Wat zijn de beste boeken over minimalistisch leven en ontspullen? Dankzij de aanraders op deze pagina kun je minimalisme op een toegankelijke wijze leren toepassen. Je vindt hier dus onze aanraders voor een minimalistische levensstijl. Ontspullen is makkelijk – voor beginners en gevorderden. Het is gewoon een kwestie van minderen. Minder is fijn. Minder geeft ruimte. Ruimte geeft vrede, rust en geluk. Lees dus snel verder…


Snel overzicht: Deze boeken over minimaliseren & ontspullen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor methodiekSpark joy – Marie Kondo: Iedereen die zich bezighoudt met minimalisme kent Marie Kondo. Haar technieken zijn in de laatste jaren zeer populair geworden. Dit geïllustreerde boek belicht haar methodes en technieken die een opgeruimd en minimalistisch leven promoten. We waarderen vooral de gedetailleerde en praktische aanpak van Kondo die helpt om een harmonieus huishouden te creëren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor duurzaam levenVerlangen naar minder – Jelle Derckx: Dit boek neemt je mee op een reis naar een bewust en duurzaam leven. We waarderen hoe het boek benadrukt dat minimalisme niet alleen gaat over minder spullen, maar ook over een bewustere levensstijl. We vinden het een inspirerende gids voor iedereen die een duurzaam en minimalistisch leven wil leiden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor dagelijkse opruimtipsOpruimen, dat is de kunst! – Ursus Wehrli: Dit geestige fotoboek biedt praktische tips over hoe je dagelijkse rommel snel en effectief kunt opruimen. We zijn onder de indruk van de luchtige benadering van Wehrli, die laat zien dat opruimen niet alleen nuttig, maar ook leuk kan zijn. Het is een uitstekend boek voor diegenen die wat humor willen toevoegen aan hun opruimroutine. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste boeken over minimaliseren en ontspullen

In deze lijst vind je de tien beste boeken over minimaliseren en ontspullen.

1. Spark joy – Marie Kondo

Iedereen die zich ook maar een beetje heeft verdiept in de minimalistische stroming, heeft vast weleens gehoord van Marie Kondo. De technieken van deze Japanse opruimgoeroe hebben in de afgelopen jaren enorm veel aan populariteit gewonnen en dat is ook niet zo gek. Niemand houdt immers van een rommelig huis. Daarom hoort dit geïllustreerde boek ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over minimaliseren en ontspullen.

2. Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Een reis naar een bewust en duurzaam leven.

3. Opruimen, dat is de kunst! – Ursus Wehrli

Met dit geestige doch informatieve fotoboek laat Ursus Wehrli zien hoe je de resten van je dagelijkse bezigheden snel en effectief kunt opruimen.

4. Weg ermee – Dennis Storm

Je kent hem vast van een van de vele programma’s die hij presenteerde bij BNN. Toch is Dennis Storm een aantal jaren geleden een compleet ander pad ingeslagen. Door zijn vele reizen realiseerde hij zich namelijk dat hij prima uit een koffer kon leven. Hij had al die spullen die thuis lagen te verstoffen eigenlijk niet echt nodig. Dit zette hij door in een minimalistische leefstijl. In dit boek vertelt hij hoe hij dit doet en tegen welke uitdagingen hij aanliep tijdens het proces.

5. Vaarwel, spullen – Fumio Sasaki

Minder bezit, meer geluk: het nieuwe Japanse minimalisme.

6. Meer door minder – Joshua Becker

Voormalig predikant Joshua Becker laat in dit enorm inspirerende boek zien hoe je ruimte en rust creëert in je leven, je huis en je hoofd. Ruim alle overbodige bezittingen op en leef een gelukkiger leven.

7. Opruimen maakt gelukkig! – De boeken van Annelies Mentink

Wil je een handig stappenplan van A tot Z over ontspullen en opruimen? Dan moet je het goed ontvangen boek van Annelies Mentink lezen – evenals haar nieuwe boek: Meer luxe met minder – Minimaliseren kun je leren.’ Dieuwke Van der Meer van Moeders Minimalisme heeft hier onlangs ook een goede recensie over gegeven.

8. Mindful opruimen. Haal de bezem door je leven – Stephanie Bennett Vogt

Stephanie Bennett Vogt laat zien dat opruimen niet alleen een fysieke maar vooral ook een mentale bezigheid is. In dit boek combineert ze oosterse wijsheden met praktische tips voor mindful opruimen.

9. Ontspullen – James Wallman

Meer leven met minder.

10. Minimalisme – Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

In Minimalisme laat Joshua Fields Millburn zien dat het belangrijk is om in je leven ruimte te maken voor wat echt belangrijk is. Dat doe je enerzijds door afstand te doen van alle overbodige bezittingen. Anderzijds is het ook zeker een mentale oefening. Het gaat om het verwerpen van de consumptiemaatschappij en het accepteren van het idee dat meer spullen vaak niet gelijk staat aan meer geluk.

Bonustip: videocursus minimaliseren

Ter aanvulling op bovenstaande boekenlijst kunnen we een uitstekende videocursus aanbevelen dat volledig om minimaliseren draait.

De Minimalisme Cursus is een cursus van 7 weken georganiseerd door de Happy With Yoga Academy. Je leert hoe je je leven opruimt, hoe je meer vrijheid, tijd en ruimte creëert en je dromen en doelen werkelijkheid maakt. Sven Poldervaart, yogadocent en minimalisme Expert en Rolf van Baalen, hoofddocent yoga, leren je tijd vrij te maken voor de dingen waarvan je gelukkig wordt.

Heb jij ook het gevoel dat je altijd overal druk mee bent en veel te weinig tijd aan jezelf kan besteden? Dan is het volgen van de online minimalisme cursus zeker aan te raden. Deze cursus leert je om letterlijke en figuurlijk op te ruimen. Van de veel te grote hoeveelheid spullen die je in huis hebt, tot de zaken waar je duidelijk stress van krijgt. En dat brengt rust.

Hier vind je de actieprijs van deze cursus.

Op jouw succes!