Wat zijn de beste esoterische romans/boeken? Op deze pagina vind je onze aanraders op het gebied van esoterie en spiritualiteit. Lees verder en vind jouw nieuwe favoriete esoterie-boeken om te lezen.

De betekenis van esoterishe boeken

Esoterie gaat over alles dat met het bovennatuurlijke te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan reiki, orakels en astrologie. Met andere woorden: spiritualiteit. Laten we eens kijken naar een aantal goede esoterische boeken die zeker de moeite waard zijn.

Snel overzicht: Deze spirituele boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor energetische kennisHandboek energetische basiskennis: Als je je ooit hebt afgevraagd wat energetisch werk precies inhoudt en hoe het functioneert, is dit boek een uitstekend startpunt. We waarderen de duidelijke en gedetailleerde uitleg die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste over het lotToeval bestaat niet boek: Dit boek duikt diep in het concept dat “er is geen toeval”. Het nodigt de lezer uit om dieper te denken over alledaagse gebeurtenissen en de mogelijke betekenis daarachter. We vinden het een intrigerende kijk op synchroniciteit en lot. >> Check laagste prijs
Beste reflectie op ontwakenGids voor spiritueel ontwaken: Hoewel de titel suggereert dat spiritueel ontwaken mogelijk is, erkent het boek dat volledige spirituele ontwakening onmogelijk is. Desalniettemin waardeerden we de inzichten en benadering van het boek bij het verkennen van dit onderwerp. >> Check laagste prijs

Beste esoterisch boeken

Vergroot je bewustzijn en vind het ware geluk met onze top 10 beste esoterisch boeken.

1 Handboek energetische basiskennis

Energetisch werk… Wat is dat nou precies en hoe werkt het? Dit boek is een ideaal startpunt.

2 Toeval bestaat niet boek

Ze zeggen wel eens: “Dat was geen toeval.” Die uitspraak is wellicht wel dieper dan we zouden denken…

3 Gids voor spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken kan natuurlijk niet. Dit boek is zich daar bewust van en doet een mooie poging.

4 Een cursus in wonderen (Ankh Hermes)

Dit is een klassieker die de bijbel eindelijk in een figuurlijke interpretatie zet.

5 Stilzitten als een kikker + cd – Eline Snel

Eline Snel bewijst dat meditatie en mindfulness ook heel effectief kan zijn voor kinderen. Het boek met verhaaltjes en oefeningen wordt geleverd met een cd. Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

6 Tao, als water – Alan Watts

Watts bracht het oosterse taoïsme vorige eeuw als medicijn voor typisch moderne kwalen naar het westen. Zijn vertolking van de Chinese wijsheid is nog steeds zeer populair.

7 Become what you are – Alan Watts

Net als in Tao, als water leert Watts de westerse mens de lessen die uit het taoïsme geleerd kunnen worden. Door te worden wie je bent bereik je een harmonieus leven.

8 Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle

De schrijver van De kracht van het nu (ook een aanrader) laat in dit boek zien hoe de mensheid kan veranderen van egoïstische eenlingen naar een harmonieuze samenleving die waarlijk gelukkig is.

9 De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Heamin Sunim

De monnik Sunim leert ons vanuit zijn boeddhistische levenswijze hoe we rustpunten kunnen creëren in ons drukke bestaan.

10 Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

Hoogsensitiviteit werd lange tijd als zwakte gezien, een verbeterpunt waar je aan moest werken. Bont laat met praktische oefeningen zien hoe je jouw hoogsensitiviteit juist in kunt zetten als kracht.

11 Ikigai – Héctor Garcia en Francesc Miralles

Ikigai betekent reden van bestaan en er wordt aangenomen dat dit leidt tot een lang, gezond en gelukkig leven. In dit boek wordt onderzocht wat de ikagai van de bewoners van Okinawa is, een eiland waar mensen gemiddeld ouder dan honderd jaar worden in goede gezondheid.

12 Mindfulness – Thich Nhat Hanh

Door aandachtig te leven zul je een gelukkiger mens worden. In dit boek staan oefeningen waarmee je kunt leren bewuster te leven waardoor je geen last meer zult hebben van angsten, boosheid en spanningen.

13 Vraag je gidsen – Sonia Choquette

Choquette beschrijft gidsen als een spirituele helpdesk. In dit boek leert zij jou hoe je in contact kunt komen met jouw gidsen zodat zij je kunnen begeleiden op weg naar het ware geluk.

14 The Essential Rumi Revised – Coleman Barks

De vertaling van deze spirituele poëzie uit de 13e eeuw door Barks is zeer toegankelijk voor een groot publiek. Deze versie bevat meer dan 80 mythische verzen die nooit eerder zijn vertaald en uitgegeven.