Top 10 boeken over zingeving

Ben je op zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen dan kunnen boeken over zingeving daarbij helpen. In dit lijstje vind je de beste boeken over dit onderwerp en laten je de kern en essentie zien van zingeving. Laat je inspireren door deze prachtige boeken en streef naar betekenis, doel en het nut van het leven.

Snel overzicht: Deze boeken over zingeving raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor spirituele groeiDe kracht van het nu (Eckhart Tolle): Dit boek wordt algemeen erkend als een van de meest impactvolle en verhelderende spirituele teksten van deze tijd. Het presenteert een gedetailleerde handleiding voor spiritueel ontwaken en leven in het heden, weg van de afleidingen van het verleden en de toekomst. Een echte aanrader volgens ons als je spirituele groei nastreeft. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor het omgaan met tegenslagenZorg, zingeving en waardigheid (Pieter Grimbergen): Het gaat over het omgaan met levensuitdagingen en het vinden van betekenis in tegenspoed. De auteur neemt je mee door thema’s als moed, levenskracht en liefde. Wij vinden het een bijzonder waardevol boek, met veel bruikbare inzichten voor degenen die met persoonlijke uitdagingen worden geconfronteerd. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor het loslaten van perfectionismePrima is perfect (Astrid Davidzon): Dit boek is een must voor iedereen die worstelt met perfectionisme. De auteur, zelf een ex-perfectionist, presenteert een 5-stappenplan om het perfectionisme los te laten. Volgens ons is dit een buitengewoon behulpzaam boek dat lezers helpt om hun neiging tot perfectionisme te overwinnen en een meer evenwichtige kijk op prestaties en succes te krijgen. >> Check laagste prijs

De volledige top 10:

1. De kracht van het nu (Eckhart Tolle)

Heb je het over Eckhart Tolle dan heb je het over een van de beste spirituele leraren van dit moment. Dit boek, De kracht van het nu, is een wereldwijde best-seller en mag absoluut niet ontbreken in je boekenkast. Dit is typisch zo’n boek die heel praktisch is ingesteld en waar je ontzettend veel waardevolle informatie uit kunt halen. Eckhart Tolle geeft met dit boek een mystieke boodschap mee die je bevrijdt van constant denken. Heerlijk verhelderend boek.

2. Zorg, zingeving en waardigheid (Pieter Grimbergen)

Dit is typisch een boek waar iedereen baat bij kan hebben. Iedereen krijgt in het leven te maken met tegenslagen. Auteur Pieter Grimbergen neemt je mee op zijn weg en laat in twaalf gesprekken thema’s passeren zoals zingeving, moed, levenskracht en liefde. Dit boek past heel goed in de tijd waarin we leven en je zult er veel belangrijke informatie uit kunnen halen. Een van mijn favorieten boeken over zingeving.

3. Prima is perfect (Astrid Davidzon)

Is het werk nooit af en heb je steeds de neiging om alles in je leven te willen controleren? Dan ben je zeer waarschijnlijk een perfectionist. Dat kan je zien als een goede eigenschap, maar vroeg of laat loop je tegen de lamp aan. Perfectionisten hebben namelijk veel last van stress, dwangmatig denken en faalangst. Auteur Astrid Davidzon is “ex-perfectionist” en beschrijft met dit boek een 5-stappenplan om jouw perfectionisme los te laten. Dit boek heeft mij erg geïntrigeerd en heb het meerdere malen doorgelezen. Zeer fascinerend lees materiaal.

4. Tijd voor je ziel (M. Leijssen)

Mia Leijssen is een psychotherapeut en hoogleraar psychologie. Ze laat met Tijd voor je ziel zien hoe je inzicht kunt krijgen waar het werkelijk toe doet in het leven. Het boek laat je leren hoe je depressies, rusteloosheid en angsten kunt vermijden. Je leert ook met dit boek hoe je inspiratie put uit je eigen bronnen en een bepaalde vorm van zingeving vormt dat past bij je leven. Is dat niet wat wij allemaal nastreven? Mia Leijssen speelt open kaart en legt de materie allemaal op een heel vlotte manier uit. Naar mijn mening een van de betere boeken op zingeving gebied.

5. Leven (Frank Tallis)

Ben je op zoek naar een optimaal leven? Een leven met zingeving? Overweeg eens het boek Leven van Frank Tallis op te pakken. Het laat een geschiedenis zien van psychotherapeutisch denken en is daarnaast een gids gericht op de praktijk. Mensen hebben het beter dan ooit, maar toch kampen mensen van deze tijd steeds meer met depressies, angsten en ongelukkig zijn. Daar is wat aan te doen en dit boek legt dat op een hele duidelijk manier stap voor stap uit. Wil je verandering in je leven brengen op een positieve manier lees dit boek. Kan niet missen.

6. Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s (Nienke Wijnants)

Je bent midden twintig en je moet van alles. Je moet presteren op werk, een leuke relatie hebben en carrière maken. Het lijkt of je alles goed voor elkaar hebt, maar toch ontbreekt er iets. Wat wil je nu eigenlijk echt met je leven doen? In dit boek van Nienke Wijnants legt ze uit hoe keuzestress ontstaat en waarom zingevingsvragen opeens de kop opsteken. Bovenal inspireert Nienke Wijnants je om weerstand te geven aan de sociale druk. Dit boek is vooral erg geschikt voor millennials en laat je een leven leiden zoals jij dat wilt.

7. Zingeving als spel (Andre Droogers)

Dit nieuwe boek van antropoloog Andre Droogers gaat over de macht van religie. En vooral over de macht die religie uitoefent op hun aanhangers. De spiritualiteit van tegenwoordig maakt zingeving weer open en toegankelijk. Je mag een eigen serieuze visie vormen en dat kan voor gebeuren in een maatschappij met minder sociale controle. Het zingevingsspel kan weer maximaal worden gespeeld. Andre Droogers weet dit boek alles behalve droog te verwoorden en is verfrissend en heel toegankelijk. Voor mensen met zingevingsvragen is dit een absolute must-have.

8. De zin van het bestaan (Viktor E. Frankl)

Dit is een klassieker waarin Viktor E. Frankl zijn ervaringen beschrijft in het concentratiekamp. Hij verloor daar zijn geliefde vrouw en familie. Daarnaast legt hij uit wat logotherapie is. Ondanks dat Frankl ontzettend veel narigheid heeft meegemaakt in zijn leven, blijft hij opvallend positief en optimistisch. De zin van het bestaan is erg boeiend geschreven en een heel mooi menselijk vormgegeven boek.

9. Het eindige leven (Annemarie van der Meer)

Auteur Annemarie van der Meer stelde voor dit boek allerlei verschillende soorten levensvragen aan 25 bekende Nederlanders en Vlamingen. Er komen onderwerpen aanbod zoals zingeving, kanker, depressies, rouw en het idee van oud worden. Grote namen zoals Midas Dekkers, Alexander Pechtold, Urbanus en Tijs van den Brink komen aan het woord. Ik vind dit boek heel interessant en je leest vooral boeiende verhalen over zingeving en andere belangrijke levensvragen.

10. Wat ik zeker weet (Oprah Winfrey)

Om dit lijstje af te sluiten een boek van icoon Oprah Winfrey. Het boek laat je lezen over kansen ontdekken in de dingen die misgaan in je leven en daar kracht uitputten. Je vindt in Wat ik zeker weet allerlei handige wijsheden en inzichten te gebruiken voor elke dag. Oprah Winfrey heeft in Amerika haar populaire tv show en vermaakt ermee ruim 25 miljoen kijkers over de hele wereld. Dit boek is mooi geschreven en waar veel zingeving uit te halen valt.