Ben je iemand met interesse in hypnose of ben je een hypnotiseur die zijn vak serieus neemt? Dan mogen boeken over dit onderwerp niet in je boekenkast ontbreken. Dit lijstje is samengesteld voor mensen die er nog niet veel vanaf weten, maar ook voor mensen met al enige kennis over hypnose.

Snel overzicht: Deze boeken over hypnose raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor persoonlijke ontwikkelingHet NLP Praktijk Doe-Boek: Dit boek is onze favoriete keuze voor iedereen die persoonlijke groei wil bereiken door hypnose. Het is een praktisch doe-boek dat vol staat met kleine hypnotische technieken om mensen in beweging te krijgen. Wij vinden dit boek vooral geschikt omdat het lezers helpt hun persoonlijkheid te versterken en relaties te verbeteren. Als je actief met dit boek aan de slag gaat en de theorie in de praktijk brengt, zal je snel resultaten zien. >> Check laagste prijs
Beste optie voor gewichtsverliesAfvallen met Hypnotherapie (Jos Olgers): Dit boek, geschreven door een expert op het gebied van hypnotherapie, is ons aanbevolen boek voor mensen die willen afvallen met hypnose. Het is een praktisch boek met 11 volledige sessies en meer dan 90 suggestieve teksten. Als je niet tevreden bent met je gewicht, is dit boek misschien de oplossing voor jou. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor medische toepassingenMedische hypnotherapie (Jos Olgers): Dit is onze aanbevolen keuze voor mensen die geïnteresseerd zijn in het therapeutisch gebruik van hypnose voor lichamelijke klachten. Jos Olgers heeft jaren van onderzoek in dit boek gestopt, wat resulteert in een praktische gids voor het behandelen van diverse aandoeningen met hypnotherapie. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over hypnose

Laten we beginnen met de beste aanrader over hypnose in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Hypnose Leren: Het Nederlandse Hypnose Boek – De Belangrijkste Hypnose-Technieken, Scripts & Stappenplannen”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens super veel scripts, stappenplannen en taaltechnieken over hypnose bevat. Zo bevat het ook het complete Milton Model voor Ericksoniaanse hypnose. Bekijk hem hier >>

Top 10 boeken over hypnose:

1. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Het NLP Praktijk Doe-Boek bevat ontzettend veel waardevolle informatie over allerlei kleine hypnotische technieken om mensen in beweging te krijgen. Want ja, NLP is hetzelfde als hypnose, maar dan ‘onder de rader’, dus zonder dat anderen het doorhebben. Erg effectief om je persoonlijkheid te versterken en je relaties te verbeteren. Het komt je natuurlijk niet zomaar aanwaaien, maar als je besluit om actief met dit boek bezig te gaan en de theorie in praktijk te brengen merk je snel genoeg resultaat. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen om een sterkere persoonlijkheid te krijgen. En ik ben daar niet de enige in. Als je de recensies erop na leest merk je dat enorm veel mensen tevreden zijn over Het NLP Praktijk Doe-Boek. Je zorgt met deze NLP technieken dat je wereld in positieve zin verandert.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

2. Afvallen met Hypnotherapie (Jos Olgers)

Laten we snel doorgaan naar nummer twee, nog een boek van Jos Olgers. Hij is dé kenner op het gebied van hypnotherapie. Dit handboek is vooral voor mensen die willen afvallen met behulp van hypnotherapie. Zoals je van de handboeken van Jos Olgers kunt verwachten is ook Afvallen met Hypnotherapie weer heel praktisch ingesteld. Er worden 11 complete sessies uitgeschreven en je vindt meer dan 90 suggestieve teksten. Dit kun je inzetten om af te vallen. Handboek Hypnotherapie is helder geschreven, dat is dit boek zeer zeker ook. Jos Olgers is een vakman en weet waar hij over praat. Niet tevreden met je gewicht overweeg dan eens dit boek uit te proberen.

3. Medische hypnotherapie (Jos Olgers)

En waarom niet, drie op een rij, nog een boek over hypnotherapie van Jos Olgers. Dit boek beschrijft praktische manieren om lichamelijke klachten te behandelen. Dit wordt gedaan door, je raadt het al, een hypnotherapeutische behandeling. Jos Olgers is auteur, maar daarnaast ook een erkende hypnose en een regressie therapeut. Hij heeft voor dit boek tien jaar lang onderzoek gedaan. Onderzoek naar hoe je hypnose praktisch kunt inzetten bij behandeling van bepaalde lichamelijke klachten. En wederom is Jos Olgers erin geslaagd om het allemaal kant-en-klaar op papier te zetten. Makkelijk tot je te nemen en alles behalve saai leesvoer. Dit wil ik zien van een boek over hypnotherapie.

4. Van communicatie naar hypnose (Hoenderdos)

Er zijn genoeg boeken te vinden over communicatie en hypnotherapie die geschreven zijn voor ervaringsdeskundige in het vak. Maar je komt niet vaak een boek tegen voor de beginnende hypnotherapeut. Daar brengt het boek Van communicatie naar hypnose verandering in. Dit boek is lekker luchtig geschreven en beschrijft informatie binnen het hypnose vak wat mondeling wordt overgedragen. Dat maakt de stof allerminst saai en zeer geschikt voor beginnende therapeuten. Zeer efficiënt en effectief boek.

5. Mijn stem gaat met je mee (M.H. Erickson)

Dit boek mag dus absoluut niet ontbreken in dit lijstje. De auteur Milton H. Erickson ziet men als een van de belangrijkste hypnotherapeuten van de vorige eeuw. Hij is inmiddels overleden, maar zijn ideeën en boeken zijn vandaag de dag nog steeds van belang binnen de hypnose wereld. Erickson loste nooit problemen op bekende manieren op en ook in het boek Mijn stem gaat je mee zorgt hij dat problemen op een vrij unieke manieren worden aangepakt. Heb je interesse in hypnotherapie en heb je nog nooit van deze man gehoord, boek aanschaffen.

6. Integratie van medische hypnose in psychotherapie (José Klaassen-Kersten)

Wil je meer weten dan alleen hypnose dat is dit boek het aanschaffen waard. Het is namelijk zo dat je hypnose kunt combineren met traditionele methoden. Dit boek is vooral interessant voor psychologen, verpleegkundigen en artsen in een medische omgeving. Het centrale punt waar het in dit boek omdraait is het beschrijven van casussen van de medische hypnotherapie is de psychotherapie. Niet heel makkelijke stof, maar ligt jouw interesse in dit vakgebied dan mag dit boek van José Klaassen-Kersten niet in huis ontbreken.

7. Energetische hypnose (Eveline Haine)

Eveline Haine is een kei in hypnose en heeft er al jarenlang een praktijk in. Naast dat ze internationale opleidingen heeft gevolgd heeft ze ook verschillende belangrijke certificaten om hypnose uit te voeren. Dit boek legt op een hele simpele manier uit wat hypnose nu echt is. Het word je ook duidelijk hoe veel positiviteit het in je leven kan brengen. Haine is een makkelijke schrijfster en je zult je verbazen hoe eenvoudig ze de stof op papier zet. Wil je kennismaken met de kracht van hypnose dan is Energetische hypnose een boek speciaal voor jou.

8. Hypnose de sleutel tot eigen kracht (Ina Oostrom)

Ben je net geïnteresseerd geraakt in hypnose dan is dit boek ideaal voor jou. Auteur Ina Oostrom beschrijft namelijk op een hele toegankelijke manier hoe hypnose van invloed kan hebben op fysieke en mentale gezondheid. Ben je bevoordeeld over hypnose en vind je het maar onzin, lees dit boek. Het is ontzettend makkelijk op te pakken en je leest het binnen een aantal dagen zo uit. Je zult verbaasd staan hoe effectief hypnose voor jou als persoon kan zijn.

9. Handboek moderne hypnotherapie (Barbelo C. Uijtenbogaardt)

Je zult het misschien raar vinden maar hypnotherapie blijkt te werken tegen trauma’s. Ook helpt het tegen verslavingen, ziekte, verlies en pijn. Of wat te denken van niet lekker in je vel zitten of problemen met je relaties? Hypnotherapie werkt echt en dit Handboek moderne hypnotherapie weet dat heel goed onder woorden te brengen. Heb je interesse in hypnose dan is dit boek ook aanrader van jewelste. Je kunt er niet mee misgaan, dat is beloofd.

10. Zelfhypnose voor iedereen (C. Powell en Greg Forde)

Het overkomt iedereen wel eens, een staat van in hypnose zijn. Dat betekent dat je even een momentje “weg” bent. Niets erg aan, iedereen maakt het mee. In dit boek leer je aan zelfhypnose te doen. Dit is het ideale middel om je even goed te ontspannen en los te laten van alle stress in het leven. Maar zelfhypnose helpt ook om bijvoorbeeld te stoppen met roken en slapeloosheid tegen te gaan. Cherith Powell en Greg Forde zijn hypnotherapeuten van naam en laten in dit boek zien waarom dat zo is. Zowel voor de beginnende lezer met interesse in hypnose als wel voor de meer ervaren lezer.

11. Handboek Hypnotherapie (Jos Olgers)

Dit boek staat op veel lijstje op nummer één en dat is niet zonder reden. Ook ik vind dit een boek die in iedere boekenkast moet staan van mensen met interesse in hypnose en hypnotiseurs. Auteur Jos Olgers geeft in dit boek veel praktische tips vanuit de praktijk. Hij neemt je meer door een reis van het hypnose vak. Heel duidelijk en helder beschreven Olgers weet waar hij over praat. Absoluut niet te missen boek over hypnose, echt waar.