Wat zijn de beste boeken over dankbaarheid? Wij hebben zoveel mogelijk boeken rondom dit onderwerp gelezen en beoordeeld, waar vervolgens onze beste aanraders rondom dankbaarheid uitrolden. Lees verder voor de top 10…

Top 10 boeken over dankbaarheid

Een bedankje sturen is een hele kunst. Bijvoorbeeld omdat iemand een klusje voor je heeft opgeknapt. Of misschien heeft iemand je wel een advies gegeven waar je heel veel aan hebt gehad. Hoe uit je dankbaarheid? Over dit onderwerp zijn bibliotheken volgeschreven. Lees verder voor de top 10 boeken over dankbaarheid.

Snel overzicht: Deze boeken over dankbaarheid raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste praktische inzichtenPaul de Blot S.J. – Dankbaarheid: Dit boek biedt een interessant perspectief op het onderwerp dankbaarheid, gekoppeld aan het zakenleven. Paul de Blot S.J. deelt zijn ervaringen als hoogleraar en zakenman en illustreert dit met concrete voorbeelden. Het praktische karakter van dit boek maakt het uniek en zeer waardevol voor lezers die dankbaarheid willen toepassen in hun dagelijkse leven en carrière. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor dagelijkse reflectieMark Verhees – Dankbaarheid dagboek: Het idee achter dit dagboek is eenvoudig, maar krachtig: schrijf dagelijks op waar je dankbaar voor bent. Mark Verhees biedt met dit dagboek een tool aan waarmee je elke dag bewust kunt stilstaan bij de positieve momenten in je leven. Wij vinden dat een dagelijkse reflectie op dankbaarheid een positieve impact kan hebben op je welzijn. >> Check laagste prijs
Beste spirituele benaderingAnn Voskamp – Duizendmaal dank: Ann Voskamp neemt je mee op haar spirituele reis naar God en dankbaarheid. In een wereld vol onrust zoekt ze naar echte vreugde en geluk. We waarderen haar diepgaande reflecties op hoe je dankbaar kunt zijn voor de kleine momenten in het leven en hoe je geluk kunt vinden recht voor je neus. Het prachtige ontwerp van het boek maakt het ook een perfect cadeau. >> Check laagste prijs

1. Paul de Blot S.J. – Dankbaarheid: de spirituele kracht van het zakendoen

Paul de Blot S.J. is hoogleraar op de Business Universiteit Nyenrode. Hij past het thema dankbaarheid toe op zijn eigen ervaringen als hoogleraar, zakenman en nog veel meer. Een boeiend boek dat opvalt in de top 10 door het praktische karakter. Met veel concrete voorbeelden weet de schrijver de lezer tot het einde toe te boeien.

2. Mark Verhees – Dankbaarheid dagboek – Voor positiviteit

Mark Verhees had ooit een simpel idee. Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent! Dat kan in dit dagboek. Speciaal hiervoor is het bedoeld. Zorg voor meer positiviteit in jouw leven met het dagboek van Verhees. Het werkt écht om elke dag eventjes stil te staan bij alle mooie dingen die je hebt.

3. Ann Voskamp – Duizendmaal dank

In Duizendmaal dank zoekt Ann Voskamp het leven waar het echt te vinden is: recht voor je neus. De vraag hoe je op een bewuste manier gelukkig wordt temidden van alle onrust die de 21e eeuw met zich meebrengt, staat centraal. Hoe kun je simpelweg dankbaar zijn voor wat je hebt? In dit prachtig uitgevoerde boek vertelt Voskamp over haar weg naar God én dankbaarheid.

4. Ann Voskamp – Dagboek duizendmaal dank: op zoek naar genade voor elke dag

In Dagboek duizendmaal dank: op zoek naar genade voor elke dag gaat Voskamp nóg blijer kunt zijn met alle liefde die je dagelijks van God krijgt. Voskamp nodigt je uit op te schrijven waar je dankbaar voor bent in haar kleurrijke en goudeerlijke dagboek. Dit doet ze als geen ander. Vandaar dat ze de top 10 met maar liefst twee boeken heeft gehaald.

5. Ernst Bohlmeijer – De kracht van dankbaarheid

In De kracht van dankbaarheid wordt diep ingegaan op de functie die dankbaarheid in een mensenleven kan innemen. Dit doet Ernst Bohlmeijer op een uiterst wetenschappelijke wijze. Hij citeert rijkelijk uit zeer verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Daarmee heeft het boek buitengewoon veel inhoud. Als je het thema dankbaarheid in jouw leven introduceren zweverig vindt klinken, moet je De kracht van dankbaarheid er maar eens bij pakken.

6. Ernst-Jan Pfauth – Dankboek: dagboek voor een tevredener leven

We leven in een prestatiemaatschappij. Ken je het gevoel dat je aldoor moet presteren? Dat het nooit genoeg is? Terwijl je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn? Op een wetenschappelijke manier vertelt Ernst-Jan Pfauth wat de maatschappij met individuen kan doen. Bovendien vertelt hij hoe je uit deze cirkel kunt breken. Het inbegrepen dagboek – schrijf hier op waar je elke dag dankbaar voor bent – kan hierbij zeker helpen.

7. Lois Blyth – De positieve kracht van dankbaarheid

Door elke dag stil te staan bij alle dingen waar je dankbaarheid voor mag tonen, wordt je bewust dankbaar. Met Lois Blyth vinden vele wetenschappers dit. Maak dankbaarheid een onlosmakelijk onderdeel van je leven met De positieve kracht van dankbaarheid. Maar al te vaak wordt dankbaarheid weggedrukt door de maatschappij. Dit kun je alleen terugwinnen door er dagelijks mee bezig te zijn.

8. Oliver Sacks – Dankbaarheid

Oliver Sacks is een hoogleraar neurologie die in 2015 kreeg te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Sinds hij dit te horen heeft gekregen is hij gaan werken aan teksten die onder meer gebundeld zijn in Dankbaarheid. Hierin verteld hij openhartig over zijn ziekte. Bovendien verteld hij hoe hij tegen de dood aankijkt. Een aangrijpend boek dat je nog lang zal beklijven.

9. Toon Tellegen – Dank je wel: dierenverhalen om iemand te bedanken

Toon Tellegen is bekend om zijn dierenverhalen. Hij heeft ook dierenverhalen geschreven om iemand te bedanken. De dierenverhalen zijn prachtig omdat ze de schrijver de mogelijkheid geven zich van stereotypes te bedienen en Tellegen hier op een prachtig beeldende manier gebruik van maakt. Herkenbaar zijn de verhalen ook. Dankbaarheid is het centrale thema in deze verhalenbundel. Dankbaar is bijvoorbeeld de olifant. Schitterend.

10. Haemin Sunim – De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dit prachtige werk – geschreven door een Boeddhistische monnik – staat op nummer 1 van de top 10 om de volgende redenen. Sunim leert je de wereld met andere ogen te bekijken. De Boeddhistische levenswijze is vrijwel onmogelijk uit te voeren in een Westerse samenleving. Vandaar dat het zo ongelofelijk knap is dat Sunim de Boeddhistische denkkaders weet toe te passen op de drukke maatschappij zoals wij die kennen. Een onbetwiste nummer 1.