Wat zijn de beste spirituele boeken die je gelezen moet hebben? In dit overzicht vind je de beste aanraders van spirituele schrijvers. Lees verder om inspirerende spirituele boeken te vinden voor jezelf of als cadeautips…

Wat voor spirituele boeken hebben we in deze lijst gezet?

In onderstaande lijsten hebben we zowel de beste klassieke spirituele boeken aller tijden als recente uitgaven neergezet. Dat zijn bijvoorbeeld boeken die meededen in de verkiezing ‘beste spirituele boek van het jaar 2020, 2019 of eerder.’

Daarnaast vind je hier zowel non-fictie-boeken over spirituele ontwikkeling, evenals spirituele romans over zingeving. De thema’s van de boeken zijn bijvoorbeeld: engelen, intuïtie, doel in het leven, visualisatie, bewustwording, ontwaking, non-dualiteit, vertrouwen in God en veel meer…

We beginnen met de top 10 beste spirituele boeken ooit

1. Alan Watts

Alan Watts kan prachtig vertellen over Oosterse religies en filosofieën. Ga je naar hem luisteren en de transcripten van zijn toespraken lezen, dan weet je niet alleen alles over de Oosterse stromingen, maar raak je ook regelrecht betoverd.

2. Osho

Hoewel Osho zijn naam heeft moeten wijzigen omdat er kwalijke associaties hingen aan zijn vorige naam – Bhagwan – worden zijn methodieken nog altijd wereldwijd onderwezen. Waarom? Omdat ze zo praktisch zijn. Zie het als extreem toegepaste spiritualiteit.

3. Wayne Dyer

Wayne Dyer was zeer geliefd onder alle lagen van de Amerikaanse samenleving. Wayne Dyer is echter ook voor ons nuchtere Nederlanders sterk aanbevolen. Hij schreef bijzondere new age-boeken zónder God te vergeten – terwijl andere new age-schrijvers God steevast vervingen met ‘universum’ – en daar is hij wereldwijd om gewaardeerd.

4. Neale Donald Walsch – Converstations With God

Dit boek is met recht een klassieker. Je voelt gewoon de liefde van de auteur – die duidelijk geraakt is door God en ons nu zijn prachtige inzichten geeft.

5. A Course in Miracles

Wat als je de bijbel neemt, naar de figuurlijke betekenissen op zoek gaat en weigert om er dogma bij te halen? Dan krijg je prachtig new age-materiaal dat wij ‘A Course in Miracles’ noemen.

6. Gary Zukav

Wees gewaarschuwd: Gary Zukav schrijft over hardcore spiritualiteit. Er zit heel veel kracht in zijn boeken. Uiteraard veel te extreem voor het nuchtere Nederland, maar dat zegt meer over ons… Een terechte aanrader.

7. Eckhart Tolle

Behoeft geen commentaar. Eckhart Tolle heeft het simpelweg gesnopen.

8. Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz is wereldwijd een van de meest geliefde spirituele auteurs. De Vier Inzichten bevat het Tolteekse recept om een gelukkig en vrij mens te worden.

9. The Alchemist by Paulo Coelho

Een prachtig spiritueel verhaal dat je gelezen moet hebben.

10. Siddhartha door Herman Hesse

Dit bekende verhaal speelt zich af ten tijde van de Boeddha. Het boek heeft wereldwijd veel invloed gehad – en verdient dus een plek in deze top 10.

Top 10 nieuwe spirituele boeken van de laatste jaren

1. Jeff Foster

Jeff Foster is jong maar staat op plek 1. Hij schrijft gedichten over non-dualiteit die echt binnen komen. En het bijzondere is: op de een of andere manier zijn zijn gedichten in het Nederlands mooier dan in het Engels. Zorg dat je de Nederlandse versie binnenhaalt.

2. Gregg Braden

Waarom staat Gregg Braden zo hoog in deze lijst? Omdat hij de kern van spiritualiteit vat, maar wel op een heel duidelijke, heldere manier. Hij durft over gebed te praten en dat doet hij heel open en zonder zichzelf in te houden omdat ‘gebed raar en religieus zou zijn’.

3. De Vierde Dimensie

Een spannend verhaal dat gebruik maakt van de onzichtbare wereld om ons heen. Durf jij verder te kijken dan de vijf zintuigen?

4. Gabrielle Bernstein

Deze dame lijkt op het buurmeisje om de hoek en dat maakt haar zo toegankelijk. Ze heeft nogal harde marketingtactieken gebruikt om geld te verdienen aan haar bekendheid, maar dat maakt de inhoud van haar boeken niet minder goed. Aanrader.

5. Esther Hicks

Deze vrouw neemt het channelen heel letterlijk. Ze heeft daadwerkelijk een alter ego – Abraham Hicks – die ze channelt voor om de wijsheden van God op te vangen. Beter gezegd: de wijsheden van het universum – want dat woord gebruikt zij vaker dan het woordje God. Inhoudelijk zijn haar boeken essentieel: ze leert je om nu te doen alsof alles al goed is. Hierdoor komt er meer goedheid op je pad.

6. Mike Dooley

Mike Dooley kan heel inspirerend vertellen en haalt er ook veelvuldig wetenschappelijk inzicht bij. Hij gebruikt moeilijke terminologie, maar dan wel via een stap-voor-stap-constructies waardoor wij aan zijn lippen hingen.

7. David Hawkins

Het model van ‘The levels of consciousness’ is beroemd geworden, oftewel the map of consciousness. David Hawkins gaat hier in zijn boeken uitgebreid op in. Ook is hij bekend van het boek: “Power vs Force”.

8. Rupert Spira

Ben gefascineerd door non-dualiteit? Dan moet je sowieso de boeken van Rupert Spira ook lezen.

9. Mooji

Er zijn weinig mensen die zo warm zijn als Mooji. Als je zijn boeken leest, komt dit gevoel zeker over.

10. Joe Dispenza

Joe Dispenza – die zijn gebroken rug genas door middel van visualisatie en daardoor weer kon lopen – is de laatste jaren steeds populairder geworden – ook in Nederland. “Becoming Supernatural” is het favoriete spirituele boek geworden voor veel mensen.

Meer noemenswaardige auteurs

Mark Nepo, Pema Chordon, Thich Nhat Hanh, Byron Katie, Deepak Chopra, Rhonda Byrne, Caroline Myss, Kahlil Gibran, Rumi, Julia Cameron, Michael Singer, The Dalai Lama XIV.

Spirituele boeken gratis downloaden & de beste spirituele boekenwinkel

Kun je spirituele boeken ook gratis downloaden? Wanneer 70 jaar na sterfte van de auteur verstreken zijn, vervalt het auteursrecht, waardoor de boeken gratis worden. Je kunt je wel voorstellen dat er dus ieder jaar weer nieuwe gratis spirituele boeken bijkomen. Via Manybooks.net kun je deze boeken gratis downloaden als e-boek.

Echter, de meeste boeken moet je gewoon kopen. De beste spirituele boekwinkel blijft Bol.com omdat ze gewoon alle boeken hebben en lekker makkelijk opsturen. Bovendien kun je vaak wel een tweedehands variant vinden op hun website.

Bonustips: goede spirituele videocursussen

Naast bovenstaande boekentips kunnen we een aantal goede, vriendelijk geprijsde videocursussen rondom spirituele onderwerpen aanbevelen:

Op jouw geluk!