Wat zijn de beste boeken over solliciteren, het vinden van werk en het schrijven van sollicitatiebrieven en CV’s? In deze lijst met aanraders hebben we onze beste boekentips over solliciteren neergezet. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over solliciteren raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor beginners:Succesvol solliciteren – U. Kraemer-Schwinn en W. Stader: Als je op zoek bent naar een boek dat alle basisprincipes van solliciteren helder uiteenzet, dan is dit volgens ons het ideale startpunt. Het begeleidt je bij het opstellen van een CV, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Wij vinden het een onmisbare gids voor iedere sollicitant. >> Check laagste prijs
Beste voor overtuigend solliciteren:Nooit meer solliciteren – Sylvie van den Meerendonk: Dit boek leert je hoe je de baan verovert die echt bij je past, zonder de traditionele sollicitatieprocedures te volgen. Wij waarderen de frisse benadering van solliciteren en vinden het een must-read voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke manier van jobhunting. >> Check laagste prijs
Beste voor sollicitatiegesprekken:Sollicitatiegesprekken doe je zo – Aaltje Vincent: Voor wie zich specifiek wil richten op het verbeteren van zijn of haar vaardigheden tijdens sollicitatiegesprekken, is dit boek volgens ons een uitblinker. Het geeft gedetailleerde adviezen over wat je wel en vooral niet moet doen. Wij zijn van mening dat dit boek je optimaal voorbereidt op een succesvol gesprek. >> Check laagste prijs

De tien beste boeken over solliciteren

Wij hebben een lijst opgesteld met de tien beste boeken over solliciteren. Dus heb jij binnenkort een belangrijk sollicitatiegesprek en wil je je zo goed mogelijk voorbereiden? Laat de volgende schrijvers je dan een handje helpen.

1. Succesvol solliciteren – U. Kraemer-Schwinn en W. Stader

We beginnen ons overzicht met een boek dat alle basisprincipes van solliciteren bespreekt. In Succesvol solliciteren vindt u alle informatie over het opstellen van een CV, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van een goed sollicitatiegesprek. Daarom verdient het ook zeker een plekje op de lijst van beste boeken over solliciteren.

2. Nooit meer solliciteren – Sylvie van den Meerendonk

Hoe je de baan verovert die echt bij je past.

3. Sollicitatiegesprekken doe je zo – Aaltje Vincent

Dit boek gaat specifiek in op het onderwerp van sollicitatiegesprekken. Wat moet je wel en wat vooral niet doen en hoe bereid je je hier het beste op voor?

4. Solliciteren met je hart – Virginia Jobse-Bodenstaff

Virginia Jobse-Bodenstaff heeft zich in dit boek volledig gericht op hoe jij je gedurende het gehele sollicitatieproces kunt onderscheiden van de andere kandidaten. En aangezien er op dit moment een grote schaarste aan banen is, is dat niet een heel slecht idee.

5. Spring eruit met je sollicitatiebrief – Erik den Draak

Het schrijven van een sollicitatiebrief kan heel lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je niet vervalt in de clichés van solliciteren en boven de andere kandidaten uitsteekt? Daar gaat Erik den Draak je aan de hand van Spring eruit met je sollicitatiebrief mee helpen.

6. Een onweerstaanbaar cv – Huub van Zwieten

De nieuwe methode om je onderscheidend te presenteren.

7. Handboek hedendaags solliciteren – Kees Cohen

Met tips, oefeningen en adviezen van ervaren recruiters.

8. Solliciteren via LinkedIn – Aaltje Vincent

Waar je vroeger nog een brief stuurde naar het bedrijf waar je wilde gaan werken, vinden tegenwoordig steeds meer mensen hun baan online. Op platforms zoals LinkedIn bijvoorbeeld. En deze ontwikkeling brengt ook veranderingen met zich mee voor de sollicitatieprocedure. Aaltje Vincent vertelt hoe je dit het beste aan kunt pakken.

9. Netwerken werkt – Rob van Eeden

Op weg naar de baan die je wilt.

10. Solliciteren? Zet je Gunfactor in! – Gertien Beijering

Gertien Beijering is een top-autoriteit op het gebied van solliciteren en carrière. Haar boek moesten we dan ook in onze landelijke top 10 hebben. Het knappe aan Gertien? Zij heeft een unieke methode ontwikkeld, gericht op de gunfactor, die tot de top van Nederland behoort. Bij solliciteren speelt de gunfactor een enorm grote rol. Je moet de werkgever het idee geven dat jij het boven alle andere kandidaten verdient om die baan te krijgen. Gertien Beijering helpt je met dit boek op verrassende wijze met het verhogen van jouw gunfactor.

Bonustip: videocursus solliciteren

Naast bovenstaande boeken kunnen we ook deze praktische videocursus aanbevelen waarin je daadwerkelijk gecoacht wordt naar een succesvolle sollicitatie – en dus een baan.

Op jouw succes!