Wat zijn de beste boeken over rouwen en het proces van rouwverwerking? Bevelen we de bekende boeken over dit onderwerp aan, zoals ‘Van Harte Gecondoleerd’, ‘Rouw na een jaar’ of ‘Ze Zeggen Dat Het Overgaat’? Lees verder voor de beste rouwliteratuur…


Snel overzicht: Deze boeken over rouw & rouwverwerking raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Diepste emotionele impactAnne – Hans Faber: Het hartverscheurende verhaal van Hans Faber over het verlies van zijn dochter Anne Faber. Het is een ontroerend boek dat diep raakt en biedt een persoonlijk perspectief op een tragische gebeurtenis die veel mensen heeft geraakt. Wij vinden dat dit boek absoluut gelezen moet worden door iedereen die de impact van rouw en verdriet wil begrijpen. >> Check laagste prijs
Wetenschappelijk perspectiefEindeloos bewustzijn – Pim van Lommel: Dit boek biedt een wetenschappelijke visie op bijna-dood ervaringen, wat het een unieke blik geeft in het domein van leven en dood. We waarderen de objectieve en goed onderbouwde benadering van het onderwerp, waardoor het voor velen een eye-opener zal zijn. >> Check laagste prijs
Beste gids voor rouwverwerkingVingerafdruk van verdriet – Manu Keirse: Na het verliezen van een geliefde kan dit boek als een baken van troost en kracht dienen. We vinden het bijzonder hoe het boek handvatten biedt voor rouwverwerking en hoe je de draad van het leven weer kunt oppakken. Het is een boek dat je kunt blijven raadplegen in tijden van verdriet. >> Check laagste prijs

Vind hier de beste boeken over rouw en rouwverwerking

Voor iedereen die meer wilt weten over het verwerken van een groot verlies, is deze lijst van de beste boeken over rouw en rouwverwerking een goede plek om te beginnen.

1. Anne – Hans Faber

We beginnen deze lijst met een boek dat iedereen ooit een keer gelezen zou moeten hebben. Het verhaal van Hans Faber, die in september 2017 op gruwelijke wijze zijn dochter Anne Faber verloor. Ze werd op veel te jonge leeftijd vermoord door een tbs’er op proefverlof en in dit boek vertelt haar familie hoe zij deze periode hebben ervaren. Het hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over rouw en rouwverwerking.

2. Eindeloos bewustzijn – Pim van Lommel

Een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring.

3. Vingerafdruk van verdriet – Manu Keirse

Vingerafdruk van verdriet is een boek over het leven na het verliezen van een geliefde. Dit is een boek dat je telkens opnieuw op kunt pakken, om er troost uit te halen en kracht te vinden om weer verder te gaan.

4. Je mag mij altijd bellen – Karin Kuiper

1001 dagen van rouw.

5. Dan neem je toch gewoon een nieuwe – Antoinnette Scheulderman

Bij rouwverwerking denk je vaak aan het proces dat je doorloopt na het verliezen van een persoon die dicht bij je stond. Het is echter ook belangrijk om te rouwen om overleden huisdieren. Dan neem je toch gewoon een nieuwe is een verzameling van anekdotes van bekende baasjes, advies van deskundigen en manieren om je voor te bereiden op het naderende verdriet.

6. Als je wereld instort – Pema Chodron

Adviezen voor moeilijke tijden.

7. Helpen bij verlies en verdriet – Manu Keirse

Een gids voor het gezin en de hulpverlener.

8. Van harte gecondoleerd – Ameline Ansu

Ameline Ansu heeft een diepgaand boek geschreven over rouwervaringen van jonge mensen die een of beide ouders zijn verloren. Hoe gingen zij om met het feit dat ze er opeens alleen voor stonden?

9. Je kunt het maar één keer doen – Barbara van Beukering

Een persoonlijke zoektocht naar sterven, het grootste taboe in ons leven.

10. Wat gebeurt er als je dood gaat? – Hans Stolp

Hoewel de meeste boeken in deze lijst bespreken hoe je met het verlies van een dierbare om kunt gaan, heeft Wat gebeurt er als je dood gaat een andere invalshoek. Hans Stolp vertelt namelijk in detail over de spirituele reis die je geest aflegt nadat je lichaam je is ontvallen. Een bijzonder boek met een bijzondere boodschap.