De top 10  met beste boeken over occultisme

Bovennatuurlijke krachten en onverklaarbare fenomenen staan centraal bij het fenomeen occultisme. De onderstaande lijst met boeken stelt je in staat om de diverse aspecten van occultisme te bestuderen en de rituelen die er van afstammen ten uitvoer te brengen in jouw dagelijks leven of tijdens speciale momenten of mijlpalen.

Snel overzicht: Deze boeken over occultisme raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest persoonlijke reis:Heks door Susan Smit: Deze meeslepende vertelling van Susan Smit ontrafelt het beeld van heksen zoals voorgesteld in kindersprookjes. Duik in een oude Europese natuurreligie en leer van Susans eigen ervaringen over het ontdekken van de heks in haarzelf. Dit boek zal je blik op magie, mineralen en kruiden ongetwijfeld verrijken. >> Check laagste prijs
Beste inzicht in het leven van een heks:De weg van de heks door Lunadea: Voor wie zich aangetrokken voelt tot een magisch en intuïtief leven, biedt dit boek een openhartige blik. Geschreven door Lunadea, een van de meest gerenommeerde traditionele heksen in Nederland, laat het je zien hoe het is om als een heks te leven in de moderne maatschappij. >> Check laagste prijs
Beste klassieker in occultisme:Kybalion Hermetic Philosophy door Three Initiates: Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de hermetische filosofie, deze klassieker over occultisme heeft de tand des tijds doorstaan. De aantrekkelijke uitgave met een leren kaft en gouden details maakt dit boek niet alleen een leesplezier maar ook een collectors item. >> Check laagste prijs

Heks; een magische reis door de westerse spiritualiteit, door Susan Smit

Als kind heb je bij het woord ‘heks’ een heel ander beeld door de sprookjes die je voorgelezen werken. Susan Smit steekt hier in dit boek voor volwassenen een stokje voor. Ontdek een oude Europese natuurreligie en lees over Susans eigen ervaringen met het ontdekken van de heks in zichzelf. Zaken als magie, mineralen en kruiden kunnen ook jouw leven verrijken. Wie weet laat jij je na dit boek gelezen te hebben te zijner tijd ook wel inwijden als heks.

De weg van de heks; magisch en intuïtief leven, door Lunadea

Spreekt magisch en intuïtief leven jou aan? Dan kan Lunadea – een van de meest bekende traditionele heksen in Nederland – je dichter bij jezelf brengen. Het boek laat je kennismaken met de natuur en spiritualiteit. Je leert wat het inhoudt om als een heks te leven. Wie in de huidige maatschappij een flinke dosis bezieling mist, kan met behulp van ‘De weg van de heks’ leren met welke rituelen en een beetje magie jouw leven weer fijn en gelukkig wordt.

The Kybalion; Hermetic Philosophy, door Three Initiates

Dit Engelstalige boek is een van de meest populaire boeken over occultisme van deze eeuw. De oorspronkelijke druk is niet zo fraai als deze, want bij de herdruk kun je kiezen voor een speciale versie van ‘The Kybalion’ met een leren kaft bedrukt met gouden letters, waarbij de randen van de bladzijden met goud afgewerkt zijn. Deze klassieker houdt mensen al jaren in de ban van wie eigenlijk voor de inhoud gezorgd heeft. Esoterische psychologie voert de boventoon.

De Celestijnse belofte; een spiritueel avontuur, door James Redfield

Net als het eerste boek in deze top tien lijst, is ook ‘De Celestijnse Belofte’ een absolute bestseller. Diep in het regenwoud van Peru is een oud manuscript verstopt dat de mensheid vele wijsheden kan brengen. In het boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar dit manuscript, zodat de kennis met iedereen gedeeld kan worden en niet alleen maar beschikbaar is voor rijken of machtige personen. Gaandeweg leer je in ‘De Celestijnse Belofte’ ook veel over jezelf.

Heksenzakboekje; symbolen, rituelen en bezweringen, door Astrid Carvel

Wie als moderne heks door het leven wil gaan, kan veel nuttige informatie in dit ‘Heksenzakboekje’ vinden. Het gaat niet alleen in op de geschiedenis van de hekserij, maar leert je ook hoe je zelf witte magie kunt toepassen. Van het herhalen van bepaalde spreuken om voor een gezond en liefdevol leven te zorgen tot het kennen van de elementen van wicca; met behulp van Astric Carvel kun je je krachten en kwaliteiten als heks verkennen en verder uitbreiden.

De kristallengids 2; met beschrijving van meer dan 200 kristallen, door Judy Hall

In deel een van deze gids tref je andere kristallen aan dan in deel twee. Er staan zelfs stenen in die pasgeleden ontdekt zijn (Groenlandse stenen). De kristallen zijn voorzien van prachtige illustraties, uitgebreide beschrijvingen en ook hun geneeskrachtige effect wordt met je gedeeld. Wie met kristallen wil leren werken – voor zichzelf of om een ander met behulp van stenen te ondersteunen in zijn of haar proces – heeft aan de kristallengids een goed boek met alle benodigde basisinformatie.

A History of Magic, Witchcraft and the Occult, door DK

Alle facetten van de magie, de hekserij en het occultisme komen in dit Engelstalige boek aan bod, zoals bijvoorbeeld het sjamanisme, het aanbidden van dieren en wicca. Waar ‘A History of Magic, Witchcraft and the Occult’ vooral goed in is, is het objectief uiteenzetten van alle mogelijkheden binnen het occultisme. Het gaat ook in op het feit dat veel mensen er bang voor zijn en waarom dat zo is. Iedereen die in het bovennatuurlijke gelooft en dit uit wil dragen, kan dit boek goed gebruiken.

Het occulte; van alchemie tot wicca: een chronologisch overzicht, door John Michael Greer

John Michael Greer focust zich in dit boek vooral op de geschiedenis van het occultisme. Waar en met wie is het ooit begonnen? Wat hebben de Tempeliers eigenlijk met occultisme te maken? En hoe ziet occultisme er tegenwoordig uit? Het zijn allemaal vragen die uitgebreid en in chronologische volgorde beantwoord worden in ‘Het occulte; van alchemie tot wicca’. Vooral de illustratieve toevoegingen aan de teksten zijn de moeite waard. De beginnende geïnteresseerde die meer achtergrondinformatie over het occultisme wil weten, kan met dit boek prima uit de voeten.

Groene magie; de verborgen krachten van het plantenrijk, door Scott Cunningham

Wist je dat planten niet alleen mooi, maar ook functioneel kunnen zijn als je de eigenschappen onder de loep neemt? Velen hebben magische eigenschappen en als je zelf enkelen van deze planten in huis wilt halen, hoef je echt niet naar een speciaalzaak. ‘Groene magie’ legt haarfijn uit om welke planten – het zijn er iets meer dan vierhonderd stuks – het gaat en welke krachten ze hebben. Denk maar eens aan knoflook, basilicum en andere kruiden die je op het balkon of in je tuin hebt. Zeker weten dat je na het lezen van deze praktische gids weer even naar het tuincentrum wilt om je collectie uit te breiden. Ervaar daarna welke heilzame krachten groenten, fruit, kruiden en noten hebben.

The Secret; het geheim van voorspoed en geluk, door Rhonda Byrne

Deze Nederlandse vertaling van ‘The Secret’ is al lang een bestseller als het om de boeken van deze schrijfster gaat. Er is zelfs een film over gemaakt en er zijn al twee vervolgboeken uit (The Magic en The Power). Het geheim – dat de kern van het verhaal vormt – gaat over het grootste mysterie van het universum en het houdt in dat al je wensen binnen handbereik liggen. Sommige van de namen die het geheim toegepast hebben, kennen we nu nog steeds, zoals Galileo, Beethoven en Einstein.