Welkom bij de top 10 beste boeken over burn-out. Wat zijn nou goede, inzichtelijke en inspirerende boeken over dit onderwerp? Hoe kun je een burn-out stoppen – of er in ieder geval mee leren omgaan? Wij stelden een lijst samen met de beste boeken over burn-out. Lees verder…

Een overzicht van de 10 beste boeken over burn-out

Als je meer wilt leren over wat een burn-out nu precies is en hoe je hiermee om kunt gaan, is deze lijst van de beste boeken over burn-out en stress misschien iets voor jou.

1. Uit je burn-out – Carien Karsten

Carien Karsten heeft een programma opgesteld dat je binnen 30 dagen helpt je burn-out te overwinnen. Haar stappenplan heeft al talloze mensen geholpen en verdient dus ook een plekje op de lijst van beste boeken over burn-out en stress.

2. Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven – Eva Hamming

In ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. Aangevuld door bevestiging van medische professionals, biedt dit boek de beste handvatten en herkenningspunten voor mensen met een burn-out.

3. Handboek coachen bij stress en burn-out – Annita Rogier

Dit handboek is bedoeld voor coaches die mensen willen helpen een burn-out te overwinnen. Dankzij de heldere en overzichtelijke uitleg van Annita Rogier, heb je in één klap alle handvatten die je nodig hebt om snel vooruitgang te boeken.

Momenteel zijn we trouwens ook het nieuwste boek van Annita Rogier aan het behandelen, dat in juni 2020 is uitgekomen: Van Uitgeblust Naar Energiek.

4. Jong burn-out – Nienke Thurlings

In de afgelopen jaren is het aantal jonge mensen met een burn-out flink gestegen. Nienke Thurlings is ervaringsdeskundige en coacht nu mensen in het verbeteren van hun mentale gezondheid.

5. Leven zonder stress – Patrick Kicken

Een nuchtere gids voor geluk.

6. Anders pak je toch gewoon een goed boek? Kims burnout-dagboek

Voor iedereen die kampt met een burn-out of die een geliefde, collega of goede vriend met een burn-out beter wil leren begrijpen.

7. Enjoy your life, f*ck the stress – Willem Schouten

In dit boek probeert Willem Schouten een einde te maken aan het idee dat stress een teken van zwakte is. Sterker nog, mensen met stress zijn vaak juist de personen die altijd klaar staan om nog meer werk te doen. Maar dat kan op den duur een zeer negatieve invloed hebben op je mentale gesteldheid. Daarom bevat dit boek tips en adviezen voor het verminderen van stress in je leven.

8. Gefeliciteerd met je burn-out – Marina Schriek

Chronische stress, depressie of burn-out? Dit boek is de oplossing!

9. Gek op stress – Suzan Kuijsten en Carolien Hamming

Dit boek bespreekt op luchtige en humoristische wijze waarom stress niet altijd negatief is en hoe je voorkomt dat het eindigt in een burn-out.

De auteurs zijn opinieleiders in hun expertisegebied – stress – waardoor ze geregeld in de media verschijnen om specifiek over stress te praten. Ook schrijft Suzan Kuijsten er columns over in de WENDY. Haar boeken over stress zijn erg goed ontvangen in tijdschriften, websites en andere media – in het bijzonder: Gek Op Stress.

10. Burn-out en depressie overwinnen – Klaus Bernhardt

Ontdek hoe depressieve stemmingen werkelijk ontstaan en hoe je ze op de juiste manier kunt aanpakken.

Bonus-tip 1 voor mensen met burn-out: Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Hoe kom je van je burn-out af? Door gewoon wat leuker, prettiger en lichter te communiceren. NLP is daar een briljante tool voor. In dit NLP Doe-Boek kun je met 139 kleine experimentjes ervaren wat het effect van NLP is op je gemoedstoestand, waaronder een gemoedstoestand van opgebrand zijn. Hierdoor neem je zelf de touwtjes in handen en ga je zelf achter het stuur staan. En weet je wat nou precies de #1 reden is waarom mensen in een burn-out belanden? Omdat ze geleefd worden door anderen. Tijd dus om dat om te draaien! Dit boek slaagt daar voortreffelijk in.
Bestel dit leuke boek hier >>

Bonus-tip 2 voor mensen met burn-out: Rust voor je brein – Luc Swinnen

Train je offline brein en versterk je veerkracht, creativiteit en empathie.

Bonus-tip 3 voor mensen met burn-out: Omgaan met stress doe je zo! – Stephane Clerget

Ook kinderen kunnen last hebben van stress. School, bijbaantje, vrienden: het vraagt allemaal veel aandacht en energie en dit neemt zijn tol. Daarom heeft Stephane Clerget dit boek geschreven voor tieners, waarin ze leren te ontdekken waar de stress vandaan komt en hoe ze er vanaf komen.

Bonus-tip 4 voor mensen met burn-out: Online Cursus Nooit Meer Zorgen Of Stress

Tot slot is het erg fijn om ook een beetje begeleid te worden bij je opdrachten om je burn-out te voorkomen of genezen. Daarom raden we de vriendelijk geprijsde videocursus ‘Nooit Meer Zorgen Of Stress’ aan.

Ben jij ook iemand die vaak druk is in zijn hoofd? Die zich continu zorgen maakt om alles en zich maar moeilijk kan ontspannen? Met de online thuiscursus “Nooit meer zorgen of stress” leer jij in slechts 19 lessen hoe je dingen los kan laten. Voor slechts € 59 zorgt de professionele coach die deze cursus heeft samengesteld ervoor dat jij weer een stuk relaxter in het leven komt te staan.

Frank de Moei is een ervaren en geschoolde coach en trainer en expert op het gebied van persoonlijke groei. Zijn cursus leert je blijvend te ontspannen, de oorzaak van je stress te herkennen, te stoppen met piekeren en positief te gaan denken.

Hier vind je alle info.

Wij wensen je beterschap en geluk toe!