Wat zijn goede boeken die ingaan op eetstoornissen – en specifiek: anorexia nervosa? Op deze pagina vind je de beste zelfhulpboeken over anorexia en hoe je het kunt overwinnen. We behandelen zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen over dit onderwerp, waarin onderzoek, advies en waargebeurde verhalen de revue passeren. Lees verder…

Interessante en aangrijpende boeken over anorexia

Omdat veel mensen nog niet veel weten over wat anorexia nervosa nu precies inhoudt, hebben wij een overzicht gemaakt met enkele van de meest gelezen boeken over anorexia. De lijst bestaat uit boeken voor ouders van kinderen met de eetstoornis, boeken met persoonlijke verhalen en boeken met tips en tools om je te helpen deze aandoening te overwinnen.

Anorexia, de duivel op mijn schouder – Marieke de Winter

Als we het hebben over boeken over anorexia, mag het verhaal van Marieke de Winter niet ontbreken. Zij vertelt op aangrijpende wijze over haar gevecht tegen het eetstoornis dat ervoor zorgde dat ze maar liefst drie keer in het ziekenhuis belandde. Als je wilt leren wat er omgaat in het hoofd van iemand met anorexia, is dit een absolute aanrader.

Anorexia nervosa overwinnen in 13 stappen – Johan Vanderlinden

Dr. Johan Vanderlinden heeft in zijn lange carrière alle verschrikkelijke gevolgen van het eetstoornis anorexia nervosa meegemaakt. Op basis hiervan heeft hij een stappenplan opgesteld, bedoeld om patiënten te begeleiden in hun strijd tegen anorexia.

Waar licht is, is hoop – Anne-Fleur van Haren

Zoeken naar lichtpunten in de hel van anorexia en depressie.

Anorexia recovery guide – Ferre Muermans

Ferre Muermans vertelt aan de hand van persoonlijke ervaringen met anorexia wat dit eetstoornis nu eigenlijk precies inhoudt en hoe je het kunt verslaan.

Lijntje – Welmoed Barendsen

Het waargebeurde verhaal van Welmoed Barendsen en haar strijd tegen anorexia.

Emma wil leven – Josha Zwaan

Dit boek gaat over Emma, een meisje dat op 18-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van anorexia. Josha Zwaan verdiepte zich in het leven van Emma en omschrijft in dit meeslepende verhaal zowel de hoogte- als de dieptepunten van haar korte bestaan.

Vliegende cijfers – Sanne Vani

Een autobiografie over de waarheid van anorexia.

Help je kind anorexia te overwinnen – Y. Simon

Hoewel de eetstoornis anorexia nervosa uiteraard ongelofelijk zwaar is voor de patiënt, lijden ook vrienden en familie hier enorm onder. Dit boek helpt ouders van een kind met anorexia aan de hand van adviezen en richtlijnen met het overwinnen van deze aandoening.

Vechten tot je een ons weegt – Milou van der Horst

In de greep van anorexia.

Zo ontstaat anorexia – Johan E. Sprietsma

Als je meer wilt weten over het ontstaan van eetstoornissen als anorexia en bulimia, is dit boek een aanrader. Sprietsma vertelt alles wat je moet weten over de biochemische verklaringen die op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn gevonden.