Zoek je een goed boek om te stoppen met roken? In dit boeken-overzicht vind je de beste boeken waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om te stoppen met roken. Zal je in deze lijst de bekende titels aantreffen, zoals de holistische aanpak van De Opluchting of de methode van Allen Carr? Lees verder…

Beste boeken over stoppen met roken

Wil je stoppen met roken? Ben je al eens gestopt, maar wil je nu voorgoed afscheid nemen van deze ongezonde gewoonte? Een boek kan je ondersteunen in jouw zoektocht naar een rookvrij leven. We hebben een top 10 van de beste boeken over stoppen met roken voor jou samengesteld.

1 Stoppen met roken: de Allen Carr-methode – Allen Carr

De Allen Carr-methode is nog steeds de populairste manier om van het roken af te komen. Het is een boek met een positieve insteek dat stoppen met roken voor iedereen gemakkelijk maakt.

2 Stoppen met roken voor vrouwen: snel, voorgoed en zonder aan te komen – Allen Carr

In dit boek wordt de Allen Carr-methode specifiek voor vrouwen uiteengezet. Een plezierig boek voor vrouwen die van het roken af willen.

3 De opluchting: in een dag van het roken af! – Jan Geurtz

Een boek dat ingaat op de psychologische aspecten van de verslaving aan nicotine waardoor je op korte termijn van het roken af zal komen. En dat zorgt voor opluchting.

4 Stoppen doe je zo – Marcel van Mosselveld

Stoppen doe je zo verschaft je theoretische inzicht in de reden waarom je rookt, hoe je verslaafd kunt raken aan nicotine en hoe je de verslaving overwint. Dit boek is geïnspireerd op de succesvolle methode van Allen Carr.

5 Nederland stopt! met roken – Pauline Dekker

Deze methode om te stoppen met roken is wetenschappelijk onderbouwd. Naast het boek is er ook een kalender beschikbaar.

6 Mindful stoppen met roken – Luc Rombaut

Door met aandacht te gaan roken zal de stap om te stoppen met roken nog makkelijker gezet kunnen worden. Een methode op basis van mindfulness, oftewel aandachtstraining.

7 De sport van het stoppen met roken – A. de Raadt

Stap voor stap stoppen met roken aan de hand van de Moos-methode: zonder ontwenningsverschijnselen, chagrijn en gewichtstoename.

8 Rookvrij – Kristina Ivings

Leer in 3 stappen hoe je kinderlijk eenvoudig voorgoed van het roken afkomt. Een simpel stappenplan waarin de schrijfster het beste uit verschillende methodes combineert.

9 Succesvol stoppen met roken – C. Put

In tegenstelling tot veel andere boeken ligt de nadruk in dit boek niet op het moeten stoppen met roken. Het biedt je daarentegen inzicht waarom het een verstandige keuze is en hoe je het aan kunt pakken wanneer je ervoor kiest te stoppen.

10 Stoppen met roken voor dummies – D. Brizer

Dit boek uit de dummies-serie is uitermate praktisch van opzet.