Wat zijn de beste boeken over God en theologie? Voor veel mensen is God een interessant onderwerp, dus we hebben hier een aantal mooie boeken over God op een rijtje gezet voor je. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over God & theologie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor moderne interpretatieGod en ik – Alain Verheij: Wat kun je als weldenkende 21e-eeuwer leren van de Bijbel? Dit boek benadert religieuze teksten op een frisse, moderne manier. We vinden dat dit boek een unieke draai geeft aan traditionele Bijbelverhalen en daarmee een must-read is voor iedereen die zich wil verdiepen in religie in de hedendaagse context. >> Check laagste prijs
Beste voor Bijbelse beeldtaalDe beelden van openbaring – Peter Scheele: Dit boek duikt diep in de beeldtaal die veel wordt gebruikt in de Bijbel. We waarderen hoe het de beelden uit de Bijbel relateert aan de huidige maatschappij. Sommige fragmenten zijn verrassend relevant voor onze huidige tijd, wat dit boek bijzonder waardevol maakt. >> Check laagste prijs
Beste over het hiernamaalsStel je de hemel eens voor – John Burke: Dit intrigerende boek verkent bijna-doodervaringen, Gods beloften en de prachtige toekomst die ons mogelijk te wachten staat. We zijn gefascineerd door de combinatie van persoonlijke verhalen en theologische inzichten. Het biedt een hoopvolle blik op wat er na dit leven zou kunnen zijn. >> Check laagste prijs

Vind hier de mooiste boeken over God en theologie

Voor iedereen die op zoek is naar religieuze boeken, hebben wij een lijst opgesteld van de beste boeken over God en theologie.

1. God – Frédéric Lenoir

In dit bijzondere boek gaat Frédéric Lenoir op zoek naar de antwoorden op veelgestelde vragen over het geloof. Waarom is God onzichtbaar? Heeft elk geloof dezelfde God? Zijn er wetenschappelijke bewijzen voor het bestaan van God? Door zijn feitelijke schrijfstijl weet Lenoir de aandacht van zijn lezers vast te houden, waarna hij het boek afsluit met een betoog over zijn persoonlijke overtuiging. Dit is een boek dat zeker thuishoort op de lijst van beste boeken over God en theologie.

2. God en ik – Alain Verheij

Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel.

3. De beelden van openbaring – Peter Scheele

In De beelden van openbaring gaat Peter Scheele in op de beeldtaal die veel wordt gebruikt in de Bijbel. Sommige fragmenten zijn zeer goed toe te passen op onze huidige maatschappij, maar voor anderen is dat een stuk lastiger.

4. Stel je de hemel eens voor – John Burke

Bijna-doodervaringen, Gods beloften en de opwindend mooie toekomst die jou te wachten staat.

5. God als misvatting – Richard Dawkins

Richard Dawkins gebruikt zijn gevatte schrijfstijl en pakkende verhalen om het geloof in een bovennatuurlijke god te bekritiseren. Hij analyseert alle aspecten van het geloof en komt tot de conclusie dat het geloven in een god niet alleen irrationeel, maar ook nog eens gevaarlijk is.

6. Raak de wonden aan – Tomas Halik

Over niet zien en toch geloven.

7. HSV-Studiebijbel – Jongbloed Uitgeverij

Deze Studiebijbel bevat de complete Herziene Statenvertaling. Het is een enorm handig hulpmiddel voor het lezen en begrijpen van de Bijbel.

8. Hoe verricht ik de kleine en grote wassing? – Aboe Ismail

Reinheid is zeer belangrijk voor moslims. Daarom heeft Aboe Ismail een overzichtelijke handleiding gemaakt voor het reinigen naar het voorbeeld van de Profeet.

9. Wachten op God – Simone Weil

In dit boek vertelt Simone Weil haar eigen verhaal van de strijd tegen de Franco-fascisten. Het is het verhaal van een sterke vrouw die de destructiedrang van de mensen om haar probeert te begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd op zoek gaat naar geestelijke verdieping.

10. Hoe ziet de hemel eruit? – Henk Binnendijk

Ondanks het feit dat het woord ‘hemel’ maar liefst 700 keer wordt genoemd in de Bijbel, kan geen niemand op aarde ons vertellen hoe het eruit ziet. Daar schrijft Henk Binnendijk dit boek over.