Volgens de theorie van de numerologie is alles in onze wereld in getallen uit te drukken. Deze theorie doet al de ronde sinds de beroemde wiskundige Pythagoras. De numerologie probeert de samenhang van getallen te onderzoeken en deze uit te drukken in (esoterische) kennis. Over numerologie komen ook nu nog veel boeken uit. De auteurs hebben vaak langdurige ervaring in de getallenleer en proberen deze om te zetten in praktische tips voor de consument, die bij het lezen tot nieuwe inzichten zal gaan komen.

Geschiedenis van de numerologie

Het toekennen van een bepaalde betekenis aan een getal is reeds een oud gebruik. Denk bijvoorbeeld aan ‘heilige getallen’ uit de bijbel. Ook in andere godsdiensten en culturen hebben getallen altijd een belangrijke rol gespeeld, van China tot Egypte en van India tot Palestina. De wiskundige Pythagoras was wel één van de belangrijkste grondleggers. Zijn systematiek wordt nog steeds veel gebruikt. Al eeuwen is de mens aldus bezig om de samenhang der getallen in praktische zaken uit te drukken.

Numerologie in onze huidige tijd

Nog altijd is de mens dagelijks volop bezig met de betekenis van getallen. Denk bijvoorbeeld aan vrijdag de 13e, of het hebben van een persoonlijk geluksgetal. Al deze ideeën kunnen ook in een systematiek verwerkt worden, en dat noemen we dan numerologie. Zo merk je al snel dat je geboortedatum het nodige zegt over je karakter, je liefdesleven, je carrière of overige doelen in je leven. Maar de numerologie kan ook inzicht in anderen bieden: in je partner en kinderen, maar ook je vrienden en dergelijke. In de hierna volgende top 10 vind je allerlei boeken die je hier verder bij kunnen helpen.

De top 10:

Marleen van Wegberg – Numerologie vanaf de oudheid tot in het Aquariustijdperk

De ervaren numeroloog, docent en coach Marleen van Wegberg neemt je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de numerologie. Daarnaast heeft ze in dit boek oog voor methodologie én praktische betekenis voor de lezer.  Ook geeft de schrijfster antwoord op allerlei vragen met behulp van getallenleer. Het boek zal je daarbij helpen jouw eigen weg te vinden in de numerologie. Hoe kun je dit systeem bijvoorbeeld toepassen op je eigen geboortedatum en naam?

Bol.com: Marleen van Wegberg – Numerologie vanaf de oudheid tot in het Aquariustijdperk

Ans de Groot – Numerologie praktisch toegepast

De schrijfster Ans de Groot is astroloog, numeroloog en handlijnkundige. Met haar eenvoudige rekenmethode, gebruik makend van je geboortedatum, kom je als lezer tot vele antwoorden op prangende levensvragen. Op een praktische en heldere wijze bewijst De Groot hoe je numerologie namelijk op jezelf toe kunt passen. De ondertitel is ‘Ontcijfer jezelf en anderen’, en dat is precies wat je met dit boek kunt.

Bol.com: Ans de Groot – Numerologie praktisch toegepast

Jeannette van der Heijden en Anouk van Zoest – De numerologie van het pentagram

Met behulp van dit werkboek krijg je, met je geboortedatum als uitgangspunt, inzicht in diverse aspecten van je leven. Dan gaat het bijvoorbeeld om je liefdesleven, werk en talenten. Dit uitgebreide systeem zal je helpen inzicht te verschaffen in diverse elementen van je bestaan. De auteurs zijn respectievelijk expert numerologie en tarot deskundige, en kunnen je derhalve het nodige vertellen over de geheimen van het getal. Een zeer praktisch werkboek waarmee je jouw grote levensvragen op gaat lossen.

Bol.com: Jeannette van der Heijden en Anouk van Zoest – De numerologie van het pentagram

Nathalie Kriek – Numerologie en tarot in een handomdraai

Numerologie en tarot zijn sterk aan elkaar verbonden, zo legt Nathalie Kriek in dit boek goed en helder uit. Als je beide systemen namelijk met elkaar verbindt, levert dit een uitgebreide horoscoop op. Hiermee kun je zien wat het leven voor je gaat brengen op het gebied van relaties, persoonlijkheid, karakter, wensen enzovoorts. Tevens krijg je van Kriek karmische levenslessen. Een handzaam boek met uitgebreide uitleg waarmee je de numerologie en tarot beter in de hand krijgt.

Bol.com: Nathalie Kriek – Numerologie en tarot in een handomdraai

Sonja Muller – Kosmische numerologie

Dit boek van Sonja Muller geeft niet alleen de theorie van numerologie uitstekend weer, maar geeft middels een uitgebreid uitscheurbaar gedeelte bovendien de gelegenheid deze kennis om te zetten in werkbare praktijk. Het boek zal je inzicht geven in je eigen sterktes en zwakheden, en gebruikt de getallen van onder andere je geboortedatum als ingang tot je eigen innerlijke wereld. Ook heeft Muller aandacht voor het belang van diverse kleuren in het beschouwen van je karakter. Een praktische ontdekkingsreis.

Bol.com: Sonja Muller – Kosmische numerologie

Danka Hüsken en Hans Hüsken – Numerologie in woord, beeld en getal

Levenspartners Danka en Hans Hüsken zijn al vele tientallen jaren actief in de numerologie. In dit boek besteden zij onder andere veel aandacht aan de getekende numerologie in de vorm van mandala’s. Het paar belicht de numerologie van vele kanten om je een zo totaal mogelijk beeld van jezelf te geven. Ze gebruiken daarbij makkelijk en helder taalgebruik dat je ontzettend veel inzicht geeft in wie je nu eigenlijk bent.

Bol.com: Danka Hüsken en Hans Hüsken – Numerologie in woord, beeld en getal

André Molenaar – Chakra numerologie

Dit inleidende boek over Chakra numerologie is geschreven door André Molenaar, dé kenner van Nederland op dit gebied. Via zijn methode kun je je eigen Chakra code bemachtigen. Het boek zal je op deze wijze inzicht geven, niet alleen in jezelf, maar ook in anderen. Waarom zitten mensen in elkaar zoals ze in elkaar zitten? Een eye-opener vol waardevolle informatie, onmisbaar in het bewustwordingsproces waar wij mensen continu mee bezig zijn. Een zeer inspirerend werk dat je inzichten op vele gebieden compleet zal veranderen.

Bol.com: André Molenaar – Chakra numerologie

Editha Wüst en Sabine Schieferle – Numerologie. Wat zeggen de getallen over jou?

Dit uitstekende werk combineert overzicht met uitgebreidheid. Te merken is dat beide dames een jarenlange ervaring op het gebied van numerologie hebben, en zij hebben dit vertaald in een uiterst leesbaar en handzaam boek. Het werk staat boordevol informatie over de geschiedenis van de numerologie, maar ook met diverse oefeningen. Deze staan goed beschreven en zo kun je direct zelf aan de slag gaan om erachter te komen wat je lotsbestemming en levensdoel eigenlijk zijn. Een praktisch, volledig en ook inspirerend boek.

Bol.com: Editha Wüst en Sabine Schieferle – Numerologie. Wat zeggen de getallen over jou?

Harm Schouten – Praktische numerologie

In Praktische numerologie legt Harm Schouten uit hoezeer getallen ons dagelijkse leven vorm geven. Als astroloog en numeroloog werkt hij volgens een kabbalistisch systeem, dat hij voor de lezer inzichtelijk maakt. Hij gaat daarbij niet puur theoretisch te werk, maar weet de wetmatigheden ook om te zetten in praktische voorbeelden. Het is fascinerend om te merken hoe getallen ons leven bepalen, en dat elke dag opnieuw. Dit boek geeft nieuwe kennis en zorgt voor verbluffende inzichten.

Bol.com: Harm Schouten – Praktische numerologie

Kathleen Roquemore – Numerologie. De invloed van getallen op uw leven

Dit uit het Engels vertaalde boek van de gerenommeerde numeroloog Kathleen Roquemore is een echte aanrader. Zij weet als geen ander een helder boek te schrijven over de vaak mysterieuze achtergronden van de getallenleer. De berekeningen die je moet doen om tot nieuwe inzichten te komen worden goed uitgelegd en zijn bovendien leuk om te doen. Roquemore vergeet niet in haar analyses ook verband te leggen met bijvoorbeeld kleuren. Een leuk en interessant boek dat je nog vele malen op zult pakken.

Bol.com: Kathleen Roquemore – Numerologie. De invloed van getallen op uw leven