Wat zijn prettige boeken over het Boeddhisme en de lessen van De Boeddha? Lees verder voor onze beste Boeddhistische boeken-aanraders voor volwassenen en kinderen…


Snel overzicht: Deze boeken over het boeddhisme raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie tot het boeddhismeBoeddhisme in alle eenvoud – Steve Hagen: Steve Hagen biedt een heldere uiteenzetting van wat boeddhisme inhoudt. Het boek is zowel informatief als inspirerend, en is daarmee een uitstekende introductie voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten. We waarderen vooral de eenvoudige benadering die het boek hanteert. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zelfcompassieHouden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim: Dit boek benadrukt het belang van compassie, zowel voor onszelf als voor anderen. We vinden dat het een diepgaande boodschap overbrengt over het accepteren van imperfectie en het koesteren van onszelf en de mensen om ons heen. >> Check laagste prijs
Meest vermakelijke perspectiefDe kat van de Dalai Lama – David Michie: Een verfrissende en humoristische benadering van de basisprincipes van het boeddhisme, verteld vanuit het perspectief van de kat van de Dalai Lama. We waren gecharmeerd van deze unieke kijk op de leer en vinden het een plezierig boek dat tegelijkertijd diepgaand is. >> Check laagste prijs

Een lijst van de beste boeken over boeddhisme

Voor iedereen die zich wil verdiepen in de boeddhistische leer, is deze lijst van de beste boeken over het boeddhisme een uitstekende plek om te beginnen.

1. Boeddhisme in alle eenvoud – Steve Hagen

Zenpriester Steve Hagen vertelt in dit boek op eenvoudige wijze wat het boeddhisme nu precies inhoudt. Boeddhisme in alle eenvoudig is op zo’n manier geschreven dat het niet alleen informatief maar ook zeer inspirerend is. Het hoort dus zeker thuis in de lijst van de beste boeken over het boeddhisme.

2. Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

Compassie voor jezelf en anderen.

3. De kat van de Dalai Lama – David Michie

Het verhaal van de kat van de Dalai Lama is een geestig verhaal dat tegelijkertijd ingaat op de basisprincipes van het boeddhisme. Deze combinatie heeft het boek tot een absolute bestseller gemaakt, die zelfs jaren na de publicatie nog steeds zeer populair is.

4. De essentie van het boeddhisme – Thubten Chodron

Ook dit boek helpt mensen die nog niet heel bekend zijn met de boeddhistische leer zich te verdiepen in de belangrijkste principes. Thubten Chodron is een boeddhistische non die in Washington de Sravasti Abbey heeft opgericht. Deze organisatie staat bekend om het feit dat de leringen van Boeddha hier op praktische en heldere wijze worden uitgelegd.

5. Alles is hier welkom – Pema Chodron

Verbindend leven in een wereld uit balans.

6. Het Tibetaanse boek van leven en sterven – Sogyal Rinpoche

Dit boek is zo goed geschreven dat zelfs mensen die zich niet per se willen verdiepen in de boeddhistische leer er erg van kunnen genieten. Sogyal Rinpoche weet de lezer aan zich te binden en van begin tot eind geïnteresseerd te houden.

7. Boeddhistische psychologie – Robert Hartzema

De belangrijkste psychologische inzichten uit het boeddhisme, de basis van meditatie en het ontwikkelen van mindfulness.

8. In de voetsporen van de Boeddha – Thich Nhat Hahn

Thich Nhat Hahn is een Vietnamese boeddhist die in dit boek de bijzondere reis van Boeddha tot in de details beschrijft. Het bijzondere van dit boek is dat Boeddha niet wordt omschreven als God, maar als man van vlees en bloed. Dit maakt het volgens Hahn makkelijker om je verbonden te voelen met zijn leringen.

9. Het boeddhisme eenvoudig uitgelegd – Nathalie Chasseriau

De principes van het boeddhisme toepassen in uw dagelijks leven.

10. De meesters van het Verre Oosten – Baird Spalding

Dit spirituele boek gaat in op de tijdloze wijsheden van de Meesters van de Himalaya.