Top 9 boeken over bindingsangst

Het is het ergste wat je kunt overkomen is als de liefde van je leven bindingsangst heeft. Wat kun je daartegen doen? Er zijn gelukkig genoeg boeken die je bij dit soort problemen kunnen helpen. In dit top lijstje de beste boeken over bindingsangst die je niet mag missen.

Snel overzicht: Deze boeken over bindingsangst raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor diepgaand begripLiefdesbang (Hannah Cuppen): Hannah Cuppen belicht in dit boek de problematiek van bindings- en verlatingsangst op een indringende manier. Het leert je hoe je je hart opent, eerst voor jezelf en dan voor iemand anders. Een opvallend boek dat veel mensen heeft geholpen om hun angst voor liefde en binding te overwinnen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor persoonlijke reflectieLang leve de liefde (Marte Kaan): Dit boek van Marte Kaan biedt een diepgaande verkenning van de liefde, met inbegrip van de moeilijkheden en het verdriet. Ze kijkt naar haar eigen worstelingen met liefde, wat het boek toegankelijk en relatable maakt voor de lezer. Dit maakt het een bijzonder nuttige bron voor mensen die met bindingsangst worstelen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor praktische strategieënBindingsangst herkennen en overwinnen (Stefanie Stahl): Dit zelfhulpboek van Stefanie Stahl biedt waardevolle strategieën om bindingsangst te overwinnen. Ze pakt het probleem bij de wortels aan, waardoor dit boek niet alleen nuttig is voor mensen die worstelen met bindingsangst, maar ook voor hun partners en hulpverleners. >> Check laagste prijs

1. Liefdesbang (Hannah Cuppen)

Hannah Cuppen is een trainer en therapeut. Daarnaast heeft ze specialisme op bindings- en verlatingsangst. Het boek Liefdesbang is een regelrechte klassieker en prijkt bij veel mensen in hun boekenkast. Met dit boek laat Hannah Cuppen namelijk zien hoe je je hart openstelt voor jezelf en daarna voor iemand anders. Zo krijgt liefde een eerlijke kans, zonder daarbij bindingsangst of verlatingsangst te krijgen. Een echte eye-opener en klassieker in wording dit boek. Niet voor niets is dit een best-seller.

2. Lange leve de liefde (Marte Kaan)

Verliefdheid kan zo mooi zijn, maar tegelijkertijd kan het ook een vreselijk iets zijn. In dit boek gaat auteur Marte Kaan op zoek naar het antwoord op de vraag wat mensen elkaar aandoen in de naam van liefde. Dat doet ze op zo’n manier dat het prettig wegleest en je er veel interessante invalshoeken in kunt vinden. Kaan vindt antwoorden in literatuur, psychologie, neurologie en filosofie. Maar dat niet alleen, ze gaat ook bij zichzelf te raden. Je leest over haar eigen liefdes verdriet en struggles met liefde. Erg open en toegankelijk boek en vooral erg geschikt voor mensen met bindingsangst.

3. Bindingsangst herkennen en overwinnen (Stefanie Stahl)

Dubbele boodschappen, onbevredigde verlangens, eenzaamheid en slappe excuses kunnen allemaal tekenen zijn van bindingsangst. Dit boek van Stefanie Stahl is een zelfhulpboek voor relaties waar bindingsangst een rol speelt. Ze geeft je praktische tips om dit fenomeen te overkomen. Niet alleen erg geschikt voor mensen die lijden onder hechtingsproblemen, maar juist ook voor de machteloze partners en hulpverleners. Stefanie Stahl weet het probleem van bindingsangst op effectieve manier aan de kaak te stellen en blijft boeiend genoeg om door te willen blijven lezen.

4. Tussen vlucht en verlangen (John Townsend)

John Townsend is een geweldige auteur als het aankomt op het onderwerp bindingsangst. Met zijn boek Tussen vlucht en verlangen stelt hij onderwerpen centraal zoals bindingsangst, maar ook eenzaamheid en de kracht van gezonde relaties. Vooral geschikt voor mensen die een zelfhulpboek willen hebben waarbij ze God en de gemeente willen betrekken bij hun relatieproblemen. Naar mijn mening leest dit boek erg prettig weg en is daarnaast heel waardevol gebleken. Het boek is niet heel bekend, maar dat vind ik onterecht. Mensen met bindingsangst kunnen dit boek goed gebruiken.

5. W!J-Land, voorbij de bindingsangst (Bart Brandsma en Manuela Kalsky)

De auteurs Bart Brandsma en Manuela Kalsky stellen dat Nederland niet uit elkaar valt. Ze houden hun betoog dat we moeten denken vanuit een en-en perspectief en niet een of-of perspectief. Er worden in dit boek vragen gesteld zoals hoe mensen kunnen verbinden met elkaar en dat zonder de verschillen te verwaarlozen. De auteurs geven antwoord op de vragen en gaan in gesprek Nederlanders. Zo komt filosoof Joep Dohmen aan het woord en Varamitra (voorzitter van Boeddhistische Unie Nederland). De problematiek is heel helder uitgelegd en laat een licht schijnen op het religieuze landschap.

6. Bindingsangst! (Mike Gayle)

Mike Gayle is een Engelse auteur en schreef het boek Bindingsangst! Het gaat over de 28-jarige Duffy. Hij heeft geen goed betaalde baan en leeft een ongecompliceerd leven. Totdat zijn vriendin Mel hem ten huwelijk vraagt. Op dat moment krijgt hij de realisatie dat hij té lang bij zijn slechte betaalde baan is gebleven en gaat zich afvragen of hij nu echt volwassen moet worden. Maar wil hij dat wel? Zijn vriendin Mel is de ware voor hem, maar toch staat hij voor moeilijke keuzes. Ik vind Bindingsangst! een heerlijke roman over deze thematiek en je leest het zo uit. Voor mensen die problemen hebben van bindingsangst is dit boek absoluut aan te raden.

7. Verbonden, hechten en liefde (Amir Levine en Rachel Heller)

Je kunt leren begrijpen waarom liefde meestal zo’n emotionele trip is. Dat doe je door je eigen hechtingsstijl, en die van je partner, te leren begrijpen. In dit boek van Amir Levine en Rachel Heller wordt er uitgelegd hoe je een goede relatie kunt krijgen en ook kunt behouden. Levine, en co-auteur Rachel Heller, onderscheiden 3 hechtingsstijlen. Namelijk angst, vermijdend en veilig. Door het stellen van duidelijke wetenschappelijke feiten leggen de auteurs uit wat succesvolle en minder succesvolle relaties zijn. Door de test te doen in dit boek kom je achter je eigen hechtingsstijl en die van je partner. Dit boek is erg goed wetenschappelijk onderbouwd en helpt mensen met bindingsangst problemen.

8. Houd me vast (Sue Johnson)

Wil je een veilige en hechte relatie dan is Houd me vast van Sue Johnson een winnaar. Want zo’n relatie willen we toch allemaal? Dit boek kan gezien worden als best-seller en is geschikt voor relatietherapeuten en stelletjes die aan hun relatie willen werken. Iedereen is op zoek naar liefde, maar soms hebben we daar wat hulp bij nodig. Sue Johnson geeft deze hulp met haar boek Houd me vast. Dit boek tovert een succesvol programma uit de hoed voor de creatie van veilige en hechte relaties. Ideaal voor mensen met last van bindings- en verlatingsangst.

9. Verslaafd aan liefde (Jan Geurtz)

Dit boek van Jan Geurtz stelt de behoeftigheid aan liefde en erkenning centraal. En hoe we dit kunnen veranderen naar een onvoorwaardelijk en duurzaam geluk. Jan Geurtz is een bekende Nederlandse schrijver en studeerde in het verleden wetenschapsfilosofie, onderwijskunde en orthopedagogiek. Daarnaast werkte hij in de verslavingszorg en is hij geïnspireerd geraakt door het boeddhisme. Dit boek, Verslaafd aan liefde, heeft humoristische en praktische voorbeelden en laat een uitweg zien in de vicieuze liefde cirkel waar mensen zich in bevinden. Ik vind Jan Geurts een erg goede schrijver en heb veel boeken van hem aangeschaft. Dit is het zoveelste boek van hem dat ik met veel plezier heb uitgelezen.