Wat zijn de beste boeken over en rondom het christendom? Soberheid, grenzen, discipline en opoffering zijn belangrijke principes die deze christelijke boeken op prachtige wijze weerspiegelen. Lees verder voor de top 10…

De beste boeken over het christendom

Niets is zo mateloos fascinerend als het geloof. Uiteraard maakt het daarbij niet uit welk geloof. Of je nu christen of moslim bent, in de kern komt religie altijd op hetzelfde neer. Namelijk de zoektocht naar God. Speciaal voor de gelegenheid hebben we de top 10 boeken over het christendom op een rijtje gezet.

Snel overzicht: Deze boeken over het christendom raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor moderne voorbeeldenTim Keller – In alle redelijkheid: Dit boek biedt een verfrissend inzicht in het Christelijke geloof, gericht op rationele mensen. Wat ons enorm aansprak, is hoe Keller het geloof koppelt aan actuele voorbeelden uit bijvoorbeeld de popmuziek. Een moderne kijk op het geloof dat relevant blijft in de huidige tijden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor diepe reflectieEmanuel Rutten – Overdenkingen: Dit boek is een verzameling van rijke bespiegelingen over het christelijke geloof. We werden geraakt door de herkenbaarheid van de gevoelens, vragen en verlangens die Rutten deelt. Het is een krachtig werk dat diep resoneert bij de zoektocht naar betekenis. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor argumentatieEmanuel Rutten – En dus bestaat God: In dit boek presenteert Rutten sterke argumenten voor het bestaan van God. We waarderen vooral de genuanceerde blik van het boek, waarbij de argumentatie helder en overtuigend is, zeker in een tijd waarin scepsis rond dit onderwerp vaak voorkomt. >> Check laagste prijs

10. Alister Mcgrath – Het raadsel van God: Mijn ontdekkingsreis langs wetenschap, geloof en twijfel

Het persoonlijke relaas van Alister Mcgrath mag niet ontbreken in de top 10 boeken over het christendom. Openhartig vertelt Mcgrath over zijn persoonlijke levenspad en de rol die God hierin heeft gespeeld. De rol van God is – achteraf bezien – allesbepalend geweest. Fantastisch en soms zelfs hartverscheurend schrijft Mcgrath op een herkenbare manier over zijn leven.

9. Corien Oranje – Babybijbel

Corien Oranje herschrijft de verhalen uit de Bijbel zó dat ook een kindje ze kan begrijpen. Dit doet ze op een leuke, kleurrijke en ontroerende manier. Dit boekje mag niet ontbreken in de collectie van iedereen die een warm hart heeft voor kinderen of het geloof. Een leuke manier om je kind kennis te laten maken met de wijsheden van het christendom.

8. Sarah Young – Dicht bij Jezus: dagelijks genieten van zijn nabijheid

Sarah Young beschrijft in dit als een dagboek opgezette boek hoe ze de dagelijkse aanwezigheid van Jezus ervaart. Ze hoort zelfs zijn stem. Wil je ook dichter bij Jezus komen? Of ben je nieuwsgierig geworden hoe het is om dicht bij Jezus te leven? Zoek dan vooral niet verder en laat je meeslepen door dit prachtwerk van Sarah Young.

7. Henk Binnendijk – Op weg naar de hemel

Henk Binnendijk heeft al verschillende boeken over het geloof geschreven. In Op weg naar de hemel beschrijft hij de weg naar God met behulp van het Oude Testament. Een boeiend boek dat de lezer nog lang zal beklijven. Aan te raden aan iedereen die een godsdienstige interesse heeft. Daar moet nog kort bij gezegd worden dat Binnendijk zo weet te schrijven dat zelfs de grootste leek meegesleept zal worden door het bondige taalgebruik.

6. Nikolaas Sintobin – Vertrouw op je gevoel: Keuzes leren maken met Ignatius van Loyola

Nikolaas Sintobin beweert dat je altijd op je gevoel kunt vertrouwen bij lastige beslissingen. Of het nu een relatiecrisis betreft of het krijgen van een kind. Hij haalt inspiratie uit de ideeën van Igantius van Loyola. Igantius van Loyola geloofde dat je gevoel alleszeggend is en de voornaamste leidraad in het leven. Laat je ook leiden door je gevoel met Nikolaas Sintobin. Het is een inspirerend boek dat al menig burger door tijden van woeligheid heeft geholpen.

5. Nikolaas Sintobin – Wat deed God voor Hij de wereld schiep? En 51 andere vragen over het christelijk geloof

Dit boek is hét werk voor de geïnteresseerde leek die graag een inleiding wilt lezen over het christelijke geloof. De uitganspunten van het christendom worden overzichtelijk uiteengezet door Nikolaas Sintobin. Het perfecte instapwerk.

4. Peter Barthel – Professor, bestaat God?

Peter Barthel is een professor in de sterrenkunde die ooit een brief kreeg van een kind met daarin de vraag: Professor, bestaat God? In dit boek geeft hij uitvoerig antwoord op deze tijdloze vraag. Hij beziet de vraag vanuit de nietigheid van de mens (geredeneerd als sterrenkundige) maar trapt niet in de valkuil alles kapot te beredeneren. Een interessant boek voor de geloofssceptici, maar ook voor gelovigen.

3. Emanuel Rutten – En dus bestaat God: de beste argumenten

De vraag of God bestaat is zo oud als de mensheid zelf. In En dus bestaat God: de beste argumenten zet Emanuel Rutten de beste argumenten uiteen waarom God wél bestaat. Dit is verfrissend om te lezen in een tijd waarin nuchterheid eerder regel dan uitzondering is als de vraag of God bestaat wordt opgeworpen. Rutten laat zien dat de realiteit niet zwart wit is.

2. Emanuel Rutten – Overdenkingen

In Overdenkingen zijn een hoop ruiterlijke bespiegelingen van Emanuel Rutten gebundeld aangaande het christelijke geloof. Zijn verlangens, angsten en vraagtekens over het christelijke geloof spreekt hij uit op een manier die herkenbaar is voor iedereen met een verlangen naar betekenis. Een krachtig boek dat geen mensenhart onberoerd laat.

1. Tim Keller – In alle redelijkheid: Christelijk geloof voor welwillende sceptici

Tim Keller is een Amerikaanse predikant. In In alle redelijkheid: Christelijk geloof voor welwillende sceptici legt hij uit waarom volgens hem het Christelijke geloof bij uitstek geschikt is voor rationele mensen. Wat dit boek nou zo fantastisch maakt, is dat Keller dit weet te doen met de meest actuele voorbeelden uit bijvoorbeeld de popmuziek. Een razend herkenbaar boek dat met beide voeten in de tegenwoordige tijd staat. Geloof duf en saai? Niet dus, met deze hippe predikant. Geloof is nooit meer hetzelfde na het lezen van dit werk.