Wat zijn de beste boeken over de kracht van ademen? Wij hebben de beste aanraders op een rijtje gezet. Lees verder voor de top 10 boeken over ademhaling.

De top 10 boeken over ademhaling en de rol die het in je leven kan spelen

Moet je nadenken over ademhalen? Je doet het toch al zonder enige moeite sinds je geboorte? Met onderstaande boeken leer je over ademhaling in het algemeen en technieken die je lichaam positief kunnen beïnvloeden.

Snel overzicht: Deze boeken over ademhaling raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste holistische aanpakRollende spiegel, de: Dit boek biedt niet alleen inzicht in ademhaling, maar ook in massage, voeding en een natuurlijke levenswijze. Wij waarderen de seizoensgebonden oefeningen die eenvoudig en duidelijk zijn beschreven en geïllustreerd, om rust en beweging in balans te brengen. >> Check laagste prijs
Beste voor dagelijkse routineAnkertjes 315 – Ayurvedische ochtendwandeling: Wij zijn onder de indruk van hoe dit boek de relatie tussen aandacht, adem, energie en beweging verkent. Het biedt waardevolle inzichten in het activeren van energiepunten in je lichaam via ochtendwandelingen voor dagelijkse voordelen. >> Check laagste prijs
Beste diepgaande gidsHarmonie in het ademen: Dit boek duikt diep in de betekenis van ademhaling en de impact ervan op lichaam, ziel en geest. We vinden dit een uitstekend basisboek, zowel voor beginners die hun ademhaling willen verbeteren als voor gevorderden en hulpverleners. >> Check laagste prijs

1. Ayurvedische ochtendwandeling van Klaas-Jan van Velzen

Wanneer je wilt leren over de relatie tussen aandacht, adem, energie en beweging, lees je dit boek over ochtendwandelingen met Ayurvedische insteek. Het gaat ook in op de energiepunten in je lichaam, die je door middel van de ochtendwandeling kunt activeren om er de rest van de dag profijt van te hebben.

2. De rollende spiegel van Da Fong

Dit boek gaat niet alleen in op ademhaling, maar ook massage, voeding en een natuurlijke levenswijze worden behandeld. Oefeningen helpen je in elk seizoen om rust en beweging in balans te brengen. De oefeningen zijn niet gecompliceerd en duidelijk beschreven en geïllustreerd.

3. Harmonie in het ademen van Heinz Grill

Lees over de ademhaling en de diepere betekenis ervan. Wat doet je adem met lichaam, ziel en geest? Pas de techniek van de vrije ademschool toe om het leven te ervaren zoals het is. Je kunt dit basisboek als beginner als leidraad voor betere ademhaling gebruiken, maar ook als gevorderde of hulpverlener.

4. Adem is bewustzijn van Peter Diderich

Thich Nhat Hanh is een boeddhist, geleerde en uitzonderlijk goed verteller, die je met behulp van ademoefeningen mee terug naar jezelf brengt. Het meditatieve karakter van de oefeningen helpt je bij het concentreren en het ontwikkelen van je eigen, innerlijke wijsheid.

5. Energie in balans van Josepha Strous

Josepha helpt je met dit praktische werkboek op weg naar balans. Je doet yogaoefeningen en massages die je bewustwording bevorderen. Je gaat niet alleen bewuster leven, maar door de overige facetten die besproken worden, kom je in een bepaald evenwicht terecht dat op de rest van je leven een positief effect zal hebben.

6. Ademen wij vanzelf? van Balfoort

Alles wat je meemaakt in je leven kan een nadelig effect hebben op hoe je ademt. Je ademt dus nog wel, maar niet meer zoals de natuur eigenlijk voor ogen had. Ontspannen ademen – en dat ziet er fysiek anders uit en voelt ook anders – leer je in de beschreven ademinstructies. Klachten waarvan je niet wist dat ze verband hielden met je ademhaling, kunnen zo worden verminderd of verholpen.

7. Adem in, adem uit van Dominique Antiglio

Alles gaat tegenwoordig snel en dat maakt het soms moeilijk om te ontspannen. Dit boek zal voor herkenning zorgen, maar je ook assisteren door een combinatie van oefeningen, waarvan ademhaling er een is. Het doel is: onmiddellijke fysieke relaxatie voor niet alleen lichaam, maar ook je geest.

8. De adem; bron van ontspanning en vitaliteit van Regine Herbig

De achtergronden van het lichaam en ademen die door Regine Herbig beschreven worden, leiden tot kennis over je het functioneren van jouzelf. De oefeningen zijn er vervolgens om je ademhaling en levenskracht te optimaliseren. Er is veel afwisseling in de uitvoering van de oefeningen, waardoor je bij de een ontspant en van de ander juist energie krijgt. Dit boek helpt je bij stress en klachten door spanningen.

9. Kinderbuik van Judith Deckers-Kocken

Laat je kind leren over hoe het gezond wordt en blijft. De vier pijlers zijn: aandacht, eten, ademen en bewegen en alle vier zijn ze beïnvloedbaar. Yoga, meditatie en ademhaling wordt op deze manier voor je kind al van kleins af aan toegepast, waardoor het beter in balans is.

10. Sara en het geheim van vriendje Adem van Manja Litjens

Voor kinderen vanaf 5 jaar kan “Sara en het geheim van vriendje Adem” enorm van invloed zijn op slapen, ademen, met spanning omgaan, prikkels verwerken en angst verminderen. De praktische tips en oefeningen in dit boek vormen de basis voor een prettige ontwikkeling van je kind.

Manja Litjens is de enige adem-expert die niet onnodig ‘spiritueel’ doet. Ze doet niet ‘spiritueel’ en daarmee is ze juist spiritueel. Ze is de enige die haar werk daadwerkelijk kan structureren en de enige die geen tijd verspilt van haar publiek met lange verhalen en alinea’s. Manja vinden wij de enige die normaal en begrijpelijk praat en schrijft.

Gelukkig is ze ook nog eens de enige ademcoach met gewoon ‘ouderwets’ normale prijzen omdat ze niet is misleid door #moneymindset en #moneyfesteren. En misschien wel het belangrijkste: Manja is de enige die geen ‘download’ van het universum heeft ontvangen en het nu als gratis download in een gratis pdf van 12 pagina’s aanbiedt. Wij vinden Manja Litens enige met kwaliteit.