Wat zijn de beste boeken en boekenseries over Wicca? Wij hebben de meest prachtige esoterische Wicca-boeken voor je op een rijtje gezet. Lees verder voor onze aanraders…

De beste Wiccaliteratuur: de kunst van de heksen


Wicca, wat is dat? Nou, heel veel dingen tegelijk eigenlijk: een natuurreligie, een filosofie, met kenmerken van ecologisme en feminisme. Het wordt ook wel gezien als georganiseerde vorm van hekserij, waarbij het pentagram en de vijf elementen (aarde, vuur, water, lucht en de geest) een centrale rol spelen.

Snel overzicht: Deze Wicca-Boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste basisgids voor beginnende heksenWiccapedia: Deze moderne gids geeft inzicht in de geheimen van de Wicca-wereld en biedt beginnende heksen een stevige basis om nieuw geluk te vinden. De Wiccafilosofie ziet de wereld door een magische lens en moedigt iedereen aan om bij te dragen aan een betere wereld. Van het schrijven van spreuken tot het mixen van je eigen drankjes, dit boek begeleidt je stap voor stap. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurmagieThe Green Witch: In dit boek leert Arin Murphy-Hiscock je de magie in jezelf te ontdekken met behulp van de natuur om je heen. Boordevol praktische recepten voor kruidenpreparaten, drankjes en oliën. Dit is meer dan een gids; het is een viering van de band tussen hekserij en de natuurlijke wereld. >> Check laagste prijs
Handigste compacte keuzeHeksenzakboekje: Dit compacte boekje van Astrid Carvel uit 2020 is ideaal voor onderweg. Het biedt eenvoudige en begrijpelijke inzichten in de kracht van witte magie om je geluk in het leven te vergroten. Ontdek de geheimen van hedendaagse Wicca-hekserij en leer de krachten van de natuur in je voordeel te gebruiken. >> Check laagste prijs

Wiccapedia: Gids voor moderne witte magie – de Wikipedia van hekserij

Auteur Shawn Robbins stelt zich in deze moderne gids tot doel de geheimen van de Wicca-wereld prijs te geven en geeft beginnende heksen een goede basis voor het vinden van nieuw geluk. De Wiccafilosofie ziet de wereld door een magische lens: ieder mens heeft het in zich de wereld een betere plek te maken. Het is belangrijk dat je al het leven op aarde respecteert. Leer spreuken schrijven en je eigen drankjes mixen in de magnetron. Maak gebruik van magische kristallen en het pentagram, roep heksen en andere gidsen op en vraag om hulp.

The Green Witch – de heks als natuurkenner

De hele titel van het boek van Arin Murphy-Hiscock is The Green Witch: Your Complete Guide to the Natural Magic of Herbs, Flowers, Essential Oils, and More. Leer de wereld om je heen te gebruiken om de magie in jezelf meester te maken. Dit boek staat vol praktische recepten voor het maken van kruidenpasta’s, drankjes en oliën, die je helen en helpen ontspannen. In haar kern is de groene heks een natuur- en kruidkundige, een wijze vrouw die in staat is te genezen.

Heksenzakboekje: symbolen, rituelen en bezweringen – Nederlands Wicca pocketboek

Dit boekje van Astrid Carvel komt uit 2020 en is lekker klein en compact. Het leert je op heel eenvoudige en begrijpelijke wijze de kracht van witte (goede) magie te benutten om je geluk in het leven te verbeteren. Dit pocketboekje licht een tipje van de sluier over de geheimen van de hedendaagse Wicca-hekserij. Ontdek hoe je de krachten van de natuur in je voordeel kunt gebruiken.

Groene magie: de verborgen krachten van het plantenrijk – alles over kruiden- en plantenkennis

Scott Cunningham (1956 – 1993) was een Amerikaans schrijver, die verschillende boeken over Wicca en alternatieve religie heeft uitgegeven. In dit boekje over Groene magie leer je over de magische kwaliteiten van ruim vierhonderd(!) planten. Het omvat ook alledaagse producten, die je bij elke supermarkt kunt aantreffen: uien, sla, rijst, basilicum, knoflook en dille. Je leert bovendien een woordje Latijn, want bij elke plant en elk kruid staat de Latijnse naam gegeven.

De weg van de heks: Magisch en intuïtief leven – leer op je gevoel te vertrouwen

Lunadea is één van de bekendste Nederlandse heksen. In dit boekje uit 2020 neemt ze je mee op een ontdekkingstocht langs je eigen gevoel en intuïtie. In ieder mens zit magie besloten, het is alleen een kwestie van jezelf ervoor open durven stellen. Hekserij is in feite niet veel meer dan één worden met de natuur en met je eigen kern. Lunadea vertelt over haar eigen ervaring en laat zien hoe deze levenswijze je hele bestaan kan verrijken.

Heks – een cultureler beschouwing van spiritualiteit in de westerse cultuur

Susan Smit (geboren in 1974) laat zien hoe de belangstelling in Nederland en de rest van Europa voor natuurreligies herleeft. Hekserij is nu populairder dan ooit tevoren. Susan Smit studeerde Culturele Studies aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) en is gespecialiseerd in de Nederlandse Taal- en Letterkunde. In dit boek brengt ze haar inzichten over hekserij en natuurfilosofie aan het licht, op een prettige en openhartige manier. Ze is daarbij niet vies van zelfspot.

Magus: leer & Ritueel – de geschiedenis van de Europese hekserij

Benjamin Adamah brengt de geheimen van de Europese hekserij aan het licht en laat zien hoe de natuurstromingen zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. Dit boek verdiept zich dus eigenlijk in hekserij voor de opkomst van de Wicca-stroming halverwege de 20e eeuw. Dit boek is heel toegankelijk geschreven voor beginnende Wicca-enthousiastelingen.

Moon Spells – de rol van de maan in magie

Het bekende medium Diane Ahlquist brengt in het boek Moon Spells: how to use the phases of the moon to get what you want aan het licht wat de geheime krachten van de maan zijn. Ze laat de lezer zien hoe je de energie van de maan aan kunst spreken om jouw wensen in een realiteit om te zetten, bijvoorbeeld door je liefdesleven te verbeteren, of je carrière een boost te geven.

Handboek energetische basiskennis: hoe energie voor jou werkt – leer de energie in je lijf begrijpen

Auteur Wilka Zelders leert in dit boek uit 2016 hoe je de krachten die in je lichaam aan het werk zijn kunt begrijpen en hoe je je ware potentie bloot kunt leggen. Dit boek duikt diep in op de anatomie van de mens, gezien door een energetische lens. Het chakrasysteem komt uitvoerig aan bod, evenals de yin-yang krachten. Leer hoe je jezelf en anderen kunt genezen.