luk Dewulf daagt je uit om te kiezen voor je toekomst en je talenten. Dit is niet zomaar een boek over een burn-out, maar het zorgt voor heldere inzichten over deze problematiek. Je leert op makkelijke wijze de signalen van een burn-out te herkennen en hoe je moet handelen. Luk Dewulf is een pedagoog en een talent- en burn-out coach. Hij weet waar hij het over heeft in dit boek en veel mensen kunnen grote waarde hebben aan zijn verhalen.

8. Reset je mindset (Daan Jensen)

Het is een van de minst gestelde vragen: “wat gaat er goed?”. Auteur Daan Jensen van Reset je mindset laat zien wat er kan gebeuren als je jezelf focust op de positieve dingen in je leven in plaats van de negatieve dingen. Door middel van praktische voorbeelden, persoonlijke verhalen en wetenschappelijke inzichten laat Jensen zien hoe je je mindset kunt gaan gebruiken als positieve tool. Hij schrijft zijn verhalen heel duidelijk op papier en het is een plezier om te lezen. Je bent er zo doorheen, maar je krijgt er een schat aan ervaringen mee. Het verrijkt je leven en je gaat er zeer zeker veel aan hebben.

9. De vibe (Mark Verhees)

Na Eenvoudiger leven een tweede boek van Mark Verhees in deze lijst. Het gaat om De vibe. Kijk je naar gelukkige mensen dan leven ze langer, zijn een stuk gezonder en gunnen gul. Daarnaast zijn ze een stuk creatiever, succesvoller en hebben meer energie. Geluk kun je leren volgens Verhees. In dit boek deelt Mark Verhees de nieuwe positieve psychologie ontwikkelingen met de lezer. Zoals je van deze auteur kunt verwachten geeft hij je praktische voorbeelden en persoonlijke verhalen mee. De vibe is een lekker vlot boek en lees je binnen een paar dagen uit. Erg interessante stof, zeker als je je leven een positieve draai wilt geven.

10. Dingen anders doen (Lianne Keemink)

Oude gewoontes afleren en nieuwe gewoontes aanleren is volgens veel zelfhulpboeken zo gedaan. Een kwestie van de knop omschakelen. Maar niets is minder waar. Je moet er veel energie insteken en veel wilskracht voor hebben. In dit boek vertelt Lianne Keemink hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met gewoontes. Het uitgebreide antwoord om gewoontes veranderen lees je in dit boek, en het is “complicated”. Lianne Keemink weet dit boek op zo’n manier te brengen dat het nooit saai wordt. Alles behalve saai en je krijgt ontzettend veel waardevolle informatie mee. Wil je van slechte gewoontes af dan raad ik ten volle Dingen anders doen aan.

11. Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen (Matthijs Steeneveld)

Dit boek van Matthijs Steeneveld haalt duidelijk inspiratie uit positieve psychologie. Met allerlei praktische voorbeelden en oefeningen is dit boek een dikke aanrader. Je verstevigt namelijk met dit boek de vier pijlers, optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen. Auteur Matthijs Steeneveld weet het op zo’n manier te brengen dat het nooit te saai wordt en houdt de spanningsboog het hele boek lang erg hoog. Wil je beter kunnen leren omgaan met bijvoorbeeld stress of tegenslagen dan is dit boek het aanschaffen waard.