Wat zijn de beste boeken om meer te leren over Yoga? In deze lijst met aanraders vind je allerlei verschillende Yoga-boeken – voor beginners, docenten, beoefenaars en gevorderden – waarin onder andere Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga-oefeningen, verbreding en verdieping aan bod komt. Lees verder…

Snel overzicht: Deze yoga-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Diepgaandste spirituele inzichtDe 7 spirituele wetten van yoga – David Simon en Deepak Chopra: We geloven dat yoga niet enkel een fysieke ervaring is, maar ook een diepe spirituele reis. Dit boek biedt een fascinerend inzicht in de zeven spirituele wetten van yoga, wat helpt bij het creëren van een leven van geluk en harmonie. >> Check laagste prijs
Beste filosofische benaderingYoga als levenskunst – B.K.S. Iyengar: Dit is meer dan zomaar een boek over yoga; het is een reis naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid. We waarderen de diepgaande filosofische benadering van B.K.S. Iyengar over de kunst van yoga in ons leven. >> Check laagste prijs
Meest uitgebreide gidsDe yoga-gids – Clare Brown: Als je op zoek bent naar een gids die je door verschillende yogahoudingen leidt, is dit boek een geweldige keuze. We zijn onder de indruk van de 170 verschillende yoga-houdingen die in dit boek worden gepresenteerd, waardoor het zowel voor beginners als gevorderden geschikt is. >> Check laagste prijs

Vind hier een overzicht van de beste, Nederlandstalige yoga-boeken

Voor iedereen die wil beginnen met yoga, hier meer over wilt weten of zijn kennis uit wilt breiden, is deze lijst van beste yoga-boeken een handig naslagwerk.

1. De 7 spirituele wetten van yoga – David Simon en Deepak Chopra

Zoals je misschien weet, gaat het bij yoga niet alleen om de fysieke inspanning. Sterker nog, de mentale rust die je erdoor creëert is misschien nog wel belangrijker. David Simon en Deepak Chopra gaan in dit boek in op de zeven spirituele wetten die ervoor zorgen dat je aan de hand van yoga kunt genieten van een leven vol geluk en harmonie. Dat is dan ook de reden dat hun werk op de lijst van beste yoga-boeken staat.

2. Yoga als levenskunst – B.K.S. Iyengar

De weg naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid.

3. De yoga-gids – Clare Brown

De yoga-gids is een laagdrempelige gids met maar liefst 170 verschillende yoga-houdingen. De gids is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

4. 501 yoga-oefeningen – Nancy J. Hajeski

Wil je jouw repertoire van yoga-oefeningen nog verder uitbreiden? Dan kan Nancy Hajeski je misschien helpen. Zij legt op een eenvoudige manier uit hoe een oefening uitvoert, welke spieren je hiermee traint en hoe je ervoor zorgt dat je ze veilig uitvoert.

5. Werkboek chakra yoga – Anodea Judith

Chakra yoga is een specifieke soort yoga die zich bezighoudt met de zeven chakra’s en de subtiele energie die zij uitstralen.

6. Mindfulness – Maex

Hoewel de meeste andere boeken in deze lijst zich richten op specifieke yoga-houdingen, gaat Mindfulness voornamelijk over het mentale aspect. Maex leert je hoe je tot rust kunt komen en duidelijkheid vindt in je drukke leven.

7. Little yoga kaartenset – Lana Katsaros

Wil jij niets liever dan je kinderen betrekken bij jouw yoga-oefeningen? Dan is dit de Little yoga kaartenset perfect voor jou. Het boekje bestaat uit 50 kaarten en de bijbehorende instructies, zodat jij samen met je kleine yogi aan de slag kunt.

8. Hatha yoga voor docenten en beoefenaars – Ram Jain

Een uitgebreide gids voor het samenstellen van holistische yogaseries.

9. Yoga anatomie – Leslie Kaminoff

Als je je graag wilt verdiepen in de anatomische grondslag van yoga, is dit boek iets voor jou. Leslie Kaminoff gebruikt overzichtelijke illustraties om duidelijk uit te leggen hoe specifieke spieren en spiergroepen reageren op de oefeningen die je doet.

10. Yoga dipika – B.K.S. Iyengar

Alles wat je moet weten over yoga, beschreven door de bedenker van de yogastijl ‘Iyengar yoga’.

Bonustip: goede, beknopte online cursussen over Yoga

Naast bovenstaande boekentips raden we ook een aantal coulant geprijsde online videotrainingen aan over Yoga. Deze trainingen bevatten bovendien handige audio’s en pdf’s met alle info die je nodig hebt om aan de slag te gaan met Yoga.

 • Yoga Stap Voor Stap
  Yoga Stap voor Stap is een online yogacursus voor beginners. Het bestaat uit 9 lessen waarmee je alle basisoefeningen leert en je zo beter ontspant, flexibeler wordt, sterker wordt en mentale kracht ontwikkelt. De cursus is ontwikkeld door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen, beide yogadocenten van Happy With Yoga. Leer stap voor stap en op de juiste manier hoe yoga jouw leven kan verrijken.

  Met Yoga Stap voor Stap, kun jij de eerste stap zetten om, lekker vanuit huis, met yoga te beginnen. In de 9 basislessen krijg je diverse lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatietrainingen die er allemaal aan bijdragen dat jouw lichaam zich meer ontspannen gaat voelen. De kan iedere les meerdere keren volgen op momenten dat het jou het beste uitkomt, of gewoon wanneer je er behoefte aan hebt. Deze cursus is een absolute aanrader.
 • Yoga Nidra
  Yoga Nidra is een techniek die voortkomt uit yoga en die bedoeld is om je compleet fysiek, mentaal en emotioneel te ontspannen. In deze cursus leer je deze technieken en dat helpt bij depressie, pijn, rusteloosheid, slapeloosheid, hoge bloeddruk en stress. Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen, yogadocenten, delen hun ervaring met yoga nidra zodat jij ook kunt leren om je compleet te ontspannen.

  Yoga Nidra is een term die veel mensen waarschijnlijk nog niet zo bekend in de oren klinkt, maar het is de ultieme manier om lichaam en geest in balans te brengen. Diverse oefeningen zorgen ervoor dat je volledig ontspannen raakt. Voor slechts € 37 volg je maar liefst 7 sessies die er voor zorgen dat je geestelijk en fysiek een stuk prettiger gaat functioneren.
 • Maandabonnement onbeperkt online yoga-lessen
  Heb je geen zin om de deur uit te gaan, maar zou je wel graag yoga lessen volgen? Dan is het maandabonnement voor onbeperkt online yoga-lessen zeker iets voor jou. Voor slechts € 9,99 per maand krijg je toegang tot verschillende lessen zoals Yin-yoga, Hatha-yoga en hatha vinyasa. Geen vaste tijden, gewoon een les volgen wanneer jij dat wil. Of dat nu 1x of 7x per week is.

  Met het Maandabonnement Onbeperkt Online Yoga Lessen van Practice en Happy With Yoga krijg jij voor minder dan €10 per maand onbeperkt toegang tot alle yoga- en meditatielessen van deze online yogaschool. Je kunt cursussen volgen of losse lessen kiezen, er zijn geen restricties. Ervaren yoga trainers Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart bieden een gevarieerd lesprogramma aan voor beginners tot gevorderden.

Op jouw geluk!