Top 10 dankbaarheidsdagboeken

De populariteit van dankbaarheidsdagboeken komt niet uit de lucht vallen. Het effect op jouw mindset middels het opschrijven van dankbare momenten is meermaals bewezen. Lig bij het wakker worden bijvoorbeeld eens stil bij het hebben van een bed en het kunnen ontwaken onder een warme douche.

Wil jij dankbaarder in het leven staan? Een dankbaarheidsdagboek brengt jou precies wat jij nodig hebt. Door op te schrijven hoe dankbaar je voor bepaalde dingen bent – hoe eenvoudig ook – programmeer jij je brein tot het ervaren van meer geluk.

Wij hebben voor jou in deze lijst de tien beste dankbaarheidsdagboeken samengebracht. 

Voor Positiviteit – Mark Verhees

We trappen deze top 10 dankbaarheidsdagboeken af met het meest gewilde exemplaar. Met dit dagboek van Voor Positiviteit kun je meer dan een jaar aan dankbaarheid sparen.

Het dankbaarheid dagboek is meer dan een dagboek. Naast de mogelijkheid om dagelijkse dankbaarheid vast te leggen, vind je er tal van tips en inspiratie om dat gevoel vast te houden. Maak gebruik van de inbegrepen checklist, citaten en 184 pagina’s vol dankbaarheid.

Pak dagelijks even een moment om drie dingen op te schrijven waar jij dankbaar voor bent. Geen enkel ander psychologisch onderwerp levert zulke goede resultaten bij het opschrijven ervan. Voor Positiviteit is zich hiervan bewust en biedt jou de kans om te werken aan dagelijks geluk.

Geluk zit in jezelf – Jacqueline Tak-Kriek

Een gelukkig en rijk leven begint met het ervaren van dankbaarheid. Die dankbaarheid zit al in je, het is een kwestie van vinden en koesteren. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Jacqueline Tak-Kriek helpt jou op weg naar een positieve mindset.

In ‘Geluk zit in jezelf’ begeleidt Jacqueline je dagelijks met de bewustwording van jouw dankbaarheid. Binnen no-time zie jij al progressie in jouw kijk op het leven. Zo stap jij positief uit je bed en kruip je er aan het eind van de dag met datzelfde gevoel weer in.

Vertellis Chapters – Vertellis

‘Vertellis Chapters’ is een ongelofelijk populair product als het gaat om reflecteren en dankbaarheid. Meerdere mensen refereren naar het dag-, notitie- en inspiratieboek als offline wapen tegen stress. Zie dit dankbaarheidsdagboek als middel om even te onttrekken aan het drukke leven dat je leidt.

Met het compact vormgegeven ‘Vertelllis Chapters’ sta jij stil bij wat de dag jou heeft gebracht. Bij dagelijks gebruik ben jij een kwartaal lang bezig met jouw bewustwording aangaande dankbaarheid.

Dankbaarheidsdagboek – Sanna Sporrong

Sanna Sporrong neemt je in haar dankbaarheidsdagboek mee naar een gelukkiger leven. De mythe heerst dat je pas dankbaarheid kunt voelen wanneer je gelukkig bent. Echter, in meerdere onderzoeken is bewezen dat je meer geluk ervaart door dankbaar te zijn.

De dankbare bewustwording verbetert jouw mindset in positieve zin. Met dit dankbaarheidsdagboek ga jij op zoek naar de controle over jouw eigen geluk. Al wat je hoeft te doen is een paar minuten per dag bewust reflecteren.

Naast beter slapen, meer geluk kennen en minder stress ervaren zul je verbaasd staan van nieuwe perspectieven. Aan een verfriste kijk op het leven zitten niets anders dan voordelen gebonden.

One Line a Day – Chronicle Books Staff

Ben jij op zoek naar een dagboek voor langere termijn, die jou helpt op de zoektocht naar geluk? Met ‘One Line a Day’ heb jij een eenvoudig, minimalistisch en effectief dagboek in handen.

Het concept is fantastisch: per pagina kun je jouw dankbaarheid voor die dag opschrijven. Iedere pagina biedt ruimte voor vijf jaren. Hierdoor kom je dus ieder jaar de dankbaarheid van voorgaande jaren tegen, maak je jouw groei inzichtelijk en herleef je vergeten herinneringen.

Dankboek – Ernst-Jan Pfauth

Het is heel menselijk om te streven naar meer en beter, zeker als je weet wat het oplevert. Deze drang kent echter een keerzijde; je vergeet dankbaar te zijn voor dat wat je wél hebt.

De échte sleutel tot geluk is dankbaarheid. In ‘Dankboek: dagboek voor een gelukkiger leven’ schrijf je dagelijks drie dingen op waarvoor jij dankbaar bent.

Meerdere studies en onderzoeken hebben bewezen dat het opschrijven een bepaalde bewustwording in werking zet. Die bewustwording zorgt ervoor dat jij socialer, bewuster en positiever in het leven staat dan ooit tevoren.

Het 6 minuten dagboek – Dominik Spenst

De titel van dit dankbaarheidsdagboek is veelzeggend. Door circa 6 minuten per dag bewust te reflecteren en geluk te waarderen, werk jij aan een betere mindset. Het boek nodigt je uit om het leven van een zonnigere kant te bekijken.

Naast de perfecte vragen op het juiste moment, bevat het dagboek talloze citaten van Oprah tot Agatha Christie. Een jaar lang, zes minuten per dag – je wordt er gegarandeerd gelukkiger van.

Calm the chaos – Nicola Ries Taggart

Voelt het voor jou wel eens alsof alles even teveel is? Het is heel menselijk om je overweldigd of overprikkeld te voelen. We leven in een krimpende wereld waarin alles steeds sneller verloopt, dit kan heel goed een benauwd en chaotisch gevoel geven.

‘Calm the chaos’ is het dagboek die jou verlossing zal brengen en zal helpen naar een rustiger leven. Het boek helpt je iets meer te leven van dag tot dag. Bewust reflecteren op vandaag, terwijl je kijkt naar wat morgen zal brengen. Vind balans in iedere dag, zodat je klaar bent voor de volgende.

Dankbaarheidsdagboek – Sanna Sporrong

Sanna Sporrong neemt je in haar dankbaarheidsdagboek mee naar een gelukkiger leven. De mythe heerst dat je pas dankbaarheid kunt voelen wanneer je gelukkig bent. Echter, in meerdere onderzoeken is bewezen dat je meer geluk ervaart door dankbaar te zijn.

De dankbare bewustwording verbetert jouw mindset in positieve zin. Met dit dankbaarheidsdagboek ga jij op zoek naar de controle over jouw eigen geluk. Al wat je hoeft te doen is een paar minuten per dag bewust reflecteren.

Start where you are – Meera Lee Patel

Door te beginnen op het punt waarop je je nu bevindt, kun je al grote voortgang boeken. Om een gevoel van dankbaarheid te bereiken, is het belangrijk om te zien wat je al hebt. ‘Start where you are’ helpt jou op weg en ontwaakt een zekere bewustwording. Middels verwerkingsvormen, waaronder schrijven en tekenen, spoort Meera Lee Patel je aan om na te denken over het leven. Welke keuzes hebben je gebracht tot waar je nu bent? Waar ben je dankbaar voor?