Top 10 beste reiki boeken

Heb je het over reiki dan heb je het over een oosterse alternatieve genees therapie. Deze speciale genees therapie is erop gericht om het healen van de patiënt. Er verschijnen elk jaar honderden nieuwe boeken over reiki en het wordt in het Westen steeds populairder. In dit lijstje een top 10 beste reiki boeken.

Snel overzicht: Deze boeken over Reiki raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor originele tekstenHet oorspronkelijke reiki handboek van dr. Mikao Usui: Dit boek is de oorspronkelijke bron van alle Reiki-technieken en -methoden. Geschreven door de oprichter van Reiki zelf, dr. Mikao Usui, biedt dit boek een gedetailleerd overzicht van handopleggingstechnieken voor genezing en energiebalans. Of je nu een beginnende Reiki-student bent of een ervaren beoefenaar, dit boek is een must-have in je bibliotheek. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor uitgebreide studieDe kern van Reiki (Diane Stein): Dit boek is geschreven door Diane Stein en is bijzonder geschikt voor degenen die zich willen verdiepen in de studie van Reiki. Het boek behandelt de oorsprong van Reiki, de doelen en nog veel meer interessante informatie. Stein weet de stof op een zeer aangename manier te presenteren, waardoor het een ideale keuze is voor zowel nieuwkomers in Reiki als voor ervaren healers. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor beginnersReiki voor beginners (Victor Archuleta): Dit boek is een uitstekende inleiding tot de wereld van Reiki. Het begint met het uitleggen van wat Reiki is en gaat verder met het uitleggen van traditionele handposities. Bovendien bevat het praktische voorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt. Heldere en vlotte schrijfstijl maakt het gemakkelijk te volgen voor iedereen die interesse heeft om Reiki te leren. >> Check laagste prijs

1. Het oorspronkelijke reiki handboek van dr. Mikao Usui

Dit is het beste reiki boek van de master himself, dr. Mikao Usui. Usui kan gezien worden als de oprichter van de reiki beweging. Schaf je dit boek aan dan heb je alle teksten van Mikao Usui. Hij beschrijft in detail de technieken, ook wel handopleggingen genoemd. Er ontstaat door het gebruik van deze technieken heling en en juiste energiebalans. Dit is echt een boek die je moet aanschaffen als je interesse hebt in reiki. Voor de beginner, maar ook voor de kenner een must-have.

2. De kern van Reiki (Diane Stein)

Dit boek is geschreven door de Nederlandse Diane Stein. Met name geschikt voor de healers zelf, maar ook al je een beginnende interesse hebt in deze oosterse genees therapie ben je met dit boek aan het juiste adres. Men gebruikt het veel als studieboek en auteur Diane Stein weet de stof op een zeer aangename manier te brengen. Je leert alles over reiki. Hoe het is ontstaan, wat de doelen zijn en nog veel meer interessante stof.

3. Reiki voor beginners (Victor Archuleta)

Dit brengt brengt je op een hele makkelijke manier in aanraking met reiki. Je gaat in het eerste hoofdstuk lezen wat reiki precies is en in het tweede hoofdstuk wordt er uitgelegd over de traditionele handposities. Wat volgt zijn praktische voorbeelden waar je mee aan de slag kunt. Reiki voor beginners is echt een boek voor beginners en daar is niets over gelogen. Begin je interesse te krijgen in deze oosterse genees therapie dat is dit boek uitstekend om mee te beginnen. Naar mijn mening heel helder en vlot geschreven en zeer makkelijk te volgen.

4. Het complete handboek Reiki (S. Nederlof en Bas Buis)

Wil je het complete naslagwerk hebben over reiki dan is dit complete handboek iets voor jou. Beiden auteurs zijn de oprichters van Nederlof Centrum en Reiki instituut en zijn toonaangevend in de reiki wereld. Dit boek is zeer uitgebreid en helder beschreven. Met mooie illustraties worden alle kennis en ervaring gebundeld tot één krachtig boek. Wil je dieper ingaan op de stof van reiki dan is dit boek zonder twijfel aan te raden.

5. Reiki groeiboekje (Arie Luijerink)

Dit kleine boekje wordt ingegaan wat reiki nu precies is. Daarnaast wordt gekeken naar hoe het werkt en hoe het toe te passen in het dagelijks leven. Je krijgt ontzettend veel waardevolle informatie ondanks dat het maar 90 pagina’s zijn. Het groeiboekje is van praktische opzet en is zeer nuchter opgesteld. Heb je helemaal nog geen ervaring met reiki, maar wel interesse? Dan is dit boekje helemaal iets voor jou.

6. Het Reiki Kompendium (W. Lubeck)

Wil je alle aspecten leren van reiki dan is dit boek aan te raden. Je leert de allernieuwste ontwikkelingen op reiki gebied als wel de traditionele kennis over reiki. Je leest er van alles over. De geschiedenis, de verenigingen, de graden, de symbolen en de meesters van reiki komen aanbod. Dit is echt een typisch reiki studieboek en perfect geschikt voor de reiki student en enthousiasteling. Ben je helemaal lyrisch over reiki dan mag Reiki Kompendium niet in je boekenkast ontbreken.

7. Start vandaag met lichter leven (Robert Bridgeman)

Dit is niet een boek specifiek gericht op reiki, maar het komt wel aanbod. Dit is een speciaal handboek voor iedere persoon die zich een weg probeert te vinden door de wirwar van het spirituele leven. Auteur Robert Bridgeman beschrijft zijn eigen spirituele zoektocht en kan een leidraad worden voor jouw eigen spirituele zoektocht. Het is allemaal heel makkelijk en eenvoudig beschreven en leest heel lekker weg. Heb je interesse in reiki en andere spirituele onderwerpen dan is Start vandaag met lichter leven een dikke tip.

8. Reiki in de praktijk (Claudia Jansen)

Claudia Jansen is een reiki docent en beschrijft in Reiki in de praktijk alles over de oosterse genees therapie. Ze vertelt over de geschiedenis, leefregels, grootmeesters, symbolen en inwijdingen. Alles wat je dus moet weten over reiki. Naast dat leer je ook alles over chakra’s, aura’s en organen. Jansen weet het op zo’n manier te brengen dat de stof nooit saai wordt. Het blijft je boeien en je wilt doorlezen.

9. Kiki tovert met reiki (Wanda Bijster-Smit)

Hoofdpersoon Kiki in dit boek heeft de oosterse genees therapie reiki ontdekt. Ze heeft ontdekt dat het een hele mooie manier is om mens en dier te helen. En Kiki wil graag haar kennis over reiki met iedereen delen. Dit is een spannend verhaal en een reiki handboek in één. Het is vooral geschreven voor een jonger publiek en telt zo’n 80 pagina’s. Overigens is dit boek ook heel geschikt voor de volwassenen doelgroep, want het legt op hele duidelijke wijze uit wat reiki nu precies is.

10. Het grote Reiki handboek (W. Lübeck en P.H. Geurink)

Dit boek van reiki meester Walter Lübeck en P.H. Geurink is zowel voor de leek als de therapeut. Het bevat een schat aan ervaring en is de perfect handleiding om gewetensvol met deze oosterse genees therapie om te kunnen gaan. Dit handboek behandelt niet alleen de toepassing van de reiki energie. Ook komen subtiele veranderingen in ons zieleleven aanbod. De auteurs hebben het boek op zo’n manier geschreven dat het heel toegankelijk is voor iedereen. Ik vind het een van de betere handboeken over reiki.

Bonustip: meteen alle info over Reiki in deze cursus

In plaats van boeken kun je ook meteen een volledige cursus kiezen. Wij raden deze online cursus aan over Reiki. Hierin leer je direct alles over Reiki 1 + Reiki 2 tegelijk, waardoor je het volledige traject meteen hebt doorlopen inclusief al het materiaal.