Wat zijn de beste zwangerschapsboeken? In dit overzicht vind je onze beste aanraders qua boeken over zwanger worden en het zwangerschap. Misschien ben je voor het eerst zwanger en is alles nieuw voor je. Hier vind je in ieder geval de beste tips qua invulboeken en hulpboeken voor zwangerschap. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over zwangerschap raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor diepgang12 maanden zwanger – Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk: Dit boek biedt een zeer persoonlijk verslag van de zwangerschapstest tot de derde levensmaand van je baby. Hierbij blijft geen enkel onderwerp onbesproken. Wij vinden dit boek vooral waardevol vanwege de openheid en diepgang van de auteurs. >> Check laagste prijs
Beste visuele representatieHet wonder van de zwangerschap – D. Boulard: Voor degenen die de zwangerschap visueel willen begrijpen, is dit boek een absolute aanrader. Met adembenemende kleurenfoto’s geeft het de volledige zwangerschap weer, van bevruchting tot geboorte. Wij zijn onder de indruk van de prachtige fotografie en de inzichtelijke weergave van de zwangerschap. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor betrouwbaarheidDe grote geboortegids – Mariël Croon en Joris van der Post: Als aanstaande moeder wil je betrouwbare informatie. Dit boek, geschreven door een gynaecoloog en een verloskundige, wordt beschouwd als het nieuwe standaardwerk over zwangerschap en de periode daarna. We waarderen de accurate en deskundige informatie die in dit boek wordt geboden. >> Check laagste prijs

De 10 beste boeken over zwangerschap

Wie voor het eerst zwanger is, staat aan het begin van een onzekere periode waarin het lichaam op een nog niet eerder ervaren wijze verandert. Het is fijn om op zo’n moment ervaringen van andere vrouwen te kunnen lezen of een antwoord op prangende vragen te krijgen van experts. Speciaal voor de vaders in spe hebben we ook een paar boeken opgenomen in onze top 10 die de zwangerschap vanuit het mannelijke perspectief benaderen.

1. 12 maanden zwanger – Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk

Het boek 12 maanden zwanger vertelt over de periode van de zwangerschapstest tot aan de derde levensmaand van je baby. Het is een zeer persoonlijk boek waarbij de auteurs geen onderwerp onbesproken laten.

2. Het wonder van de zwangerschap – D. Boulard

Wie op zoek is naar een boek dat het verloop van de zwangerschap visueel weergeeft, moet zeker dit boek aanschaffen. Met prachtige kleurenfoto’s wordt de zwangerschap van de bevruchting tot aan de geboorte in beelden weergegeven.

3. De grote geboortegids – Mariël Croon en Joris van der Post

De grote geboortegids wordt door kenners het nieuwe standaardwerk over zwangerschap en de periode daarna genoemd. Doordat dit boek is geschreven door een gynaecoloog en een verloskundige kun je er als aanstaande moeder op vertrouwen dat de informatie in dit boek accuraat is.

4. Mama worden – Bernard Spitz en Sofie Vanherpe

Mama worden is een boek van Vlaamse bodem dat uitleg geeft bij de meest voorkomende vragen omtrent de zwangerschap. Het streven van de schrijvers is het vergroten van het zelfvertrouwen van de zwangere vrouw. Ondanks dat het boek inhoudelijk misschien een enkele keer afwijkt van het Nederlandse protocol, is het een zeer fijn boek om tijdens de zwangerschap te lezen.

5. De geboorte van een moeder – Daphne Deckers

Daphne Deckers schrijft in De geboorte van een moeder open en eerlijk over alle kanten van de zwangerschap. Ze was ook één van de eerste auteurs die de lichamelijk veranderingen die je als vrouw meemaakt tijdens de zwangerschap durfde te benoemen.

6. Zwangerschap voor dummies – Joanne Stone

Dit boek uit de dummies-serie beschrijft op een begrijpelijke manier alle facetten van de zwangerschap. Met de weekkalender kun je als aanstaande moeder precies bijhouden welke veranderingen er plaatsvinden en hoe je kindje zich ontwikkelt. Zwangerschap voor dummies is vanwege de praktische opzet ook geschikt voor vaders in spe.

7. Oei ik groei! De 9 maanden challenge – F. Plooij

Ben je op zoek naar een vrolijk boek met humor? Dan is dit boek uit de Oei ik groei! -serie echt iets voor jou. Het boek geeft op een luchtige wijze antwoord op vragen rondom de zwangerschap. Oei ik groei! De 9 maanden challenge is ook een leuk boek voor aanstaande vaders.

8. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – Kluun

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Is echt een boek voor vaders in spe. Kluun weet als man zijnde precies welke vragen er bij mannen spelen en geeft in dit boek een heldere en humoristische kijk op de zwangerschap. Het boek is overigens ook leuk en leerzaam voor (zwangere) vrouwen.

9. Babymanagement voor mannen – Henk Hanssen

Het boek Babymanagement voor mannen behoort tot een van de beste boeken van Nederland over dit onderwerp – goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. In verfrissende no-nonsense taal geeft vaderschapsexpert Henk Hanssen antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders zich stellen. 

10. Ik word mama – Vivian Weigert

Vivian Weigert vertelt in Ik word mama hoe je de zwangerschap stressvrij door kunt komen. De zwangerschap wordt per maand besproken. Het boek stopt echter niet bij de bevalling, ook de ontwikkeling van je baby tot in de 10e maand wordt uitgebreid besproken.