Wat zijn nou de beste boeken om eindelijk rust in je hoofd te krijgen en innerlijke rust te ontwikkelen? Wij laten je hier zien wat de 10 beste aanraders van Nederland zijn over dit belangrijke onderwerp. Lees verder…

1. Vlieg vrij – Iris Schlagwein

Je moet helemaal niks – en daarom verdient dit boek de #1 plek in onze landelijke top 10. Wat ‘moet’ je nou echt doen als je rust wilt? Het beste wat je hiertoe kunt doen, is jezelf zijn. In Vlieg Vrij is dat precies wat je leert van Iris Schlagwein. Zo leer je vanuit je hart en intuïtie te leven, wat jou ongelooflijk veel rust geeft.

Het is heel simpel waarom we dit boek als beste in de lijst hebben verkozen: het is een boek in simpele, zachte, warme taal. Er is daadwerkelijk een vriendin met ons aan het praten. Niet zomaar een vriendin, maar iemand die precies de juiste woorden weet te vinden – en alleen dat al gaf ons ongelooflijk veel rust in ons hoofd en lijf.

Het is geen je-moet-maaindfulness-eens-proberen-boek vol goedbedoelde adviezen. Het boek begint namelijk meteen met de belangrijkste les: het leven is gewoon vol zorgen, drukte, tegenslagen en pijn. We hoeven het niet te fixen. En daarin zit de rust die we allemaal verlangen. Vervolgens worden we meegenomen in de bijzondere belevenissen van de kundige auteur. Vlieg Vrij staat terecht op #1 in onze lijst.

2. Rust – Het geheim van een stiller hoofd – Saskia Chatillon

Wij zijn zelden zo’n simpel boek tegengekomen dat we zo eenvoudig en snel uitlazen. Dit boek bevat geen gedoe, geen psychologisering, geen moeilijke woorden, geen tweedehands wijsheden, geen irritante je-moet-eens-mindfulness-proberen-adviezen en geen betweterige houding van de auteur. We werden gewoon meegenomen in herkenning, empathie en de meest simpele doe-verzoekjes die er maar zijn. Kleine uitnodigingen om de rust eens te ontdekken. Een top-aanrader die we absoluut aanbevelen.

3. Tien geboden voor innerlijke rust – Lisette Thooft

4. Melancholie van de onrust – Joke Hermsen

5. Rust – Robert Bridgeman

6. Nooit meer te druk – Tony Crabbe

7. De grote vlucht inwaarts – Thijs Lijster

8. Stil de tijd – Joke Hermsen

9. Meer rust in je hoofd – Karin Bosveld

10. Vrijheid voor gevorderden – Paul Teule

Bonustip: Rusteloosheid – Ignaas Devisch

Veel leesplezier!