Welke boeken kun je het beste cadeau geven – aan mannen of aan vrouwen? Hier vind je onze beste cadeau-tips voor als je een boek cadeau wilt geven. Lees verder…

Cadeautips: bekijk de beste boeken om aan zowel mannen als vrouwen cadeau te geven

Wanneer je iemand kent, weet je waar zijn of haar passie ligt, waarin iemand geïnteresseerd is of wat iemand nog graag wil ontdekken. Onderstaande lijst met boeken is vanuit dat perspectief samengesteld, zodat je aan elke persoon een geschikt boek cadeau kunt geven.

Voor je persoonlijke ontwikkeling – Master Your Mindset van Michael Pilarczyk

“Leef je mooiste leven” is de ondertitel van dit boek en hoe vaak hoor je iemand wel niet mopperen over wat er in het leven allemaal mis is, dat je denkt: “Doe er dan wat aan!”. De auteur gaat op verschillende aspecten in die bijdragen aan een andere, positieve mindset. Hiervoor is eerst bewustwording nodig, want pas daarna kun je echt aan de slag om er een leuker leven voor jezelf van te maken.

Voor de vleesliefhebber – Smokey Goodness van Jord Althuizen

Prachtige foto’s, veelzijdige recepten en de techniek van het barbecueën; je vindt het allemaal in dit boek. Ook mensen die geen vlees eten, zullen in dit boek voldoende informatie vinden om vegetarische of veganistische gerechten op de BBQ te bereiden. Dat komt vooral door de uitleg over BBQ smaken, maar ook het aparte hoofdstuk over alles dat geen vlees bevat. Je kunt zelfs sandwiches, hapjes en toetjes op de BBQ klaarmaken en zo kun je – voor elke maaltijd van de dag – de BBQ lekker op temperatuur houden.

Voor wie het niet spannend genoeg kan – Pelgrim van Terry Hayes

Houd jij van een boek dat je maar niet weg kunt leggen? Zo’n boek waar je op vrijdagavond aan het begin van het weekend mee start en dat je in een ruk uitleest voordat je op maandag weer naar je werk gaat? Dan is Pelgrim een aanrader. Verschillende, vreselijke gebeurtenissen op een aantal plekken op de wereld lijken geen verband met elkaar te hebben, maar is dat wel zo? Je komt er via dit zenuwslopend spannend boek vanzelf achter. Eens kijken of je je nagels bij het lezen van dit verhaal nog met rust kunt laten.

Voor wie op zoek is naar levenslessen – Houden van dingen die niet perfect zijn van Haemin Sunim

Ieder mens is uniek en niemand is perfect, maar waarom verwacht je dan wel van een ander dat het zich altijd maar aanpast aan jouw verwachtingen en idealen? Het wordt tijd eens naar jezelf te kijken en je strenge aanpak te laten vieren. Het gaat namelijk niet alleen om liever en vriendelijker te zijn voor een ander, het gaat vooral om jou. Wanneer je oordeelt en negatief denkt over wat er buiten je afspeelt, komen die gedachten nog steeds uit jezelf. En daarmee ben jij dus ook diegene die er last van heeft en op zijn minst net zo streng of negatief over jezelf denkt. De positiviteit van dit boek kan je een positief duwtje in de rug geven.

Voor wie om vakantiebestemmingen verlegen zit – Ultimate Travelist van Lonely Planet

Lonely Planet ken je al van de reisgidsen die je per land of streek kunt lezen, maar dit boek is anders van opzet. Het geeft je 500 locaties – van landen tot bezienswaardigheden – die je het liefst allemaal op je bucket list zou willen zetten. Weet je nog niet waar je volgende vakantie naartoe gaat? Dit boek zorgt voor voldoende ideeën, nu alleen nog je spaarrekening aanvullen.

Voor wie op intermittent fasting wil overstappen – What IF? Van Sylvia Holtslag

Energie uit je voedsel halen (en vet verbranden) via een stappenplan van vier weken, inclusief ingrediënten en recepten waarmee je jezelf een nieuwe en gezonde leefstijl kunt aanleren, dat vind je in dit boek over intermittent fasting (of periodiek vasten in het Nederlands).

Met een sportvrouw in de hoofdrol – Lieke van Lieke Martens en Vincent de Vries

Hoe je van sportvrouwen die iets bereikt hebben en wil je het unieke verhaal van Lieke Martens lezen? Dan vertelt dit boek je over de knappe weg die deze voetbalster afgelegd heeft tot waar ze nu gekomen is. Niet alleen een intrigerend verhaal, maar ook prachtige foto’s en bijzondere interviews.

Voor een creatieve uitlaatklep – Animal Friends of Pica Pau van Yan Schenkel

Dit Engelstalige boek leert je te ontspannen door te gaan haken. Volg de gedetailleerde instructies en maak alle 20 ontwerpen voor je neefjes of nichtjes, schenk ze aan een goed doel of begin een eigen collectie met dieren. Ga even helemaal uit je hoofd en focus je op de kleuren en vormen die uit je eigen handen ontstaan.

Voor wie van de natuur houdt – Het verborgen leven van bomen van Peter Wohlleben

Laat deze auteur/boswachter je iets vertellen over wat je nog nooit over het bos hebt geweten. Je voelt de passie en liefde in alles wat beschreven wordt. Was je even vergeten wat de natuur allemaal voor je doet? Je raakt vanzelf weer enthousiast met dit boek.

Voor de papa’s en de mama’s – Lampje van Annet Schaap

Gebruik Lampje om voor te lezen aan je kinderen voordat ze gaan slapen. Het verhaal is zo fantasierijk en boeiend, dat het ook voor jou leuk is om voor te lezen. Neem weer even dat momentje tussen al het thuiswerken, boodschappen doen en sporten door. Dit zijn de momenten en verhalen die jij en je kinderen zich later zullen herinneren. Heb je kinderen met leeftijden die wat verder uit elkaar liggen? Het boek is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, dus je kunt de oudste zelfs erbij vragen en samen van het verhaal genieten. Als het hoofdstuk af is kan het weer naar het eigen bed.