Zoek je mooie, spannende Christelijke romans? In deze lijst vind je de beste Christelijke fictie-boeken of waargebeurde verhalen. Lees verder…

Ontdek onze top tien van beste christelijke romans

In onze top tien van beste christelijke romans vind jij de mooiste, leukste en interessantste boeken om heerlijk bij weg te dromen.

1. Aan zijn voeten – Tessa Afshar

Dit bijzondere boek is geschreven door de Iraanse Tessa Afshar. Hoewel ze opgroeide als moslima, bekeerde ze zich later in haar leven tot het christendom. Deze reis heeft haar romans geïnspireerd, met prachtige boeken tot resultaat. Aan zijn voeten mag dan ook zeker niet ontbreken in onze top tien van beste christelijke romans.

2. Kerst op Carnton – Tamera Alexander

Het liefdesverhaal van een gewonde soldaat en een eenzame weduwe.

3. De kaalvreter – Machteld Siegmann

Dit boek heeft alles wat je verwacht van een goede roman: een origineel verhaal, aantrekkelijke stijl en boeiende personages. Het is dan ook moeilijk te geloven dat dit de debuutroman is van Machteld Siegmann.

4. Koorden van liefde – Marianne Grandia

Koorden van liefde volgt de wanhopige Eva, die alles achter zich laat behalve haar vertrouwen in haar geloof.

5. Jacoba, dochter van Holland – Simone van der Vlugt

Deze historische roman van Simone van der Vlugt heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de NS Publieksprijs. En dat is ook niet zo gek. Ook met dit boek weet de gerenommeerde schrijfster ons mee te nemen in een prachtig verhaal vol spanning, liefde en verdriet.

6. Op dit moment – Karen Kingsbury

Op dit moment vertelt het verhaal van Wendell Quinn, die de lessen uit de Bijbel toepast om de school waar hij werkt als rector te redden van de afgrond. Dit boek is een verzameling van spannende plot twists, interessante literaire personages en een prachtige christelijke boodschap.

7. De heer uit het zuiden – Kristen Heitzmann

Dit vervolg op de bestseller Het land van de gouden rivieren is een echte page turner.

8. In wonderland – Lynn Austin

Lynn Austin is welbekend om haar fantastische historische, christelijke romans. Ook met In wonderland laat ze weer zien dat haar boeken bovenaan jouw to-do lijst moeten staan.

9. De vroedvrouw van Venetië – Roberta Rich

Als je op zoek bent naar een christelijke roman vol spanning, verdriet en passie, is dit het boek voor jou. De vroedvrouw van Venetië gaat over Hannah Levi, die met haar geheime kraamtechniek talloze baby’s redt. Dit brengt haar achter keer op keer in de problemen, wat tot enge avonturen leidt.

10. Het schooltje van Auschwitz – Mario Escobar

Het waargebeurde verhaal van de vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken.