Wat zijn goede mindfulness-boeken en -werkboeken voor een gelukkig leven? Op deze pagina vind je onze beste aanraders, zowel in hardcover als pdf. Lees verder…

Een overzicht van de tien beste mindfulness-boeken

We hebben een overzicht gemaakt van de tien beste mindfulness-boeken. In dit overzicht kijken we verder dan puur mindfulness, doordat we er ook boeken bij hebben gezet die meer aspecten hierover betrekken.

In deze boekenlijst wordt mindfulness dus steeds vanuit een andere invalshoek belicht. Soms in het kader van mindset, soms in het kader van pure mindfulness, soms in het kader van nuchter leven, soms in het kader van HSP en weer andere boeken behandelen mindfulness in het kader van minimalistisch en eenvoudig leven.

1. Stilte – Thich Nhat Hahn

De boeddhistische monnik Thich Nhat Hahn gaat in Stilte in op het belang van luisteren naar de stilte. Hij leert je de rust in jezelf te vinden en zo een rijker en volwaardiger leven te leiden.

2. Leven met wind mee – Jelle Hermus

In deze bestseller beschrijft Jelle Hermus hoe je je leven voorgoed kunt veranderen aan de hand van een aantal simpele gewoontes. Laat alle drama los en geniet van de rust in je hoofd.

3. Zenles in een wereld vol lawaai – Charly Lownoise

Happy hardcore producent Charly Lownoise ging een aantal jaren geleden op zoek naar een manier om rust te vinden in zijn drukke leven vol shows, lange dagen en onregelmatigheid. In dit boek vertelt hij hoe hij zen werd en zijn spirituele kant ontdekte.

4. You are a badass – Jen Sincero

Adviezen om je #lifegoals waar te maken. Ook mindfulness speelt daar een rol in.

5. Het vollehoofdenboek – Linde Kraijenhoff

Hoe creëer je stilte in je hoofd? Dat zocht Linde Kraijenhoff voor ons uit. Het bijzondere van dit boek is dat het geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.

6. Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta-Hart

Hooggevoeligheid is een aandoening waar nog niet veel over bekend is. In dit boek gaat Susan Marletta-Hart in op wat hooggevoeligheid nu eigenlijk is en hoe je hier mee om kunt gaan. Ze doet dit onder andere aan de hand van verhalen van ervaringsdeskundigen.

7. Good vibes, good life – Vex King

De perfecte gids voor een mooier en zinvoller leven.

8. Holistik handboek – Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser

Het holisme staat in het teken van het idee dat alles in de wereld met elkaar verbonden is. Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser nemen je mee in hun persoonlijke verhalen, waardoor je meer inzicht krijgt in wat een holistische leefstijl nu eigenlijk inhoudt.

9. Eenvoudiger leven – Mark Verhees

10 gelukzones in jezelf.

10. Master your mindset – Michael Pilarczyk

Hoewel dit boek zeker kleine mindfulness-meditaties bevat, is het geen pure mindfulness. Leer hoe je jouw zelfontwikkeling in gang kunt zetten door jezelf belangrijke vragen te stellen. Waarom doe je wat je doet? Wat houdt je tegen om te doen wat je wilt doen? Waarom doe je dingen die je niet wilt doen? Het nadenken over en beantwoorden van deze vragen zal je volgens Michael Pilarczyk helpen in alle aspecten van je leven, thuis en op het werk. Daarom hoort dit boek zeker thuis in de lijst van beste mindfulness-boeken.

Bonustip: goede videocursus over mindfulness

Naast bovenstaande mindfulness-boeken raden we ook deze vriendelijk geprijsde video- en e-mailcursus aan over mindfulness. Hiermee kun je met een coulante prijs een volledige 8-weekse mindfulness-ervaring krijgen.

Op jouw geluk!