Wat zijn echt inspirerende boeken over het leven? In dit overzicht geven we je de meest interessante, leerzame, filosofische en inspirerende boeken over het leven. Lees verder…

De top 10 van beste boeken over het leven

Lees de leukste, grappigste, droevigste en meest realistische boeken over het leven. Leer van anderen en de aanpak die ze je geven om er in dit leven zelf iets van te maken.

Snel overzicht: Deze boeken over het leven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor zelfontwikkelingSteeds leuker: Jelle Hermus benadrukt in zijn boek hoe kleine veranderingen in je leven een groot effect kunnen hebben. Door het leven meer als een spel te zien en het serieuze gedoe achterwege te laten, ontstaat er een positieve kijk op de wereld. Wij zijn onder de indruk van zijn aanpak en raden dit boek zeker aan voor degenen die op zoek zijn naar een luchtiger leven. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor mindset en groeiMaster Your Mindset: Michael Pilarczyk beschrijft in twaalf stappen hoe je zowel zakelijke successen kunt behalen als spirituele groei kunt ervaren. Wij geloven dat het ontwikkelen van een bewustzijn en het loslaten van belemmerende gedachten cruciaal is voor persoonlijke groei. Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn of haar mindset wil veranderen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor humor en realiteitZolang er leven is: Hendrik Groen geeft met zijn scherpe pen en zelfspot een kijkje in het leven binnen een verzorgingstehuis. Wij waarderen de combinatie van humor en ontroering in zijn verhalen en raden dit boek aan voor iedereen die op zoek is naar een verfrissend perspectief op de laatste jaren van het leven. >> Check laagste prijs

Steeds leuker van Jelle Hermus

Kan het leven nog leuker? Volgens de schrijver van dit boek – en zijn website en cursussen die aangeboden worden – is het antwoord op deze vraag een volmondig “ja”. Je hoeft het roer niet ineens om te gooien, maar kunt met kleine wijzigingen in je leven al een heel ander effect bereiken. Wanneer iets minder moeite kost, krijg je vanzelf makkelijker een lach op je gezicht, dus waarom kiezen we dan toch zo vaak voor de moeilijke weg? Zie het leven iets meer als een spel en laat altijd dat serieuze gedoe nou eens achterwege. Je zult vanzelf merken dat je je beter voelt.

Master Your Mindset van Michael Pilarczyk

In twaalf stappen naar een leven zoals je dat echt zou willen, dat klinkt goed. Vanuit eigen ervaringen beschrijft Michael hoe je successen kunt behalen op zakelijk gebied en toch ook voor spirituele groei kunt zorgen. Door je bewustzijn de ontwikkelen, ga je als vanzelf je eigen pad volgen, maar eerst even die gedachten die vast geroest zijn los weken en elimineren. De juiste mindset – los van belemmerende gedachten – brengt je meer dan je nu kunt vermoeden.

Zolang er leven is van Hendrik Groen

Na het dagboek “Pogingen iets van het leven te maken” lees je nu verder in “Zolang er leven is”. Wat maakt het leven nog interessant zodra je in een verzorgingstehuis terecht gekomen bent? Hendrik Groen (een pseudoniem) deelt het reilen en zeilen van binnen het verzorgingstehuis en niemand ontkomt aan zijn scherpe pen. Zijn laatste jaren in dit tehuis worden op grappige en ontroerende wijze belicht. Een beetje zelfspot ontbreekt overigens ook niet in dit verhaal en dat maakt – hoe zwaar het leven soms kan zijn als het einde nadert – de boel een stuk luchtiger.

Leven met wind mee van Jelle Hermus

Minder drama en ellende? Kunnen we dat als Nederlanders wel? Het is ons zowat met de paplepel ingegoten om overal een issue van te maken. We zoeken het ook graag op, want dan hebben we iets te vertellen of te klagen. Pas dan zijn we belangrijk… Toch kan het je goed gaan bevallen om de ellende wat minder op te zoeken. Als je alleen maar narigheid opzuigt, is dat ook wat in je hoofd blijft rondspoken. Dus proberen we het 180 graden anders te doen met behulp van Jelle’s boek. Gun jezelf wat meer luchtigheid en vrolijkheid. Leer hoe het ook kan en ervaar het leven met wat meer wind in de zeilen.

Miracle Morning; 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 08:00 uur, van Hal Elrod

Heb je moeite te geloven in wonderen? Lees dan dit boek van Hal Elrod. Zijn ervaringen – en hoe hij alle ellende naast zich neer heeft gelegd en het tegendeel ten opzichte van experts heeft bewezen – waren de aanleiding voor dit boek. Laat niemand je wijsmaken dat je iets niet kunt en breng zelf die veranderingen aan die je nodig hebt om een geslaagd leven te leiden. Want zeg nou zelf: Bepaal jij wanneer je leven geslaagd is, of doet de maatschappij dat? Neem 30 dagen de tijd om voor het ontbijt (of in ieder geval 08:00 uur) op praktische wijze aan de slag te gaan met je eigen gewoontes en geluk.

Happy Lifehacks 365 van Kelly Weekers

Dit vervolg op Happy Life geeft je concrete tools om wat in het vorige boek stond uit te kunnen voeren. Er zijn 100 verschillende oefeningen met betrekking tot diverse aspecten in het leven. Soms heb je maar een boek nodig om verschil in je leven te maken en met deze handige en boeiend geschreven tekst leer je je eigen gedachten om te buigen en zelf een positieve draai aan je leven te geven.

Ademloos van Kim Moelands

Het debuut van Kim betreft het overlijden van haar man, het verdriet dat hiermee gepaard gaat en de ziekte die er aan ten grondslag lag (die zijzelf ook heeft). Desalniettemin is dit geen triest verhaal, want Kim laat zien dat het hebben van humor en levenslust
allesbepalend zijn in het leven, of je nu gezond bent of niet.

Schipbreuk in het paradijs van Wilbert van Haneghem

Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat Wilbert met zijn vriendin in 2014 meemaakte. Wat een ontspannen vakantie had moeten zijn, veranderde in een dramatische toestand, toen een bootreis geheel verkeerd afliep. De dood recht in de ogen kijken, geeft vaak een andere kijk op het leven. Lees alle details die Wilbert beschrijft en voel de wanhoop en het oneerlijke van bepaalde momenten. Spannender en levensechter dan dit zal het niet worden.

Dit gun ik iedereen van Jos Arts

Neem deel aan de innerlijke ontdekkingsreis van deze schrijver, wanneer hij alles thuis achter hem laat en naar het zuiden van Frankrijk vertrekt. Het is een avontuur met een wijze levensles, die hem uiteindelijk weer naar huis brengt..

Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Remco Meijer

Kun jij je nog een leven zonder (veel) spullen voorstellen? Of ben je geïnteresseerd in minimalisme en wil je wel eens lezen en zien hoe je ouders of grootouders met materialistische zaken omgingen? Dit boek deelt foto’s, observaties en anekdotes met jou als lezer. Je kunt je sommige delen die beschreven worden bijna niet meer voorstellen. Toch denken we nog steeds dat we het nu in materialistisch opzicht beter hebben. Hoe denk jij hier over na het lezen van dit boek?