Wat zijn de beste boeken om meer te leren over Yoga? In deze lijst met aanraders vind je allerlei verschillende Yoga-boeken – voor beginners, docenten, beoefenaars en gevorderden – waarin onder andere Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga-oefeningen, verbreding en verdieping aan bod komt. Lees verder…

Vind hier een overzicht van de beste, Nederlandstalige yoga-boeken

Voor iedereen die wil beginnen met yoga, hier meer over wilt weten of zijn kennis uit wilt breiden, is deze lijst van beste yoga-boeken een handig naslagwerk.

De 7 spirituele wetten van yoga – David Simon en Deepak Chopra

Zoals je misschien weet, gaat het bij yoga niet alleen om de fysieke inspanning. Sterker nog, de mentale rust die je erdoor creëert is misschien nog wel belangrijker. David Simon en Deepak Chopra gaan in dit boek in op de zeven spirituele wetten die ervoor zorgen dat je aan de hand van yoga kunt genieten van een leven vol geluk en harmonie. Dat is dan ook de reden dat hun werk op de lijst van beste yoga-boeken staat.

Yoga als levenskunst – B.K.S. Iyengar

De weg naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid.

De yoga-gids – Clare Brown

De yoga-gids is een laagdrempelige gids met maar liefst 170 verschillende yoga-houdingen. De gids is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

501 yoga-oefeningen – Nancy J. Hajeski

Wil je jouw repertoire van yoga-oefeningen nog verder uitbreiden? Dan kan Nancy Hajeski je misschien helpen. Zij legt op een eenvoudige manier uit hoe een oefening uitvoert, welke spieren je hiermee traint en hoe je ervoor zorgt dat je ze veilig uitvoert.

Werkboek chakra yoga – Anodea Judith

Chakra yoga is een specifieke soort yoga die zich bezighoudt met de zeven chakra’s en de subtiele energie die zij uitstralen.

Mindfulness – Maex

Hoewel de meeste andere boeken in deze lijst zich richten op specifieke yoga-houdingen, gaat Mindfulness voornamelijk over het mentale aspect. Maex leert je hoe je tot rust kunt komen en duidelijkheid vindt in je drukke leven.

Little yoga kaartenset – Lana Katsaros

Wil jij niets liever dan je kinderen betrekken bij jouw yoga-oefeningen? Dan is dit de Little yoga kaartenset perfect voor jou. Het boekje bestaat uit 50 kaarten en de bijbehorende instructies, zodat jij samen met je kleine yogi aan de slag kunt.

Hatha yoga voor docenten en beoefenaars – Ram Jain

Een uitgebreide gids voor het samenstellen van holistische yogaseries.

Yoga anatomie – Leslie Kaminoff

Als je je graag wilt verdiepen in de anatomische grondslag van yoga, is dit boek iets voor jou. Leslie Kaminoff gebruikt overzichtelijke illustraties om duidelijk uit te leggen hoe specifieke spieren en spiergroepen reageren op de oefeningen die je doet.

Yoga dipika – B.K.S. Iyengar

Alles wat je moet weten over yoga, beschreven door de bedenker van de yogastijl ‘Iyengar yoga’.

Bonustip: goede, beknopte online cursussen over Yoga

Naast bovenstaande boekentips raden we ook een aantal coulant geprijsde online videotrainingen aan over Yoga. Deze trainingen bevatten bovendien handige audio’s en pdf’s met alle info die je nodig hebt om aan de slag te gaan met Yoga.

Op jouw geluk!