Top 9 psychologische zelfhulpboeken

Psychologische zelfhulpboeken zijn tegenwoordig nog steeds erg populair. Het zijn boeken die je er makkelijk snel bij pakt en flexibel zijn. Wil je meer inzicht krijgen in de psyche van de mens dan zijn psychologische zelfhulpboeken een uitstekende manier om dat te bewerkstelligen. In dit lijstje de 8 beste psychologische zelfhulpboeken.

1. Veel geluk! Gebruik de nieuwste psychologische inzichten voor duurzaam geluk in leven, liefde en werk (Carien Karsten)

Er zijn genoeg mensen die zich ongelukkig voelen. Het hoort nu eenmaal bij het leven. Maar gelukkig kunnen ongelukkige mensen ook weer gelukkig worden. Dat gebeurt niet door in wonderen te geloven, maar om slechte gewoontes achter je te laten. En zodoende je eigen kracht te vinden. Carien Karsten laat met het psychologische zelfhulpboek zien hoe je dit kunt bereiken. Carien Karsten is een psychotherapeut, coach en heeft inmiddels diverse boeken geschreven. Veel geluk is een boek dat op een hele toegankelijk manier is opgezet en mensen kunnen helpen die zich ongelukkig voelen.

2. Het NLP Praktijk Doe-Boek

Als het neerkomt op praktische psychologie, moet joe bij NLP zijn. Communiceren is voor veel mensen belangrijk. Maar dat blijkt nog niet heel makkelijk te zijn. Met Het NLP Praktijk Doe-Boek zorg je ervoor dat je effectief leert communiceren. Je merkt na het lezen van dit boek en de stof in praktijk te brengen dat je communicatie een stuk beter wordt. Ik raad dit boek iedereen aan die sterke relaties aan wilt gaan en beter wil worden in communiceren. Het NLP Praktijk Doe-Boek mag niet in het lijstje ontbreken van psychologisch zelfhulpboeken en is je geld zeker waard.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

3. Samenwerken: de essentie (Eric Westra)

Bij veel mensen is het zo dat ze elke dag weer moeten presteren. Nieuwe deadlines halen, doelen met uitdaging aangaan en opdrachtgevers die veeleisend zijn. Dat kan ten kosten gaan van het samenwerken van je collega’s. Daarvoor heeft auteur Eric Westra dit prachtige boek geschreven. Hij laat je namelijk zien hoe je samenwerkingsrelaties creëert en met elkaar verbonden raakt. Voelen mensen zich met elkaar verbonden dan zijn ze een stuk gelukkiger, creatiever en productiever. En dat is alles wat je verlangt van jezelf. Samenwerken: de essentie is een boek dat op een fantastische manier ingaat op dit soort problematiek.

4. Breng je leven op orde (Fokke Slootstra)

Auteur Fokke Slootstra maakt een onderscheid tussen psychologische vrijheid en ultieme vrijheid. Door je bewust te voelen, vergeven, verkrijgen, uiten en kiezen zorg je voor psychologische vrijheid. Heb je dit op orde dan kun je kijken naar ultieme vrijheid. Dit doe je door een ander perspectief te betrekken op jezelf. Het boek Breng je leven op orde gaat over dit soort zaken en laat je eerst streven naar jezelf te zijn in de wereld en daarna de wereld helemaal in jezelf te zien. Fokke Slootstra is een geweldig kenner en professional op het gebied van de menselijke geest en weet met dit boek tot de kern door te dringen. Een hele verademing om dit boek te lezen als je houdt van dit soort onderwerpen.

5. De verborgen bloei (H.F. de Wit)

De ene persoon wordt naarmate hij of zij ouder wordt milder en wijzer, terwijl de andere persoon meer verblind en hardvochtiger raakt. Sommige mensen ervaren een stuk meer levensvreugde, terwijl andere mensen levensangst uitstralen. Dit zijn dingen die betrekking hebben tot de bloei die zich diep in ons wezen kunnen voltrekken. Het eerste deel van De verborgen bloei gaat over psychologische inzichten die je kunt vinden in religie. Het tweede deel van dit boek beschrijft unieke overzichten van spirituele methoden die religies hebben ontwikkeld. Dit boek is heel toegankelijk en speels door H.F. de Wit geschreven en uitermate geschikt voor mensen met interesse in psychologische en spirituele inzichten.

6. Lachen Als Levensvisie (Jeffrey Wijnberg)

Het tweede boek in dit lijstje van Jeffrey Wijnberg. Dit keer laat Wijnberg zien dat lachen mogelijk een levensvisie kan zijn. Het is volgens hem net zo wezenlijk als pijn en verdriet. Daarnaast moedigt hij in zijn teksten aan om te vechten tegen je plaaggeesten en demonen. Ook gaat Jeffrey Wijnberg de confrontatie aan met kwesties zoals “normale mensen bestaan niet” en dat “ernst een serieuze aandoening is”. Jeffrey Wijnberg vind dat mensen mogen lachen om zichzelf en daarmee andere mag aansteken. Dit geeft plezier en daarbij de kracht om lief te hebben. Lachen Als Levensvisie is een heel toegankelijk boeken voor mensen die gelukkig willen worden en blijven.
https://www.bol.com/nl/nl/p/lachen-als-levensvisie/666840547

7. Ga voluit voor je dromen (Antoine Filissiadis)

DIt boek is niet van een Nederlandse auteur, maar van een Griekse auteur. Ga voluit voor je dromen is een groot succes in Frankrijk en ook Canada en Spanje volgen. Daarnaast wordt het verhaal verfilmd. Het boek leest ontzettend lekker weg en je bent er zo doorheen. Antoine Filissiadis heeft het op zo’n manier weten te brengen dat geen zin te saai wordt. De hoofdrolspeler van het verhaal worstelt met de zin van het leven. Uiteindelijk komt hij erachter door te stoppen met het zoeken naar de zin van het leven dat dan pas alles duidelijk wordt. Ontzettend boeiend geschreven en niet voor niets een groot succes in het buitenland.

8. The mindgym Tijd maken (The Mind Gym)

Het hebben van tijdgebrek is bijna al even oud als de mensheid zelf. En ook de meeste oplossingen zullen even oud zijn. Maar deze oplossing zijn meestal niet effectief en daar gaat het boek The mindgym Tijd maken jou bij helpen. Dit boek is een totaal radicale aanpak hoe met tijd om te gaan. Er is voor dit boek uitgebreid psychologisch onderzoek gedaan en de bedenkers hebben het getest op ruim 100.000 abonnees van The Mind Gym. Je krijgt praktische tips mee en je gaat met dit boek leren om tevreden zijn met de tijd die je hebt en hoe je dit effectief kunt benutten.

9. Dictatuur van het geluk (Jeffrey Wijnberg)

Jeffrey Wijnberg stelt dat verlegenheid dient bestreden te worden, verdriet verwerkt moet worden. Zwijgzame en slimme mensen moeten zich laten testen op een autistische stoornis. Wijnberg is een psycholoog en stelt met dit boek dat de moderne psychologische hulpverlening geen hulpverlening is, maar een dictaat van regels. En dit zijn regels waar helemaal niemand voordeel uittrekt. De mens wil juist in vrijheid zijn keuzes kunnen maken en een levensstijl creëren. Ook al is het zo dat hij daar ongelukkig van wordt. Dit boek stelt op een heldere manier voor dat je gevoelsleven gladgestreken moet worden, om daarna constructief en optimistisch door het leven te kunnen gaan. Met dit boek in de hand heb je geen psycholoog nodig.