Wat zijn de beste boeken over de quarterlife crisis? Veel twintigers en dertigers krijgen hiermee te maken, dus het kan erg zinvol zijn om er een inspirerend boek over te lezen dat jou verder helpt. Lees verder voor de beste aanraders…

Snel overzicht: Deze Quarterlife Crisis Boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste Nederlandse perspectiefMillennial Mysterie – Jasper Scholten: Dit boek is perfect voor de serieuze Nederlander. Jasper Scholten benadert de emotionele kant van de Quarterlife Crisis op een nuchtere wijze, wat wij zeer waarderen. >> Check laagste prijs
Beste humoristische benaderingF*ck the quarterlife crisis – Femke Kamps: Femke Kamps duikt op een humoristische manier in de uitdagingen van twintigers. Als praktische gids helpt dit boek jongvolwassenen bij het omgaan met zaken zoals succes en liefde. Wij vinden het een geweldige manier om met je quarterlife crisis om te gaan en het ware geluk te vinden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor zelfontdekkingThe Quarter Life Breakthrough – Adam Smiley Poswolsky: Dit boek stelt de belangrijke vraag: wat wil je echt in het leven? Het leidt je naar het vinden van een betekenisvol pad, waardoor je je plannen in actie kunt omzetten. We vinden het inspirerend hoe het jongvolwassenen helpt hun ware doel te ontdekken. >> Check laagste prijs

Beste quarterlife crisis boeken

Veel mensen tussen de 20 en 30 jaar kampen met een quarterlife crisis. De druk van alle mogelijkheden en verwachtingen van de toekomst kan zo hoog oplopen dat ze niet weten welke richting ze op moeten gaan. Gelukkig is het fenomeen inmiddels goed onderzocht en zijn er boeken waarmee je de crisis te lijf kunt gaan. Met onze top 6 van beste quarterlife crisis boeken over en voor jongvolwassenen laat je de twijfel achter je en werk je gericht aan een gelukkige toekomst.

1 Millenial Mysterie – Jasper Scholten

Dit boek staat verdiend op de eerste plek van onze aanrader-lijst, want het is perfect geschreven voor de serieuze Nederlander. Jasper Scholten weet zoiets emotioneels als de Quarterlife Crisis op ongelooflijk nuchtere wijze te benoemen en te behandelen. Erg toegankelijk en dat waarderen we heel erg van Jasper.

2 F*ck the quarterlife crisis – Femke Kamps

Subtitel: Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt. Een boek dat op humoristische wijze ingaat op de problemen van iedere twintiger. Het vormt een praktische gids waarin je als jongvolwassene leert omgaan met zaken zoals succes en de liefde. Zo overwin je jouw quarterlife crisis en vind je het ware geluk.

3 The Quarter Life Breakthrough – Adam Smiley Poswolsky

Subtitel: Invent your own path, find meaningful work, and build a life that matters. Dit boek draait om de vraag wat je nou echt wilt in het leven en toont je vervolgens hoe je jouw plannen om kunt zetten in actie.

4 Adulting – Kelly Williams Brown

Subtitel: How to become a grown-up in 535 easy(ish) steps. Niemand leert je hoe je volwassen moet worden, op een bepaalde leeftijd wordt je het gewoon geacht te zijn. Veel twintigers hebben hier moeite mee. Dit boek vormt een praktische gids op weg naar volwassenheid. Niet alleen waardevol voor mensen in een quarterlife crisis, maar voor alle jongvolwassenen.

5 Quarterlife Challenge – Mariette Schouten

Subtitel: In 20 dagen weten wat je wilt. Niet weten wat je wilt vormt de basis voor veel stress en het uitblijven van geluk. Schouten daagt je uit om in een periode van 20 dagen een plan te maken waarmee je de toekomst met een opgeheven hoofd tegemoet kunt treden.

6 Dertigersdilemma – Nienke Wijnants

Subtitel: De belangrijkste loopbaan- en levensvragen van twintigers en dertigers. Wijnants deed onderzoek naar het dertigersdilemma en doet in dit boek verschillende vragen uit de doeken waar mensen met een quarterlife crisis mee worstelen.

7 Quarter Life Poetry – Samantha Jayne

Heb je genoeg van alle theorie en oefeningen die je uit je quarterlife crisis moeten halen? Dan kun je ook even ontspannen met deze herkenbare gedichten die jongvolwassenen een spiegel voorhouden. Na het lezen kan je weer met een positief gevoel je eigen crisis trotseren.