Wat zijn de beste vegan kookboeken, waarmee je makkelijk veganistisch kunt koken? Wij geven je hier de beste aanraders voor mannen en vrouwen. Lees verder…

De top 10 van beste vegan kookboeken

Vegan koken en vegan eten saai? Echt niet. Onderstaande boeken bewijzen dat je ook zelf heerlijke vegan maaltijden op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door de smaak van groente.

1. Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst

Met dit boek in je keuken maak je je klassiekers, maar dan van groente. Je hoeft was je al lekker vindt niet de rug toe te keren, maar pas het hier en daar aan en je krijgt een burger of saté boordevol gezonde ingrediënten met heerlijke kruiden.

2. Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Wie graag een taart of cakejes bakt en de keuken met allerlei heerlijke, zoete geuren wil vullen, kan aan de slag gaan met die vegan bakboek. Door het toepassen van enkel plantaardige ingrediënten zet je met dit bakboek de lekkerste zoete, maar ook hartige lekkernijen op tafel.

3. Oh She Glows – elke dag van Angela Liddon

Vegan klinkt niet altijd sexy, maar als je de foto’s in dit boek ziet, ga je direct overstag. Ook wanneer je bepaalde voedselallergieën hebt, reikt dit boek je de hand met smakelijke soepen, salades en nog veel meer.

4. Smaaksouvenirs van Jolijn Pelgrum

Al tien jaar deelt Jolijn Pelgrum haar passie voor gezond en vegan eten. Dat plantaardig niet automatisch betekent dat je allerlei grondstoffen tekort hoeft te komen, merk je al snel in dit boek. Overheerlijke gerechten van over de hele wereld hebben een vegan insteek en hierdoor hoef je geen curry of noedelsoep meer te missen. Maak het met dit boek in eigen keuken, jouw eigen smaaksouvenirs.

5. Vegadutchie van Jolijn Pelgrum

Dit boek is van dezelfde schrijfster en gaat niet zozeer over wereldgerechten, maar over hoe je op elk moment van de dag een vegan maaltijd kunt nuttigen. Van ontbijt tot diner en van tussentijds snacken tot je baby vegan voeding geven, het komt allemaal aan bod. De prachtige foto’s bij de recepten spetteren daarnaast van het papier.

6. Vegan Delight van Saskia Roeda

Dat vegan gerechten niet ingewikkeld hoeven te zijn, lees je in Vegan Delight. Stel voor jezelf een detoxplan samen met de mogelijkheden die de auteur je biedt. Je bent dan niet alleen op een verantwoorde manier bezig, maar komt ook veel sneller en makkelijker aan je dagelijkse portie groente en fruit.

7. Vegan 100 van Gaz Oakley

Beginnen met een vegan lifestyle kan lastig zijn, maar gelukkig krijg je in het boek van Gaz Oakley ruim voldoende handvatten. In 100 recepten leer je wat je bijvoorbeeld met tofu of avocado allemaal kunt doen en dat is veel meer dan in partjes snijden en bij de salade doen. Zelfs junk food krijgt een plekje in dit boek.

8. Vandaag Vegan van Miki Duerinck

Het gaat vaak niet eens om smaak wanneer je op vegan koken en eten wilt overstappen, maar juist om de kunst van het vervangen. Welke ingrediënten gebruik je nu, die je bij vegan bereidingen niet meer wilt toepassen?  In Vandaag Vegan worden – op basis van het gerecht waar het om gaat – diverse mogelijkheden geschetst om dit probleem te tackelen. Er gaat een wereld voor je open in de vegan keuken.

9. De Vegan Revolutie van Maik Süter

Een boek van een voormalig slager en gigantische vleesliefhebber? Ja, dat klopt. Maik Süter heeft na eigen onderzoek besloten het consumeren van vlees uit zijn leven te bannen en hij voelt zich sindsdien stukken beter. Het effect en de gerechten die ervoor zorgen dat hij deze leefstijl door blijft zetten staan beschreven in de Vegan Revolutie.

10. Vegan. van Kyra de Vreeze

Een vegan chef-kok, blogger, yogadocent en nog veel meer, dat moet wel een interessant boek zijn met vegan maaltijden die smaken naar meer.

Beste e-boeken met veganistische recepten

Bonus-tip: No – milky – way

Dit fantastische vegan boek bevat 100% plantaardige desserts: geschikt voor vegetariërs, veganisten, mensen met lactose-intollerantie, etc. Hier vind je alle informatie.

Op jouw geluk!