Wat zijn de beste boeken over leidinggeven? Wij hebben onze aanraders voor je op een rijtje gezet. Wil je alles leren over leiderschap, leiderschapsstijlen en het worden van een geloofwaardige leider, bekijk dan onze boekenlijst met de beste managementboeken over leiderschap…

Snel overzicht: Deze boeken over leidinggeven raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste introductie tot leiderschapBeginnen met leidinggeven doe je zo! – Sonja van Beveren: Voor iedereen die voor het eerst leidinggevende wordt, is dit het perfecte startpunt. Sonja van Beveren biedt een duidelijk stappenplan om deze uitdaging met vertrouwen aan te gaan. We vinden dit een ideale gids voor de beginnende leider. >> Check laagste prijs
Meest holistische aanpakDe zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey: Stephen R. Covey heeft een methode ontwikkeld die zowel op persoonlijk als professioneel vlak effectief leiderschap bevordert. Deze zeven eigenschappen zijn niet alleen waardevol voor leiders, maar vinden we ook voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei. >> Check laagste prijs
Beste praktische handleidingHet NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie: Dit boek benadrukt de praktische kant van leiderschap, met 129 handige technieken die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. We vinden dat rubin laat zien hoe je mensen kunt motiveren, inspireren en begeleiden naar gemeenschappelijke doelen. >> Check laagste prijs

Ontdek hier een lijst van de beste boeken over leiderschap

Wij hebben een lijst samengesteld van de beste boeken over leiderschap. Ideaal voor iedereen die zijn carrière naar een hoger niveau wil tillen.

1. Beginnen met leidinggeven doe je zo! – Sonja van Beveren

Voor iedereen die voor het eerst in zijn leven een functie als leidinggevende krijgt, is dit het ideale boek. Sonja van Beveren legt in vijf stappen uit hoe jij de uitdaging het beste aan kunt gaan. Daarom staat haar boek op onze lijst van beste boeken over leiderschap.

2. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Stephen R. Covey heeft zijn leven eraan gewijd mensen te helpen hun leven in eigen handen te nemen. Of je nu een leider wilt zijn in je privé- of werkleven, de zeven eigenschappen die Covey in dit boek omschrijft sturen je in de juiste richting.

3. Het NLP Praktijk Doe-Boek – Rubin Alaie

Wat is leiderschap eigenlijk? Dat is het in beweging zetten en motiveren van mensen. Hoe krijg je mensen zover om te doen wat jouw visie is? Hoe motiveer je ze? Hoe sla je hun overtuigingen stuk? Hoe vrolijk je ze op? Het wordt allemaal praktisch uitgelegd in dit NLP Doe-Boek met 129 slimme kleine leiderschapstechnieken.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

4. Begin met het waarom – Simon Sinek

Hoe goede leiders inspireren tot actie.

5. De corporate tribe – Danielle Braun

Danielle Braun gebruikt een antropologisch perspectief om de lezer te laten inzien dat er veel overeenkomsten zijn tussen de leefwijzen van tribale samenlevingen en de dagelijkse werkzaamheden binnen professionele organisaties. Aan de hand van dertig verhalen neemt ze je mee op reis, met een volledig nieuw perspectief als resultaat.

6. Mintzberg in essentie – Henry Mintzberg

Henry Mintzberg is een organisatiedeskundige die in dit boek ingaat op inspirerende en onverwachte managementinzichten. Het boek bestaat uit 42 korte verhalen, elk met als doel om de manager terug te halen naar de werkelijkheid.

7. Babe, you got this – Emilie Sobels

Van meisje met dromen naar vrouw met succes. Advies van 23 girlbosses.

8. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Dit boek verscheen voor het eerst in 1936. Dan denk je misschien ‘Wat heb ik daar dan nu aan?’, maar de geniale inzichten van Dale Carnegie zijn dankzij hun heldere opzet en realistische perspectief nog steeds zeer actueel. Het boek staat vol praktische tips die jou helpen de mensen om je heen het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden en belangrijk zijn.

9. De kleine leiderschap voor dummies – John Marrin

Alles wat je nodig hebt om een effectieve leider te worden.

10. Leiderschap op basis van je sterke punten – Tom Rath

Dit boek van Tom Rath is gebaseerd op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar leiderschap. Hieruit bleek dat er drie pijlers voor effectieve leiders zijn. Benieuwd wat deze zijn? Dat lees je hier.

Bonustip: Shoe dog – Phil Knight

Het verhaal van de oprichter van Nike.

Bonustip: Vindingrijk Transformeren – Huub van de Wiel, Bharet Bhansing & Petra Hoogerwerf

Een lerende organisatie in de praktijk.