Wat zijn de beste boeken over gedragsverandering? Hoe kun je het gedrag van mensen beïnvloeden en veranderen? In dit overzicht vind je de beste psychologie-boeken om dit te kunnen bereiken. Lees verder voor de beste boeken over sociale psychologie voor gedragsverandering…

Snel overzicht: Deze boeken over gedragsverandering raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste praktijkgerichte keuzeDraaiboek gedragsverandering: Dit boek is niet enkel gebaseerd op theoretische modellen, maar is praktijkgericht en biedt inzichten in het succesvol toepassen van gedragsverandering in organisaties. We waarderen het ‘Persuasive by Design’ model van de auteurs, omdat het in veel organisaties met succes wordt ingezet. Een must voor iedereen die de psychologie van beïnvloeding wil begrijpen en toepassen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor senior managersChange by Design: Voor senior managers die op zoek zijn naar verdiepende inzichten op een hoog niveau, is dit boek een essentiële toevoeging aan de managementboeken-collectie. We vinden dit boek vooral sterk voor de meer ervaren professionals die hun kennis en inzicht willen vergroten. >> Check laagste prijs
Vernieuwende invalshoekYes, Cialdini & Goldstein: Terwijl het boek ‘Persuasion’ van Robert Cialdini alom bekend is, biedt ‘Yes’ een frisse kijk op de zes bekende principes van beïnvloeding. We waarderen de nieuwe onderzoeken en casussen in dit boek, waardoor het een verfrissende aanvulling is op de bestaande literatuur. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over gedrag beïnvloeden

Laten we beginnen met de beste aanrader over beïnvloeden in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Invloed & Overtuigingskracht: 101 Beïnvloedingstechnieken In 1 Boek – Effectief Beïnvloeden, Overtuigen & Manipuleren Doe Je Zo – Het Ultieme Handboek”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over invloed bevat. Bekijk hem hier >>

De top 10 beste boeken over (het veranderen van) menselijk gedrag

Laten we kijken naar de top 10 van Nederland over dit boeiende onderwerp.

1. Draaiboek gedragsverandering

Dit boek is door echte experts in gedragsverandering beschreven. Het model van de auteurs, ‘Persuasive by Design’, is niet zomaar een leuk theorietjes, maar het wordt al tijdenlang in een groot aantal organisaties met succes toegepast. Met als ondertitel: “De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken.”

2. Change by design

Let op: dit boek is nogal high-level. Ben je een senior manager en heb je een hoog niveau, dan mag dit boek niet ontbreken in je managementboek-collectie.

3. Yes, Cialdini & Goldstein

Het boek ‘Persuasion’ van Robert Cialdini kent iedere professional en student ondertussen wel. Daarom is het boek ‘Yes’ een welkome nieuwe invalshoek met nieuwe onderzoekjes en casussen rondom de zes bekende principes.

4. How to win friends and influence people

Dit boek bevat de #1 management- en leiderschapsprincipes om aimabel te blijven terwijl je leiding geeft en gedrag verandert. Er staan bekende casussen in dit boek over hoe grote leiders ervoor konden zorgen dat mensen hun leiderschap respectvol volgen – terwijl ze hartstikke geliefd blijven bij iedereen.

5. Fascinate: your 7 Triggers to Persuasion and Captivation, Hogshead

Dit bekende Amerikaanse boek bevat een aantal belangrijke principes voor als je gedrag wilt veranderen bij grote groepen mensen.

6. NLP gebruiken voor gedragsverandering: Het NLP Doe-Boek

De meest praktische methodiek om menselijk gedrag te veranderen, is NLP. Als je van aanpakken en doen houdt, in plaats van enkel theorie, dan moet je dit NLP-boek bekijken. Wat we namelijk zo sterk aan dit boek vonden, is dat het echt 129+ doe-stapjes aanreikt om mensen daadwerkelijk in beweging te zetten met je taal en lichaamstaal. Erg concreet, praktisch en zinvol boek!

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

7. Robert Greene – 48 laws of power

Een klassieker die zijn naam recht aan doet. Dit boek bevat een aantal ‘harde’ tips om gedragsverandering af te dwingen door middel van macht.

8. Redirect: changing the stories we live by – Timothy D. Wilson

Met als ondertitel: The Surprising New Science of Psychological Change. Dit is een soort moderne ‘How to win friends and influence people’ – iets wetenschappelijker.

9. Switch: how to change things when change is hard – Chip Heath & Dan Heath

Switch is een geweldig boek over het veranderen van gedrag. We vonden dit een volgepakt boek dat van begin tot eind boeiend was om te lezen.

10. Fluitend leidinggeven

Een boek voor de echte manager dat prachtig ingaat op de menselijke trekjes van het vak.

Tot slot een minder leuk maar belangrijk studieboek over change management

Change management is een compleet vak op vele zakelijke opleidingen. Het is taaie stof maar het is belangrijk als je gedrag wilt veranderen in een organisatie. Neem je het serieus, dan duik je ook in de studieboeken.

Leuke bonus-tip: Thinking Fast & Slow, Kahneman

Waarom reageren mensen soms bot? Waarom volgen ze instructies niet op? Waarom veranderen ze niet? Dit boek geeft heel gave wetenschappelijke inzichten hierover.

Op jouw succes!