Zoek je goed materiaal en goede boeken over Yoga Nidra, inclusief Nederlandse scripts, teksten en oefeningen? Wij zetten hier de beste aanraders voor je op een rijtje. Lees verder…

De top 10 met de beste boeken over Yoga Nidra – in het Nederlands en Engels

Ben je op zoek naar technieken om lichaam en geest te ontspannen, zodat je de positieve effecten van de oefeningen kunt ervaren? Met Yoga Nidra kun je bewust voor meer balans in je lijf zorgen.

Snel overzicht: Deze boeken over Yoga Nidra raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie in Yoga NidraYoga Nidra van Barbara Kündig: Dit boek neemt je mee naar de kern van Yoga Nidra, waardoor je in slechts dertig minuten optimale fysieke, mentale en emotionele ontspanning kunt bereiken. Bovendien komt het boek met twee CD-oefeningen. Wij zijn ervan overtuigd dat door de praktische benadering van dit boek, het lezers helpt hun welzijn aanzienlijk te verbeteren. >> Check laagste prijs
Specifiek voor kinderen en tienersYoga Nidra voor kinderen en tieners van Femmy Brug: Wie zegt dat Yoga Nidra alleen voor volwassenen is? Dit boek introduceert kinderen en tieners op jonge leeftijd aan deze diepe ontspanningspraktijk. Wij vinden het belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd leren ontspannen, vooral in de drukke wereld van vandaag. Daarom waarderen we dit boek zo. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor persoonlijke groeiDurf te rusten van Karen Brody: Dit boek daagt je uit om je eigen patronen en belemmerende overtuigingen te doorbreken en moedigt je aan om de kracht van Yoga Nidra meditatie te omarmen. We bewonderen de diepgaande inzichten en begeleide meditaties die het biedt, en we zijn ervan overtuigd dat het de lezers kan helpen een transformatieve reis te maken naar innerlijke rust. >> Check laagste prijs

1. Yoga Nidra van Barbara Kündig

Dit boek legt je uit hoe je in een half uur optimale lichamelijk, geestelijke en emotionele ontspanning kunt bereiken. Het is voorzien van twee oefeningen op CD. Probeer Yoga Nidra bij bepaalde klachten, zodat je zelf verbetering voelt en je lichaam weer in eigen hand hebt. Of doe het vanwege de rust die je erdoor ervaart. Een half uurtje Yoga Nidra staat gelijk aan drie uur slapen. Dat effect wil je toch zelf voelen?

2. Yoga Nidra voor kinderen en tieners van Femmy Brug

Je hoeft niet te wachten tot je volwassen bent om Yoga Nidra te beoefenen. Het zou juist beter zijn als je kind er al op vroege leeftijd mee begint, zodat het een natuurlijk vorm van ontspanning worden wordt. Je kind is dan beter in balans en blijft dichter bij zichzelf. Dat is mooi in een drukke en veeleisende wereld. De oefeningen in het boek zijn gericht op bepaalde fasen van het kind en de oefeningen zijn voor thuis, op school of tijdens de yogales.

3. Durf te rusten van Karen Brody

Met dit boek en de ondertitel “Win je kracht terug met Yoga Nidra rust meditatie” weet je meteen waar je aan toe bent. Alles draait om het doorbreken van de negativiteit en vermoeidheid in je, om het effect van de rust op jezelf en je omgeving te kunnen ervaren. In een wereld waar succes vooral betekent dat je vooral niet rustig aan mag doen, biedt dit boek je geleide meditaties om een transformatie te ondergaan. Durf je eigen patronen die je tot nu toe in dit leven ontwikkeld hebt te doorbreken, zodat je jezelf aanleert om geheel tot rust te komen.

4. Nidra Yoga for Beginners van Ella Rolando

Dit Engelstalig boek vertelt je hoe je je eigen geluk kunt vergroten en je leven in een positieve spiraal terecht kunt laten komen door stress te verminderen, je eigen pijn te verzachten en je creativiteit en productiviteit te vergroten met Yoga Nidra. Is het echt zo simpel en maken we het onszelf gewoon veel te moeilijk? Ervaar het zelf.

5. Yoga Nidra Meditations van Julie Lusk

14 Van ’s werelds beste experts op het gebied van Yoga Nidra helpen je om de ultieme yogische slaap te bereiken. Het zal zorgen voor het beter kunnen omgaan met stress, je algehele staat verbetert en Yoga Nidra heeft ook nog een effect op je spirituele ontwikkeling. In 24 scripts leer je Yoga Nidra, waarmee je je gedachten onder controle krijgt, weer rust in je lichaam en hoofd brengt en een bijzondere staat van bewustzijn voor jezelf creëert.

6. Yoga Nidra for Everyday Life van Heather Sanderson

Dit luisterboek gaat niet alleen in op Yoga Nidra zelf, maar vooral ook over waarom je het zou moeten willen beoefenen. Wat jouw insteek voor het starten met Yoga Nidra ook is, in oefeningen van 20 minuten leer je wat het met je doet.

7. Yoga Nidra; a Meditative Practice for Deep Relaxation and Healing van Richard Miller

De titel zegt alles. Het Engelstalige boek is voorzien van een CD en is daarmee een compleet startpakket om ultieme rust en ontspanning voor jezelf te bewerkstelligen.

8. iRest Program for Healing PTSD; a Proven Effective Approach to Using Yoga Nidra Meditation and Deep Relaxation Techniques to Overcome Trauma van Richard Miller

Van dezelfde schrijver als het vorige boek is dit een versie die specifiek gericht is op mensen die een posttraumatische stress stoornis hebben opgelopen in hun leven. In 10 stappen leer je hoe je zelf de stoornis aanpakt. Veel van de effecten van je PTSS kun je hierdoor zelf verminderen of helemaal laten verdwijnen. Het werkt helend voor je lichaam en geest, waardoor je het leven weer helemaal zelf aankunt.

9. Al het Yoga Nidra-materiaal en -instructies die je nodig hebt

Bij Happy With Yoga hebben ze het ultieme pakket met materiaal rondom Yoga Nidra gemaakt. Dit pakket kunnen we sterk aanbevelen omdat het heerlijke oefeningen bevat – alles wat je nodig hebt rondom Yoga Nidra. Hier vind je dit geweldige programma (aanrader).

10. Yoga Nidra: Reis Door De Chakra’s

Van dezelfde makers van Yoga Nidra, kun je ook een combinatie aangaan: Yoga Nidra gebruiken om een reis te maken door je chakra’s. Erg zinvol en krachtig. Hier vind je alle info en de kortingsprijs. Maak er gebruik van.

Op jouw geluk!